Autobahn

Red Bull Racing EUFORISCH na eerste meters met Honda-motor

Vanmorgen kreeg de wereld een eerste glimp te zien van de nieuwe RB15, waarmee Max Verstappen en Pierre Gasly op jacht gaan naar het wereldkampioenschap Formule 1. Na de eerste rondjes tijdens de filmdag heerst er grote blij bij het team.

Max Verstappen mocht vanmiddag de eerste echte meters maken met de nieuwe Red Bull Racing RB15. De Honda-motor deed zijn werk probleemloos en na de toegestane vijftig kilometer moest de Nederlander uitstappen om zijn teamgenootje een ritje te gunnen. Ook bij Pierre Gasly verliep de shakedown helemaal vlekkeloos.

Vlekkeloos is bijna te zwak uitgedrukt als we de woorden van opperstrateeg Helmut Marko van Red Bull erbij halen. De Oostenrijkse doctor is bijna lyrisch. "We geloven echt dat we een flinke stap gezet hebben. Het is een typische Newey-auto, maar alles, ook de koelinlaten, is met Honda afgestemd", aldus Marko tegen Auto Bild, "de wagen liep bij de shakedown vanaf het begin probleemloos."

Euforie

De 'ontdekker' van Max Verstappen gaat nog verder in zijn blije bewoordingen. "Er heerst werkelijk een euforische stemming in Milton Keynes. De stemming is enorm optimistisch. De Honda-motor doet het nu al beter dan de Renault-motor. De getallen die eruit komen maken ons echt optimistisch. Ook met het oog op de prestatieverbeteringen. En we kunnen nu ook voor het eerst echt meefeesten met een eigen party mode!"

Verstappen

Uiteraard heeft ook Max Verstappen een mening over de auto en motor. Hij houdt zich echter nog wat meer op de vlakte dan zijn mentor: "Er gebeuren mooie dingen, maar het zal nog wel even duren. Het is zeker niet zo dat alles vanaf de eerste Grand Prix perfect verloopt." 

Gelukkig was Max op de video die hij zojuist op Twitter plaatste ook behoorlijk lyrisch.

Social

Reacties

StevenQ 13-02-19 | 18:21 | 1

Max was op Twitter zojuist behoorlijk positief, zeker als je zijn gezicht ook bekijkt

twitter.com/redbullracing/status/1095...

M.Goes 13-02-19 | 18:32

Mooi! Dank je.

OG_Cracker 13-02-19 | 19:09 | 3

Q3, race 1, Australië...
Dan gaan we het meemaken, al dat pre-season geleuter heb je helemaal nix'an. Gebakken lucht.

doetmenax 13-02-19 | 19:40

Persoonlijk denk ik dat een oprechte blijde reactie van een coureur wel wat waard is.
En als je dan toch wilt zeiken, Australië is ook geen al te beste graadmeter gebleken voor de rest van het seizoen de afgelopen jaren. Dus je reaguursel, heb je helemaal nix'an

PantyHamster 13-02-19 | 23:14

Totaal niet belangrijk 8 dagen testen, dat is geleuter en je hebt er nix'an

The Ugly 14-02-19 | 10:53

Idd, ik word euforisch als ze bij de eerste race pole position hebben.

satoer 14-02-19 | 00:18 | 2

Ik snap niet dat ze zich niet wat meer gedeinsd houden. Het is alleen maar in je voordeel als de concurrentie denkt dat je geen gevaar voor ze bent. Van Mercedes of Ferrari lees ik maar weinig over prestaties. Maar dat kan natuurlijk ook omdat Nederlands nieuws meer gericht is op Red Bull.

GifKikkert 14-02-19 | 09:40

Fake it till you make it. Zolang de nieuwe combinatie motor/chassis zichzelf nog niet heeft bewezen moet je toch iets roepen om de bladen en websites te vullen. En dus zet RedBull hier vol in op ongefundeerde goednieuws propaganda. Dus als ie zegt "... maar alles, ook de koelinlaten, is met Honda afgestemd" dan denk ik joh, zouden alle andere teams dat soort zaken niet op elkaar afstemmen? Ontwikkelen die volledig los van elkaar een motor en een chassis en kijken ze later wel of het allemaal een beetje past? Of gaat dit gewoon altijd zo, en heeft de Helmut Marko dus gewoon echt helemaal niets concreets te melden?
We zullen in de loop van het seizoen zien hoe competitief de motor/chassis combinatie is, en aan het eind de balans opmaken. Wedden dat ze dan komen met "ja, het was wel allemaal goed afgesteld maar zo'n eerste seizoen is toch nog een beetje wennen en bla bla bla we zijn niet snel genoeg, maar Verstappen is wel echt supergoed!!" En dan het seizoen er op "Ja we hebben grote stappen gemaakt, maar de andere teams zijn ook blijven ontwikkelen. heel vervelend allemaal" En het seizoen daarop roept Marko: "nu Verstappen bij Mercedes rijdt zie je pas echt wat voor talent die jongen heeft. Ik heb het altijd al geroepen. Hij blijft maar winnen!!"

The Ugly 14-02-19 | 10:53

@GifKikkert
Renault maakte zijn motor in de eerste plaats voor zijn eigen team en dus voor het eigen chassis. Honda heeft geen eigen team dus maakt zijn motor in de eerste plaats voor zijn belangrijkste klant: RB.

Donnie Brasco 14-02-19 | 10:18 | 1

wel bijzonder dat ze niet op gewone droogweer-banden rijden rijden

Donnie Brasco 14-02-19 | 10:19

misschien eerst het filmpje kijken pfffffffffffffffff

Reageer