Autobahn

Red Bull Racing RB15: dit is de nieuwe F1-auto van Max en Pierre

Max Verstappens nieuwe wielen zijn hier. Zoals verwacht geeft Red Bull Racing ons weer een gecamoufleerd tipje van de sluier. Volgende week in Barcelona schudt de RB15 zijn schutkleuren pas af als Max en Pierre Gasly gasgeven. Laat hem maar zo!

De nieuwe auto van Red Bull Racing is matblauw met rode elementen. Vorig jaar toonde het team zijn wagen in matblauw met matblauw, maar toen bleek de livery op het circuit van Barcelona toch weer in de klassieke Red Bull Racing kleurstelling te zijn veranderd. Het is te hopen dat Pierre Gasly en Max Verstappen nu met deze kleurstelling blijven rijden, want hij is bruut.

In de persverklaring spreekt Red Bull Racing van een "one-off livery", wat lijkt te duiden op een eenmalig kleurenschema. Helaas blijft het nog afwachten wat de nieuwe auto volgende week aan verf bij zich zal hebben.

Shakedown

Het team van Red Bull Racing is in navolging van Mercedes vandaag te vinden op het circuit van Silverstone. Officieel heet het een filmdag (dus verwacht zometeen beelden van een rijdende RB15 in de handen van Max Verstappen of Pierre Gasly), maar Red Bull zal de gelegenheid gebruiken om even te kijken of alle systemen werken.

Verstappen mag als eerste achter het stuur van de RB15 kruipen en daarmee zijn eerste meters met de Hondamotor te rijden.

UPDATE: De eerste beelden van Max in de RB15 zijn opgedoken.

UPDATE 2: Max en Red Bull Racing zijn lyrisch over de nieuwe auto en de motor.

Social

Nieuwe aero-regels

Zoals ook bij de teams die hun auto eerder lanceerden te zien was, zijn de vleugels voor en achter vereenvoudigd. Op de foto hieronder is duidelijk te zien dat Adrian Newey verder ook flink in het aantal vleugeltjes rondom de sidepods heeft gesneden. Bij Mercedes, dat eerder vandaag een auto op het circuit van Silverstone uitliet, zagen we juist een brei aan flappertjes zitten.

Reacties

Satria 13-02-19 | 13:13 | 2

aub kom met wat anders...

Sylvesterh 13-02-19 | 13:24

Deze livery is tijdelijk en alleen voor de test weken. Meestal doen ze dit om de lijnen van de auto zo min mogelijk op te laten vallen i.v.m. concurrentie.

trongbeker 13-02-19 | 14:11

@Satria, zoals? Ik denk dat het een hele goeie uitwerking is en ik zou het goed vinden als RB hun basis branding eens wat vaker een beetje los laat. De merkbekendheid is er en iedereen snapt dat dit uit de Red Bull koker komt dus meer vermerking is er wat mij betreft niet nodig.

Cen Bramer 13-02-19 | 15:07

Toch lijkt de Toro Rosso wel heel veel op deze, qua aero. Ben benieuwd!!

Reageer