Autobahn

Crash met Max Verstappen in Baku was keerpunt voor Daniel Ricciardo

Bij de presentatie van Renaults R.S.19, eerder vandaag, was Daniel Ricciardo voor het eerst in het openbaar samen met de auto die hij dit jaar gaat rijden. De Australiër liet bovendien nog een lichtje schijnen op de beweegredenen van zijn vertrek.

Over Ricciardo's vertrek bij Red Bull en de al dan niet in 2018 voltrokken transformatie van Max Verstappen tot primus inter pares is al veel geschreven. We weten dat Dani zijn definitieve besluit nam toen hij op 12 km hoogte in een vliegtuig naar Los Angeles zat, en dat deze move hem hielp in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging, maar heeft Ricciardo het achterste van zijn tong laten zien?

Tegen de aanwezige journalisten in Enstone benadrukte de man met racenummer 3 nog eens dat er niet één grote reden voor zijn vertrek is, maar dat het een 'kaleidoscoop van allemaal kleine facetten is geweest'. Om vervolgens dieper in te gaan op het incident met Max Verstappen in Baku, tijdens ronde 4 van het vorige seizoen. Voordat hij bij Max Verstappen achterop reed, deed de Limburger een dubbele defensieve move:

"I didn't want to hold a grudge on that, I couldn't tell you how many pieces made up the kaleidoscope but I guess that was one of the little pieces. I mean, we both got a talking to, putting it politely. In my eyes, I guess the incident itself, I felt like I was not really in the wrong, even if I'm the one that hit him. I think most people saw the double move.

Before that there was a lot of contact, and a lot of people thought it went on too long. I guess the way it was handled at the time didn't sit too well with me. Handling the media, I get. It's a big brand to look after. I get it doesn't help if we both go off at each other. But I felt there was a bit of equal blame (from the team). And maybe it's just me being a stubborn race car driver but I didn't think it was an equal incident, is the easiest way to put it. So that was a little thing, I guess, which bothered me. But it wasn't the deal-breaker."

Oostenrijk

We zien RIcciardo zich hier nog altijd politiek uiten, maar de kwestie was 100 procent zeker groter dan hij hier doet voorkomen. Okay, misschien was het geen deal breaker, maar het was op zijn minst een katalysator voor zijn vertrek. Dat het binnen Red Bull niet allemaal pais en vree was, werd duidelijk in Oostenrijk (ronde 9 van het seizoen), toen Ricciardo in de kwalificatie weigerde als windbreker voor Verstappen te spelen. Wij durven de uitspraak wel te maken dat Baku wel degelijk een keerpunt is geweest, in combinatie met alle aandacht die naar Max ging in de toekomstplannen van Red Bull.

Renault hoopt in 2020 podiums te pakken, en vanaf 2021 voor overwinningen mee te doen.

Reacties

CamaroHans 12-02-19 | 15:17

Een oud chinees spreekwoord zegt: Nice guys finish last.

TP 1984 12-02-19 | 15:44 | 1

"So that was a little thing, I guess, which bothered me. But it wasn't the deal-breaker."
Ik maak er niet uit op dat Baku het keerpunt was.

Het is eerder dat Max de favoriet is in het RB team en hij geen kans schoon zag daar aan te tippen en dan beter de hoofdrijder wordt in een ander team. En wat dan nog? Geef hem eens ongelijk.

StevenQ 13-02-19 | 08:35

Beter 2e coureur in een team waar je podiums en overwinningen haalt dan 1e coureur in een team waar je hooguit 7e word lijkt mij.

en hij moet nog maar zien dat hij HUlkenberg verslaat.

hij is gewoon gegaan voor het geld, hij weet dat hij Max toch niet meer kon verslaan dus is hij puur voor het geld gegaan bij Renault.

Bastiat 12-02-19 | 16:23

Wat een heerlijk walgelijke gratuite Glamorama insinuaties weer. "But it wasn't the deal-breaker." Oftewel alles behalve het "keerpunt". Ricciardo is ook veel slimmer. En sowieso slimmer dan een paar broodschrijvers van de rioolpers. Ricciardo weet ook dondersgoed dat, waar ook ter wereld, een ongeluk waarbij jij achter op je voorligger knalt uiteindelijk gewoon je eigen schuld is.

DutchNinja 12-02-19 | 16:28 | 1

"I felt like I was not really in the wrong, even if I'm the one that hit him." Het is je teammaat en jij rijd achter hem. Al ga je groen en geel zien en ga je op je kop staan, er is gewoon geen verklaring die het goed kan praten dat je achterop je teammaat rijdt. Als je er op een nette manier niet langskomt dan geef je een brul naar de muur en vraag je via hun of hij aan de kant gaat. Als de teambaas dan daar geen toestemming voor geeft heb je pech, als je wel toestemming geeft ga je er (netjes) langs. Achterop je teammaat rijden is gewoon NOOIT uit te leggen.

Boemibol 12-02-19 | 17:35

Yup, altijd onderbelicht gevonden.

Dhr. K. Labanus 12-02-19 | 20:41

Een beetje clickbait titel kan ik hebben jongens maar een regelrechte onwaarheid die duidelijk uit het artikel blijkt vind ik toch een beetje ver gaan. Jammer dit.

Reageer