Christian Horner biecht op: 'Max is altijd heel betrokken met de engineers, Ricciardo was dit veel minder'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Zijn lach zal zeker gemist worden bij Red Bull Racing, maar of de engineers zijn feedback gaan missen is een ander verhaal. Daniel Ricciardo maakte afgelopen winterstop de overstap naar Renault en Christian Horner doet nu een boekje over hem open.

Sinds de eerste dag dat Max Verstappen overstapte van Toro Rosso naar Red Bull, is de Nederlander altijd erg betrokken geweest met de engineers van het team. Dit komt door zijn kartjaren, waar hij altijd samen met vader Jos Verstappen zijn karts moest afstellen en repareren. Christian Horner geeft in gesprek met het Duitse Motorsport-Total aan dat de engineers van Red Bull hier erg veel waarde aan hechten.

"Max weet precies wat hij wil van de auto en zijn feedback richting het team is dan ook altijd heel duidelijk. Achter de schermen werkt hij ontzettend hard. Max houdt er echt van en lijkt een beetje op Sebastian Vettel, toen hij onderdeel van Red Bull was", zo begon Horner.

Over voormalig Red Bull-coureur Daniel Ricciardo kan de Brit minder tevreden praten, als het gaat om feedback richting zijn ingenieurs. De Australiër hield zich niet zo bezig met het afstellen van zijn auto.

"Daniel hield niet zo van dat deel, het werken met de engineers. Max wel, zijn houding is compleet anders. Max is constant op zoek naar details om te verbeteren", sluit de teambaas van Verstappen af.

Reacties