Autobahn

De nieuwe kleuren van Williams F1 zijn bekend

Met het vertrek van sponsor Martini, verdwijnen ook de Martini Racing-kleuren van de wagens van Williams. Het voormalige topteam heeft echter een nieuwe sponsor: ROKiT Phones.

Williams gaat het nieuwe jaar tegemoet met wat nieuwe sponsoren. Rokit (ROKit) voegt zijn naam toe voor Williams Racing om zo ROKit Williams Racing te vormen. Verder heeft het traditieteam ook een Poolse oliemaatschappij binnengehaald om extra pecunia te leveren. Uiteraard heeft die Poolse invloed alles te maken met coureur Robert Kubica.

Het gaat bij deze presentatie voor Williams vandaag helemaal om de kleurtjes op de auto, niet om de wagen zelf. Daar is weinig aan te zien. De nieuwe livery is het gevolg van het vertrek van Martini. Claire Williams legde uit dat ze niet terug wilde naar de oude kleuren donkerblauw en wit. Volgens haar geeft de verse verflaag voor een nieuw team dat uit het verleden tevoorschijn komt.

Het is niet te verwachten dat de wagen van Williams heel erg verandert, maar als er vernieuwingen zijn, dan zien we ze hoogstwaarschijnlijk pas in Barcelona.

Reveal Week

Williams is het derde team dat deze week de eerste glimp van een nieuwe auto geeft. Eerder was Haas er met de nieuwe Rich Energy-livery die nogal doet denken aan de Lotus-kleuren van weleer. Eerder vanmiddag liet Toro Rosso zijn geëvolueerde auto zien. 

Reacties

DvB89 11-02-19 | 21:35

Wat een creatieve armoede zeg. Snap dat er allerlei belangen spelen bij een livery, maar dit is toch een zwaar ondermaats ontwerp?

WatMoetJeNu 12-02-19 | 09:57

ROKit is in ieder geval aardig kapitaalkrachtig.
Maar een echt product hebben ze nog niet op de markt gebracht. Voor mijn gevoel zit deze titel sponsor een beetje tussen Mission Winnow (Pall Mall) en Rich Energy in.
Wel geld, een eigenaar die inderdaad wél een racefan is, maar nog geen bekende naam in de wereld, laat staan een serieus product op de markt waarmee ze geld kunnen verdienen.

Sonja27 12-02-19 | 13:54

Tjee; geen Martini kleuren meer. Bah, jammer hoor.
Besef mij nu pas hoeveel ik blijkbaar van nostalgie houd.

Reageer