Max Verstappen voorspelt: 'Charles Leclerc en ik zijn de Hamilton en Vettel van de toekomst'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint er aan te komen en de analisten zijn vooral bezig met twee coureurs: Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De twee streden vorig jaar lang om de wereldtitel en de verwachtingen liggen dit jaar wederom hoog.

Maar dit zal natuurlijk niet eeuwig zo blijven. Lewis is vorige maand 34 geworden en Sebastian wordt later in dit seizoen 32 jaar. Over een aantal jaren rijden beide coureurs niet meer in de Formule 1 en zal er een nieuwe rivaliteit ontstaan. Max Verstappen heeft wel een idee wie er dan veel met elkaar zal gaan strijden...

Tegenover het Italiaanse La Gazzetta Dello Sport praat Max over zichzelf en Charles Leclerc, met wie hij in het verleden heftige kartraces heeft uitgevochten. De Monegask gaat dit jaar plaatsnemen op het stoeltje van Kimi Raikkonen bij Ferrari en men verwacht veel van de 21-jarige. Verstappen verwacht ook dat Leclerc er gelijk klaar voor is.

"Het hangt natuurlijk van zijn auto af, maar als die goed genoeg is, heeft Leclerc zeker een kans op de wereldtitel. Maar als ik in mijn eerste jaren een competitieve auto had gehad, had ik ook gelijk voor het kampioenschap kunnen gaan", laat Verstappen weten.

'Leclerc en ik de Hamilton en Vettel van de toekomst'

Verstappen heeft Leclerc dus al in eerdere raceklassen meegemaakt en weet hoe snel de Monegask is, daarom hadden de twee het ook zo vaak aan de stok. Max verwacht dan ook dat hij in de Formule 1 ook veel gaat strijden met Charles en voorziet een toekomst vol 'on-track' gevechten, zoals Hamilton en Vettel dat nu hebben.

"Onze leeftijd is niet relevant, als je een goede auto hebt, kun je altijd voor de titel gaan. Dus ik voorzie ook dat wij in toekomst zo zullen zijn als Hamilton en Vettel, want de oude garde gaat natuurlijk verdwijnen", zo sloot Max af.

Reacties