FIA: Max Verstappen heeft zijn complete taakstraf uitgezeten!

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Max Verstappen begint met een schone lei aan het 2019 F1-seizoen. De Nederlander had een taakstraf gekregen voor het duwen van Esteban Ocon, maar die straf heeft hij inmiddels helemaal uitgezeten. 

Verstappen had deel één van zijn taakstraf in januari al afgewerkt, door aanwezig te zijn bij de Formule E-race in Marrakech. Daar zat hij de hele dag bij de stewards om te kijken hoe racesituaties vanuit hun standpunt werden beoordeeld. Max noemde die dag 'zeer leerzaam' en ook de stewards waren erg tevreden over de 21-jarige Nederlander.

Afgelopen weekend voltooide Verstappen zijn taakstraf. Hij was aanwezig bij het FIA International Stewards Programme in Genève. Hier waren zo'n 200 racestewards aanwezig, die de hele dag allerlei lezingen en sessies voorgeschoteld kregen. Ook was er een heuse paneldiscussie, waaraan Max Verstappen deelnam. Hij zat op het podium samen met F1-racedirecteur Charlie Whiting, Andi Priaulx (drievoudig WTC-kampioen), Richard Millener (teambaas rallyteam M-sport) en Jens Marquardt, de baas van BMW motorsport.

Verstappen heeft veel geleerd

Waar Max eerst een beetje opkeek tegen zijn taakstraf, laat hij achteraf weten toch best genoten te hebben. Vooral het Formule E-evenement was interessant, zo laat hij nogmaals weten aan Motorsport.com.

"Ik heb er veel van geleerd, het was een goede les voor me. Vooral de dag in Marrakesh, die dag me een goede inkijk in het werk van de stewards. Maar ook hier, ik denk dat het waardevol is om onderdeel te zijn van deze bijeenkomst. Wij doen ons werk op het circuit en proberen er het beste van te maken, dat doen de stewards op hun manier ook", aldus Verstappen.

Reacties