Autobahn

BPM stijgt maar door ondanks beloftes

Allerlei staatssecretarissen beloofden dat de aanschafbelasting op nieuwe auto's zou gaan dalen, maar uiteraard gebeurt dat niet. Sterker nog, gemiddeld is de belasting per auto met ruim vijftig procent gestegen.

Kent u dat verhaal van de belasting die afgeschaft zou gaan worden? Nee? Hij werd ook niet afgeschaft, maar werd stiekem zelfs verhoogd. De BPM (hier alles over 2019) is een klassiek verhaal van beloftes die niet nagekomen worden. Terwijl toenmalig staatssecretaris Wiebes bij hoog en bij laag bleef volhouden dat de nieuwe CO2-berekeningen van de WLTP geen invloed zou hebben op de BPM, had het natuurlijk wel gevolgen. Grote gevolgen zelfs. Autoclub Rai heeft uitgerekend wat de gemiddelde BPM de afgelopen zes jaar deed. U raadt het natuurlijk al: die ging niet omlaag.

WLTP

Terwijl in Den Haag alleen maar wordt gesproken over het redden van het milieu, wordt een oplossing vooral over het hoofd gezien. Nieuwe auto's zijn in de regel schoner dan de exemplaren die ze vervangen. Als het echter door belastingen onaantrekkelijk is om een nieuwe auto te kopen, wordt de uitstoot niet gereduceerd. Steven van Eijck, voorzitter van Rai verenging, zegt: "Mede door de almaar stijgende BPM op nieuwe auto’s, kiezen autokopers in Nederland massaal voor een gebruikte auto uit binnen- of buitenland. Dit ondanks afspraken om de BPM tot 2021 met zo’n 15 procent af te bouwen. En sinds de recente overgang naar de nieuwe WLTP emissietest in Europa is de aanschafbelasting op de meeste nieuwe auto’s in Nederland alleen maar verder gestegen. Dit staat haaks op de toezegging van de staatssecretaris van Financiën dat de automobilist niet de dupe van de invoering van de nieuwe test mag worden."

Ruim 80% omhoog

Voor bezninewagens steeg de gemiddelde BPM tussen 2012 en 2018 met 56,4 procent: van €2.967 euro naar €4.643. Bij diesels is het helemaal bizar, met 82,7 procent: van €4.857 euro naar €8.876.

Volgens de Rai wordt het tijd om aan een nieuw systeem van belastingen te gaan werken. Overigens lijkt hun voorstel voor kilometerbeprijzing niet helemaal de juiste oplossing te zijn: voor de kilometerheffing moeten allerlei privacyschendende systemen in auto's worden ingebouwd.

Reacties

dre50 11-02-19 | 10:15

Zo werkt bij deze leugenaars .

Johnny66 11-02-19 | 10:22 | 3

Er moet een doelgroep gefinancieerd worden . Eentje die de politiek , in al zijn cognitieve dissonantie ,in het streven het beste jongetje van de klas te zijn , veronrust . Dit gaat wel heel veel geld kosten , en heeft het al gekost . Dat wordt nu opgelost , althans dat is nu weer de reflex gedachte.

der Schmutz 11-02-19 | 11:51

Faciliteren is iets anders dan financieren.
.
Van vast % naar betalen per gram Co2 heeft geen effect gehad?
Van NDEC naar WLTP heeft geen enkele effect gehad?
Staat letterlijk dat het verhoogd is door overheid.
Tel deze 3 bij elkaar op en je krijgt dit soort verhogingen, waarmee fictief bedrag voor zo genaamd misgelopen inkomsten calculatie ook veel hoger uitkomt.
.
Over cognitieve dissonantie gesproken.
.
BPM is gewoon een misdadige belasting welke wij al decennia lang braaf slikken.
BPM is een belasting welke pure kapitaal vernietiging is. Het is een belasting waar gewoon op afgeschreven wordt volgens vaste staffel, zowel zakelijk als particulier. Dat is het zelfde als briefje € 100 oprollen en aansteken.
Door de hoge BPM:
-worden er minder nieuwe auto's verkocht.
-neemt gemiddelde leeftijd wagenpark toe.
-worden er meer auto's van 1 a 2 jaar oud geïmporteerd.
Overheid doet aan export subsidie door bij iedere auto die NL verlaat de het nog niet afgeschreven bedrag, de rest BPM, netjes uit te keren. Kei harde knaken die gewoon uitbetaald worden.
.
Frappant te lezen dat volgens u de ene keer de overheid 700 miljoen of zo iets dergelijks misloopt en wij dat allemaal betalen (behalve u, want u betaald geen belasting in NL). Maar volgens bovenstaand reaguursel wordt dit vermeende gat gedekt door geleidelijk verhoogd BPM. Dan betalen toch alleen kopers van nieuwe auto en partijen die auto importeren en op NL kenteken zetten dit? 'Allemaal' wordt een steeds kleiner groepje zo.

Johnny66 11-02-19 | 14:17

Wat de schatkist misloopt , door de phefs en Ev ' s nu moet uit de verhoogde benenzineaccijns , de Bpm ( welke niet verhoogd zou worden conforn afspraak met de Eu ) en de wegenbelasting . Het beste jongetje van de klas . Nl.

matatwork 11-02-19 | 19:00

Altijd geinig te lezen die clash tussen johnny de verongelijkte privé rijder en schmutz de bevoorrechte leaserT.

JanPeterBakelende 11-02-19 | 10:40 | 2

Mooi, hoe duurder het autorijden hoe beter. Wordt het misschien ooit nog eens rustiger op de weg. En als je het te duur vindt stap je maar lekker op de fiets.
Autorijden is een luxe en geen levensbehoefte.

klap-kut 11-02-19 | 11:09

Misschien is joop.nl een betere website voor u om over auto's te praten

JanPeterBakelende 11-02-19 | 18:59

Auto's en autorijden kost gewoon geld, daar moet je niet over zeuren. Ik heb het er graag voor over.

Verkantekeert 11-02-19 | 11:29

Goh, is er nog nieuws?

Verkantekeert 11-02-19 | 11:33

Vorig jaar zijn er 400000 auto's privé geïmporteerd.
Wat daarover aan belasting inning wordt misgelopen plust men op aan de kant van de aanschaf die wel in NL wordt gedaan. Laat mij raden...... in 2019 5000000 privé geïmporteerde voertuigen?
En dan komt de tandeloze tijger van de RAI BOVAG nu nog een keertje veel te laat aan de bel trekken?

der Schmutz 11-02-19 | 11:57

Overheid en beloftes...
Een verslaafde die beloofd hulp te zoeken is nog geloofwaardiger, die meent vaak nog een beetje.

CamaroHans 11-02-19 | 13:03

De RAI en BOVAG staan natuurlijk alleen voor eigen parochie te prediken, ik neem aan dat iedereen weet welke dat zijn. Zo niet een hint: u bent het niet.

Doctor Honoris Causa 11-02-19 | 13:33 | 2

Stop alle kosten EU breed in de brandstof. Iemand die veel rijdt in een zuinige auto betaalt dan even veel als iemand die weinig rijdt in een slurper. Het is toch hoeveelheid brandstof die de hoeveelheid luchtverontreiniging bepaalt?

Johnny66 11-02-19 | 14:29

km differentiatie is dan niet mogelijk ( we willen allemaal hetzelfde op hetzelfde moment , typisch nederlands) , variabele (dus geen vaste ) opbrengsten voor de overheid en de Eu kent geen belastingharmonisatie.

Johnny66 11-02-19 | 14:30

Het is niet enkel de brandstof die de belasting bepaalt......

Pierre Tombal 11-02-19 | 20:51

Als je zo ongeveer dagelijks Poolse truckers met 15 gloednieuwe Volkswagens oostwaarts ziet rijden behoor je te weten hoe laat het is.

koeberg 11-02-19 | 22:13

Even een kanttekening bij de verhoging van de gemiddelde BPM bij diesel: er zijn de laatste twee jaar een boel kleine dieselauto's niet meer verkrijgbaar. Als je diesel wil rijden moet je je dus wenden tot grotere auto's. Ergo, meer BPM per auto.

Reageer