Autobahn

Seat Leon ST Cupra krijgt 370 pk van ABT

ABT sleutelt ook wel eens aan andere dingen dan dikke Audi's. Aan deze Seat Leon ST Cupra bijvoorbeeld. De tuners wisten 370 pk uit de kleine tweeliter vierpitter in het vooronder los te peuteren en pakten de nog verder aan.

Je hoeft niet altijd met een dure Audi aan te kloppen bij ABT voordat ze voor je aan de slag gaan. Een schappelijk geprijsde Seat nemen ze net zo lief onder handen. Voorbeeld hiervan is deze Seat Leon ST Cupra. De tuners hebben met hun kennis van alles wat VAG is, de tweeliter turbomotor van de ST zo gekieteld dat hij er 70 pk en 80 Nm meer uit perst dan de standaard versie. Daarmee komen de cijfers uit op een allerminst slechte 370 pk en 460 Nm. 

ABT hoefde overigens niet veel aan te passen om de extra pk's uit het blok te krijgen. Het gaat hier om een simpele software-update van de ECU en misschien een andere uitlaat. Op het gebied van aanpassingen blijft het daar eigenlijk ook wel bij. Degene die zijn Leon komt laten updaten kan ook nog kiezen uit andere velgen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Overigens heeft de Duitse tuner een redelijke lijst met andere aanpassingen in de aanbieding. Klanten kunnen kiezen uit velgen tussen de 18 en 20 inch en de Seat laten verlagen met een speciale ABT-veringset. Wat de extra kosten hiervan zijn laat ABT graag op aanvraag weten.

Reacties

AMD 09-02-19 | 19:25 | 1

Dus, een Premium chiptuning dan maar? Wel ongelofelijk veel kracht uit zo’n klein blok. Alles relatief natuurlijk. In de Mazda CX-5 zit ook een 2 liter blok en daar komt er 165 PK uit.

Blubberbazooka 09-02-19 | 19:59

Maar die CX-5 moet het zonder turbo stellen. De 2019 turbo geblazen blokken bij Mazda gaan ook comfortabel over de 200PK heen. Maar hele andere filosofie. Skyactive motoren zijn nooit mee gegaan in de downsizing trend. De nieuwe Skyactive-X gaat de markt nog veranderen.
De Mazdadiesel komt aardig in de buurt met 450!!nm koppel.

Maar ik hoop stilletjes dat ze de Mazda 6 sportbrake ook nog met turbo gaan leveren in Nederland.

375 PK uit 2 liter is natuurlijk idioot veel.. En erg knap van de mensen van Abt! Ben wel een beetje benieuwd hoe lang die heel blijven.

Johnny66 09-02-19 | 21:30

Pk ' s uit een blok halen is simpel. Pk's is marketing.

LeChatte 09-02-19 | 23:34

tis dat ik sneeuw niet leuk vind..

FeddeSonnema 10-02-19 | 19:58

SEAT zit net als Skoda al langer in het vaste programma van Abt..

Reageer