Autobahn

Lamborghini restaureert Jean Todts Miura perfect

Voor FIA-baas Jean Todt is de Retromobile Show in Parijs waarschijnlijk de beste ooit. Hij mocht daar onlangs zijn tot in perfectie gerestaureerde Lamborghini Miura SV in ontvangst nemen. 

De Lamborghini Miura SV is een van de mooiste vierwielige creaties ooit gemaakt. Daarom zijn we ook altijd blij als we zien dat iemand de moeite heeft neemt om dit soort auto's naar originele staat te laten brengen. in dit geval misschien zelfs beter dan originele staat, aangezien Lamborghini's eigen restauratie-afdeling Polo Storico er ruim dertien maanden aan werkte.

Toen de Miura SV meer dan een jaar geleden in Sant’Agata aankwam was hij verre van in goede staat. Maar bij Lamborghini zagen ze vooral het positieve, want de auto had alle originele onderdelen nog. Het was dus een kwestie van voorzichtig uit elkaar halen, alles nalopen, schoonmaken, restaureren, opnieuw in de lak zetten en weer netjes in elkaar zetten. Maar het grootste voordeel van de volledig originele auto is dat de historie van de klassieker relatief makkelijk terug te halen en te documenteren is. Niet onbelangrijk voor voertuigen in deze prijsklasse.

De auto werd voor het eerst aan een klant afgeleverd in 1972 in Zuid-Afrika. Deze welvarende eerste eigenaar wilde hem graag in het rood met gouden accenten en een zwart leren interieur. Huidige eigenaar Jean Todt is het blijkbaar helemaal eens met de eerste koper, want 47 jaar na de eerste levering staat de Miura SV er in dezelfde kleurstelling en staat bij in Parijs. Al staat hij daar niet lang meer, want de Retromobile Show duurt nog tot tien februari. Daarna verdwijnt hij ongetwijfeld onder een doek in een verwarmde garage om ooit ergens op een veiling op te duiken.

Reacties

owikzegmaarwat 07-02-19 | 13:51

mooier dan die moderne kut lambo's. huracan me reet.

Wijze uit het Oosten 07-02-19 | 16:57

Deze auto hoort in een publiek museum thuis, waar liefhebbers er van kunnen genieten.
Niet in een particuliere verzameling als een beleggingsobject.

prototyp 07-02-19 | 23:00

"Huidige eigenaar Jean Todt is het blijkbaar helemaal eens met de eerste koper, want 47 jaar na de eerste levering staat de Miura SV er in dezelfde kleurstelling"

Duhhhhh...iets met restaureren, origineel en waarde...

Reageer