Autobahn

Tesla en Mercedes in gesprek over elektrische Sprinter

Wie had ooit gedacht dat er constructieve gesprekken konden ontstaan uit een tweet van Elon Musk? Dankzij zijn twittervingers is de baas van Tesla nu in gesprek met Mercedes over het maken van een elektrische Sprinter. 

Als Tesla's Elon Musk in zijn Twitterfeed klimt is het nooit zeker of er iets zinnigs op terecht komt. Hell, er zitten zelfs mensen tussen die de tweets van de CEO beoordelen op plaatsbaarheid. Al vragen we ons af of die lui hun werk wel doen... Hoe dan ook, Musk liet onlangs weten dat hij de Mercedes Spinter een geweldige bak vindt en dat hij graag zou samenwerken met de bouwers ervan om er een elektrische variant van te maken. "These talks are happening," vertelt Dieter Zetsche, CEO van Daimler.

Musks enthousiasme voor de Sprinter komt vermoedelijk voort uit het feit dat Tesla de auto's inzet voor de technici die ter plaatse dingen moeten installeren/repareren. En als het een beetje meezit kan de fabrikant van elektrische auto's overstappen op een elektrische versie van de auto, want Mercedes heeft aangekondigd dat ze zelf al met een geëlektrificeerde Sprinter op te proppen komen. Aan het eind van het jaar moet deze bij de dealers staan. Het is niet duidelijk of Tesla al meewerkte aan deze versie van de elektrische Sprinter, al lijkt het onwaarschijnlijk gezien z'n bereik van maar 150 kilometer.

Mercedes heeft in het verleden een flink aandeel in Tesla gehad, maar heeft dit in 2014 met een flinke winst weer verkocht. Mercedes hield een kleine 780 miljoen dollar over aan de transactie (waar ze nu waarschijnlijk spijt van hebben).

Social

Reacties

johannes_de_roker 06-02-19 | 21:24

Ik hoop echt dat de accu onder de laadvloer komt dat zal het stuurgedrag er een stuk beter opworden. De huidige sprinters hebben de wegliging van Johnnie Flodders Cadillac.

TuurlijkNiet 07-02-19 | 00:41 | 3

Tesla heeft altijd als missie gehad de traditionele automakers te helpen bij de transitie naar elektrisch rijden. Ma

TuurlijkNiet 07-02-19 | 00:42

ar een sprinterbus met een aantal zonnepanelen op het dak welke de range van de bus kunnen vergroten door een extra laadstroom is wel interessant. Vooral als deze ook een 200KW accu pakket krijgt..

Klojum 07-02-19 | 08:57

Die 2-3 zonnepaneeltjes gaan echt geen indruk maken op een accupakket van 200kW. Je kunt die dingen al niet continu naar de zon richten want je bent steeds aan het rijden. Een optimaal rendement ervan heb je dus al niet. Ga van 150watt/uur capaciteit per zonnepaneel uit, daar blijft grofweg de helft over als je al een zonnige dag hebt. In totaliteit genereren de panelen per 8 uur met wat geluk zo'n 1.000 watt. Dat is 0,05 procent van je gehele accupakket van 200.000 watt. Met al je zonnepanelen kun je dus een straat met drie verkeersdrempels extra overwinnen.

Johnny66 07-02-19 | 09:44

Tesla strijkt op , helpt niet bij de transitie . Deze laatste moet nog beginnen , voor de duidelijkheid.

bitflip 07-02-19 | 11:49

Mercedes heeft al eerder voertuigen met tesla batterypacks gemaakt, en waarom zou je niet weer samenwerken met de makers van de beste batterypacks.

doppie85 07-02-19 | 15:29

Maximaal 3500kg , Uiteindelijk een Laadvermogen van 300kg?

lekkeraustralie 08-02-19 | 14:27

Dat zijn dus Panasonic batterypacks.

Reageer