Kabinet wil niet meebetalen aan Formule 1-race in Nederland

 |  V Max  |  Plaats reactie

Hoewel de kans enorm groot is dat we volgend jaar een Formule 1-race op Nederlandse bodem krijgen, is de overheid niet van plan om een deel van de rekening op te pakken.

De NOS meldt dat minister Bruins van medische zorg en sport een bijdrage aan het commerciële sportevenement niet nodig en niet gerechtvaardigd vindt. Circuit Zandvoort had gevraagd om een overheidsbijdrage van 5 miljoen euro per jaar. 

"Gezien de impact van de GP Formule 1 zijn er voldoende mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven om hieraan een financiële bijdrage te leveren en daar voordeel uit te halen. Ook is een hoge ticketopbrengst te verwachten," aldus Bruins. 

De totale kosten worden geschat op zo'n 30 tot 40 miljoen euro. Het kabinet vindt het wel 'mooi om te zien' dat Zandvoort de Formule 1 naar Nederland probeert te halen. Daarom wil de overheid het circuit  wel steun verlenen omtrent vergunningen en dergelijke.

Formula One Management, eigenaar van de F1, heeft een principeovereenkomst gesloten met Circuit Zandvoort om vanaf volgend jaar drie jaar lang daar een grand prix te houden. Dit zou betekenen dat Assen voorlopig niet in beeld is als locatie.

F1 op Zandvoort? Hieronder een voorproefje:

Reacties