Autobahn

Meerderheid wil Formule 1 in Nederland, maar zonder staatssteun

Nederlanders zijn het er over eens dat we allemaal beter af zijn met een Nederlandse Grand Prix. Max Verstappen moet in Nederland racen, maar alleen als de belastingbetaler er niet voor opdraait.

In 2020 moet het zover zijn, dan strijkt de Formule 1 neer op het duinencircuit van Nederland (of in Assen). Dat betekent dat er dit jaar immens veel moet gebeuren om dat ook daadwerkelijk haalbaar te maken. Een groot gedeelte daarvan is het financiële plaatje. Promotors moeten tientallen miljoenen ophalen. Uit navraag van de krant van woke Nederland onder 6918 Nederlanders denkt het grootste deel van het volk dat circuiteigenaar Prins Bernard Jr. dit kunstje wel gaat flikken. En dat is maar beter ook, want zodra de staat moet bijspringen hoeft het allemaal niet meer.

Premier Mark Rutte heeft al kenbaar gemaakt dat de overheid absoluut geen cent bijdraagt aan een GP op Zandvoort of Assen. Daar moet het bedrijfsleven voor opdraaien. Iets wat geen probleem blijkt, want in Assen hebben ze de financiering al rond, dus mocht Zandvoort het op het laatste moment laten afweten dan kunnen we altijd uitwijken naar het noorden van het land. En dat maakt de Nederlander eigenlijk niet veel uit, want slechts 29% heeft een voorkeur voor een race op Zandvoort tegenover 27% voor een race op Assen

Navraag van de Telegraaf leert ook dat het overgrote deel van Nederland eigenlijk alleen maar positieve dingen ziet in de komst van een Formule 1-race naar Nederland. Vooral financieel zouden regionale bedrijven en horeca-ondernemers er flink van kunnen profiteren. Omwonenden van het circuit in Zandvoort zijn er alleen niet zo blij mee. Zij klagen vooral over extra milieuvervuiling, overal afval en grote drukte waar ze niet op zitten te wachten. Maar goed, die lui hebben geen recht van klagen, want ze zijn willens en wetens naast een circuit gaan wonen.

Uiteindelijk wil vrijwel iedereen maar één ding en dat is Max Verstappen zien racen op Nederlandse bodem. 

Reacties

Guy Fawkes 05-02-19 | 16:19 | 3

Spa-Franchorchamps en Assen, dat zijn circuits.

Zandvoort is een baantje. Een ouderwets baantje en (los van abominabele bereikbaarheid) ook nog eens stoffig ook. Niet in lijn met technologie in huidige F1 auto's.

Duffe 05-02-19 | 16:46

Hoe durf je Spa-Francorchamps en dat lullige vlakke baantje in Assen in één zin te noemen?

Techtalent 05-02-19 | 18:58

Een lang bospad met curbs, een bochtige polderbaan of een smalle verzakte asfaltstrook in de duinen.. lekker boeiend... overal is wat, en wat van te vinden... rijden met die wagens. De beste coureur kan op elk circuit de beste zijn, niet alleen dat ene baantje wat hem lekker ligt.

Hiesjes 06-02-19 | 00:19

Ooit geraced op Zandvoort en Assen? Dan weet je meteen dat Zandvoort één van de leukste banen ter wereld is om op te rijden. Wel beetje smal hier en daar voor die brede formule auto's maar Assen is ook maar 10 meter breed,.

CamaroHans 05-02-19 | 22:52

Gewoon wat belastinggeld van het idiote voetbal weghalen en naar de F1....

JoopOnnozel 06-02-19 | 09:27

Zandvoort heeft zijn spullen niet op orde, daarom lekker bedelen bij zijne majesteit. waarom nie gewoon Assen: mooie baan, vliegveld in de buurt, goede bereikbaarheid per auto & trein en finacieel gezond/op orde. PS het geld is er al. waarom nu zo moeilijk doen? waarom tegen beter weten in over een karrespoor naar een verouderd kartbaantje van Zandvoort? history is leuk maar je moet het niet overdrijven.

Reageer