Autobahn

Jerry Seinfeld beschuldigd van fraude met miljoenen-Porsche

De koper van een groene Porsche 356A 150 GS/GT Carrera Speedster uit 1958 beschuldigt Jerry Seinfeld van het vervalsen van de auto. De auto zou één van de 56 exemplaren van een speciale serie zijn, maar het blijkt niet de authentieke 356 te zijn. 

Koper Fica Frio Limited, die in maart 2016 een Porsche 356 Speedster (voor $1,56 miljoen) kocht op de veiling van Gooding & Company, stelt dat verkoper Jerry Seinfeld de auto heeft vervalst. De koper dacht een van de 56 bijzondere Speedsters met aluminiumlegering carrosserie te hebben gekocht. Bovendien zou dit het enige exemplaar zijn dat oorspronkelijk in het groen was uitgevoerd.

Nader onderzoek bracht echter aan het licht dat de auto helemaal niet zo bijzonder is. Daarop zou Seinfeld de koper zijn excuses hebben aangeboden en meteen hebben beloofd om het aankoopbedrag terug te storten. Dat laatste is echter nooit gebeurd, en daarom sleept de koper de komiek nu voor de rechter.

Seinfelds advocaat, Orin Snyder, meent dat het een nogal onzinnige zaak is: "Jerry has been working in good faith to get to the bottom of this matter. He has asked Fica Frio for evidence to substantiate the allegations. Fica Frio ignored Jerry and instead filed this frivolous lawsuit." De rechtszaak is pas vrijdag aangespannen, dus het is nog even afwachten wanneer het geheel voor de rechter komt of dat er een schikking volgt.

Reacties

datisgaaf 04-02-19 | 20:19

It’s funny, because it’s true!

prototyp 05-02-19 | 01:47

seinfeld zou hem niet vervalst hebben maar verkocht hebben als iets wat het niet zou zijn volgens de koper. dat is een wezenlijk verschil.
leer nou gewoon eens engels begrijpen, anders word het zo'n doorvertelverhaal waar aan het einde geen zak meer van klopt.

El Pinche 05-02-19 | 08:15

De expert die er namens Seinfeld naar had gekeken had hem verteld dat het een van die bijzondere auto's is, en daar is Seinfeld dus vanuit gegaan. Er is helemaal geen sprake van een bewuste fraude of iets dergelijks. Nu heeft Seinfeld ook blijkbaar aangeboden om dit goed op te lossen, als de tegenpartij gewoon met wat bewijs komt dat het inderdaad geen unieke auto is, maar in plaats van bewijs te leveren zijn ze meteen naar het gerecht gestapt. Beetje storm in een glas water, volgens mij kon het gemakkelijker opgelost worden door die koper.

Reageer