Autobahn

HERRIE. Brabham BT62 zet record op Mount Panorama

Afgelopen weekend stond de 12 uur van Bathurst op de planning, maar voordat die verreden werd, pakte Brabham vast het ronderecord opMount Panorama.

De 12 uur van Bathurst is een van de belangsrijkste race-evenementen van Australië, dus dé racewagenbouwer van dat land kon er niet ontbreken. Brabham deed niet mee aan de race met de BT62, maar reed enkel wat demo-rondes met Luke Youlden achter het stuur. Tijdens de tweede sessie pakte hij het snelheidsrecord voor een auto met een dak in de tijd van 1.58,68.

Luke was zelf niet helemaal tevreden met zijn prestaties. Of eigenlijk lag het volgens hem meer aan de auto dat hij niet helemaal tevreden kon zijn, want de Brabham had blijkbaar nog wat problemen. Daardoor kon hij niet het maximale uit de auto halen en moeten ze nu nog een keer terugkomen met een perfecte auto om hun eigen record nog een keer te breken. 

Hieronder hebben we beeld van een relaxte Youlden die het laat lijken alsof een recordtijd neerzetten heel makkelijk is.

Reacties

Duffe 07-02-19 | 16:00

Ze probeerde niet eens het record te pakken, ze reden gewoon een paar rondjes en bleken per toeval het record met twee seconden te hebben verbeterd. Kun je nagaan wat die auto kan halen als alles klopt en de motor niet halverwege de heuvel er een paar seconden mee ophoudt.

who cares? 07-02-19 | 18:54

Heerlijk geluid!

CamaroHans 08-02-19 | 08:48

Oja?? Moet Porsche soms langskomen met de 919 Evo?? Maar zonder gekheid, het is een hele mooie wagen en zeker mooi geluid (mooier dan de Porsche trouwens). Maar, net zoals de records gereden met de 919 Evo, slaan zulke records eigenlijk nergens op. De auto's vallen in geen enkele klasse en zijn ook geen productie auto en al helemaal niet straat legaal.

Eigenlijk zouden zulke records niet vermeld moeten worden want het is voor fabrikanten een goedkope manier (want geen concurrentie) om bovenaan de lijstjes te komen.

joran v d s 08-02-19 | 10:24

Although the BT62 in its standard form is not road-legal, Brabham offers a road legal conversion to its customers with the conversion and registration process being carried out in the U.K. after going through a IVA (Independent Vehicle Assessment).[7] International buyers will supposedly still be able to carry out the procedure and be able to drive the car in other countries by having the car shipped back to the U.K. once every 12 months to Brabham for an annual service in order to comply with the registration laws. The shipping costs of the car would reportedly be borne by the company for every visit.[8]

Reageer