Autobahn

Verkeersaso's negeren rode kruizen en rijden achteruit op snelweg

Het was gisteren weer drie keer raak op de Nederlandse snelwegen: kruisnegeerders en achteruitrijders op de snelweg. 's Ochtends ging het al mis op de A29 bij Klaaswaal  en op de A12, later op de dag bij de Wijkertunnel op de A9. Het was zondag!

Iedereen weet dat het vervelend is om in een file te staan, maar zodra je er op de snelweg in belandt, is er niets aan te doen. Vaak is de file veroorzaakt door een ongeval en is de weg 'afgekruist' boven de rijbanen. Maar dat soort maatregelen is niet van toepassing op een bepaald soort 'entitled' automobilist. Die vindt dat hij (m/v) wel onder de kruizen door mag rijden onder het motto: "De afzetting staat pas tweehonderd meter verderop".

Nog erger zijn de mensen die denken dat ze even over de vluchtstrook achteruit kunnen rijden om de file te omzeilen. Dumpert zette gisteren een bestuurder in het zonnetje die bij de Wijkertunnel vond dat de file niet voor hem bestemd was, maar slechts voor alle gewone mensen in de file.

Bij Klaaswaal op de A29 waren in de ochtend ook al een paar van die misselijke figuren onderweg. Op de weg was een aanrijding gebeurd, en de restanten daarvan werden opgeruimd. Het betekende wel dat er verschillende rijbanen met een rood kruis werden versierd, maar dat was te moeilijk voor sommige bestuurders. Ze negeerden de lampjes gewoon. Nog erger waren de achteruitrijders op de vluchtstrook: waar halen ze het idee vandaan dat ze daar ineens zouden mogen rijden als er een file staat? De politie was op de A29 aanwezig en trakteert de negeerders en achteruitrijders binnenkort op een witpaarse envelop uit Leeuwarden.

Ook op de A12 bij Leidschenveen vonden zondagsrijders dat hun haast belangrijker was dan de hulp voor slachtoffers van een ongeluk. Vijftien bestuurders sloegen de geboden boven de weg in de wind en negeerden de rode kruizen. Ook zij mogen binnenkort een donatie aan de staat doen.

Mensen, doe eens gewoon netjes. De regels zijn er om ervoor te zorgen dat iedereen zonder kleerscheuren samen door het verkeer kan komen. Als de helft van de bestuurders eigen regels gaat maken, wordt het een zooitje. 

Reacties

CamaroHans 04-02-19 | 10:46 | 2

Hulpverleners dwarszitten is natuurlijk bijzonder droevig. Maar sinds de opening van de nieuwe Botlekbrug (A15) is deze 130 defect geweest met enorme files tot gevolg. Dat de mensen daar uit pure frustratie achteruit rijden om alsnog de tunnel te kunnen pakken kan ik wel begrijpen.

edjizreek 04-02-19 | 11:19

Dan neem je toch iedere keer de tunnel als het zo erg is? Of je wacht gewoon, het is maar werk waarvoor je te laat komt (en dat waarschijnlijk niet eens, op een zondag...).

CamaroHans 04-02-19 | 20:34

Ik ga ook vrijwel altijd door de tunnel, echter de verkeerssituatie is zodanig veranderd dat je van de Maasvlakte wel over de brug moet als je afslag Hoogvliet wil nemen of andersom. Ik sta er gelukkig dus zelden voor, maar de mensen uit Hoogvliet en Spijkenisse worden gestoord van dat ding.

MisterMr 04-02-19 | 16:50

Hier in Zuid Afrika doet iedereen het verkeer op zijn eigen manier. Links en rechts inhalen. Over de vluchtstrook inhalen. U-turns overal en meestal compleet onverwacht. 160 rijden terwijl op de rijbaan ernaast een file staat. Door rood licht rijden is algemeen geaccepteert. Afkruizen doen we niet, vlaggen voor verkeersopstoppingen op de plek waar het gevaar is - dus niet een kilometer eerder zodat je je kunt voorbereiden. Gaat eigenlijk verbazingwekkend vaak goed, vooral als je die 14.000 verkeersdoden per jaar niet meetelt.

Biet 04-02-19 | 19:16 | 3

Inderdaad. Rode kruisen negeren hoort niet. Maar kunnen we dan ook afspreken dat rode kruisen alleen maar gebruikt worden als het echt nodig is? En niet om een spitsstrook af te blokken omdat een of andere boomknuffelaar dit heeft bedongen als milieu maatregel? Ik doel op echte spitsstroken, zoals bij Deventer, dus niet gebruik van de vluchtstrook.

bitflip 04-02-19 | 20:11

Tip voor slimmerikken die denken dat ze beter verkeersoverzicht hebben vanuit hun voorruit dan de proffesionals die de weg beheren: Als ze echt aan staan zijn ze echt nodig.

koeberg 04-02-19 | 20:13

De spitsstrook wordt geblokkeerd buiten de spits omdat het een spitsstrook is. Als hij niet afgekruist zou worden zou het een normale strook zijn. Het fenomeen spitsstrook is een compromis tussen verkeersministers en boomknuffelaars. Het is de enige manier om uberhaubt een wegverbreding te kunnen doorvoeren.
Zie een artikel uit 2006 over deze spitsstrook: www.nrc.nl/nieuws/2006/10/06/overleve...

CamaroHans 04-02-19 | 20:37

Bitflip gelooft in sprookjes kennelijk? Je kan inderdaad vanuit je voorruit inderdaad niet inschatten of het nodig is (daarom negeer ik ze ook nooit), dat zie je pas als je er voorbij bent.... is dus lang niet altijd het geval. NL is een rubbertegelland.

Reageer