Autobahn

Nederlandse sportwagenbouwer Burton staat te koop

Eigenaar worden van je eigen sportwagenmerk? Met een stevige investering kan dat nu, want het Nederlandse Burton Car Company staat te koop. 

De Lelijke Eend kom je nog wel eens tegen, maar het worden er steeds minder. Dat is mede te danken aan de Nederlandse sportwagenbouwer Burton Car Company. Dit bedrijf gebruikt de Franse klassieker als basis voor hun eigen sportievere creatie: de Burton. Dit concept bleek een succesformule, want de eigenaars zijn in 2000 begonnen en groeien nu uit hun jasje waardoor ze de tent graag verkopen. 

De Burton lijkt in de verste verte niet op de auto waarmee hij het onderstel deelt. De vormgeving neigt naar die van een klassieke dakloze tweezitter. Ook lijkt het uiterst onwaarschijnlijk dat je een sportieve auto kan maken op het onderstel van de Lelijke Eend. Die staat immers niet bekend om zijn geweldige wegligging. Toch is het twee broers gelukt. Zij verkopen nu kits waarmee de Franse creatie omgetoverd kan worden naar een Nederlandse. Ook bieden ze omgebouwde versies compleet aan. Een kit heb je al vanaf 4.299 euro en een complete auto kost  je tussen de 11.000 en 25.000 euro. 

Met zulke schappelijke prijzen is het succes ook goed te verklaren, maar na meer dan 18 jaar het bedrijf gerund te hebben is het wel genoeg voor de oprichters. Burton Car Company groeit uit zijn jas en wordt te groot voor de broers. Daarom willen ze het graag van de hand doen aan een Nederlandse investeerder die het bedrijf niet als simpele cash cow ziet.

De eigenaren vragen een bedrag van minimaal vijf miljoen euro waarvoor de koper niet alleen Burton, maar ook een handel in 2CV-onderdelen onder de naam van 2CV Parts krijgt. Dit is de grootste onderdelenhandel voor de Eend in Europa. In totaal moeten draaien beide bedrijven uit Zutphen een brutowinst tussen de 1 en 2,5 miljoen euro. Oh, en er moeten ook nog tussen de 25 en 50 werknemers overgenomen worden. 

Reacties

johannes_de_roker 01-02-19 | 23:15 | 1

Niet zo'n hele scherpe deal lijkt me.

Wijze uit het Oosten 02-02-19 | 10:37

Een normale beoordeling van de waarde van een bedrijf is ongeveer vijf keer de jaarwinst.
Vijf miljoen als koopprijs voor dit bedrijf is, gezien de winst, dus helemaal niet eens erg hoog. Een waarde van tussen de vijf en zes miljoen is dus reëel..

zeur 02-02-19 | 00:12 | 2

Jongste eenden zijn inmiddels al ruim de 30 gepasseerd en dankzij roestgevoeligheid en slinkende onderdelenvoorraad, niet meer zo'n geweldige keuze als basis. Bovendien zijn er ook niet zoveel meer.
Denk dat de heren inzien dat ze hun product niet zo heel lang meer in voldoende aantallen om rendabel te zijn, kunnen blijven bouwen.
Een nieuw model ontwikkelen op basis van een nieuwere donorauto ( kan me ook zo gauw geen voorbeeld van iets recenters met een apart chassis en voldoende productieaantallen bedenken ) is ze waarschijnlijk te duur.
De zaak doorverkopen voordat echt duidelijk wordt dat het een aflopend gebeuren is, is dan nog de beste optie.

Wijze uit het Oosten 02-02-19 | 10:39

Dit is incorrect, alle onderdelen van de Eend worden op dit moment nog geproduceerd. Je kunt het ladderchassis heden ten dage gewoon nog nieuw geproduceerd kopen.
Dus alle basisonderdelen zijn gewoon nieuw te verkrijgen, als je wilt heb je niet eens een donorauto nodig, dan kun je vanaf het chassis een nieuwe gaan opbouwen.

Harry Turtle 02-02-19 | 11:05

Je hebt nog wel een donor auto nodig voor een chassisnummer. Maar die mag compleet rot zijn.
Nieuw gegalvaniseerd chassis, gereviseerde motor, Burton body erop en je hebt een compleet nieuwe auto.
Het gros van de omzet halen ze overigens uit de onderdelen webshop volgens mij.
Veel onderdelen die ze ook zelf ontwikkeld hebben.

owikzegmaarwat 03-02-19 | 13:23

ik wsit niet eens dat ze bestonden, als er een keer een nl automerk is dan is het een exclusief merk die niemand kan of wil betalen omdat die autos gewoon niet praktisch zijn, zoals deze lui dus en spyker.

wanneer krijgt nl weer eens een eigen automerk, zoals daf toen ofzo...

Reageer