Autobahn

Niet halen klimaatdoel schuld van Belgen

Nederland gaat het door de rechter opgelegde klimaatdoel van 2020 niet halen en dat is allemaal de schuld van de Belgen. Die komen hier onze diesel tanken omdat het goedkoper is en dat gooit teveel roet in het eten.

Nederlanders trekken elke dag massaal de grens over om in België een volle tank benzine op te halen. Het is daar immers een stuk goedkoper dan in Nederland. Je kunt deze mensen dus geen ongelijk geven, maar andersom gebeurt het nu ook. Doordat België een flinke accijnsverhoging op het duivelssap heeft doorgevoerd is het ineens duurder dan in Nederland en dat hebben de Belgen ook door, ze komen massaal een volle tank diesel halen. Maar dat is helemaal niet de bedoeling. Dat soort zuinige goudzoekers kunnen we hier niet gebruiken, want die verpesten het milieu!

Het halen van de klimaatdoelen is officieel onmogelijk. Onlangs corrigeerde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de voorspelling voor de hoeveelheid CO2 die auto's zouden uitstoten in 2020. Dit komt naar verwachting op 1,6 megaton CO2 meer uit dan in 2017. Dit komt voornamelijk door de groeiende economie en het daardoor toenemende transport, maar ook door het feit dat we steeds meer 'vuile' occasions importeren, maar ook de Belgen doen een flinke duit in de zak. 

Het probleem ligt eigenlijk niet bij de Belgen die in Nederland komen tanken, maar bij de manier waarop de CO2-uitstoot in dit land wordt berekend. Slimme mensen hebben namelijk bedacht dat het handig was om dit te berekenen aan de hand van elke liter verkochte diesel. Elke liter van deze brandstof die hier gekocht wordt, maar in België de lucht in gaat, komt dus wel op ons bordje. 

Hoe groot de impact van de zuinige Belgen is weten we niet. Dat heeft het PBL niet berekend. Wel laat het weten dat het zeker een impact heeft. De enige oplossing om de 1,6 megaton CO2 teveel te compenseren lijkt nu om op elke snelweg een maximale snelheid van 100 km/u in te stellen. Experts denken dat daarmee precies die 1,6 megaton bespaard wordt. Dat mag sowieso niet gebeuren. Tijd voor gele hesjes bij de grens.

Reacties

Johnny66 01-02-19 | 11:31 | 2

De auto als de grote vervuiler , nodig om het klimaat te redden en de bijkomende prijzen te legatimeren . ''Das Diesel Desaster'' bij het duitse ARD (youtube ) en de belangen van de milieukabouters hierin . Blijf waakzaam !

Diotima 01-02-19 | 12:32

Het is duidelijk dat diesels de lucht verpesten, maar het verschroten van auto's die nog goed zijn is ook verkeerd. Ik begrijp niet waarom er geen andere benzinemotor ingelepeld kan worden. Het zal me niks verbazen als de auto-industrie het wel prima vindt wanneer auto's vervangen moeten worden.
Weet iemand wat ombouw van diesel naar benzine zou kosten?

Cthulhutec 01-02-19 | 14:46

Wel eens over nagedacht hoeveel een fiets de lucht verpest?

www.helmholtz.de/luftfahrt_raumfahrt_...

Zo eenvoudig 01-02-19 | 12:55 | 2

ook hier worden dingen weer eens flink door elkaar gehaald; diesel vervuilt meer dan benzine, maar dan gaat het om NOx en om PM (fijn stof). Omdat een dieselauto minder brandstof per km verbruikt stoot ie juist minder CO2 uit (ik weet dat de berekening iets moeilijker is dan alleen liter met liter vergelijken maar de CO2 emissie van een diesel is echt lager). Dus met diesels zouden we het CO2 klimaatdoel juist makkelijker moeten halen. Zij het dan ten koste van onze longen.

Johnny66 01-02-19 | 13:33

Een moderne diesel stoot minder nox en fijnstof uit dan een benzine . Type : euro 6 d temp , laat staan co2 . Juist de reden voor fabrikanten om hun vloot met diesels aan te houden.

nieuwe_Deen 02-02-19 | 16:05

Het zit allemaal zeer dicht bij elkaar. theconversation.com/fact-check-are-die...

TuurlijkNiet 01-02-19 | 15:47

De grote vraag is en blijft natuurlijk of er inmiddels meer Belgen in Nederland tanken dan Nederlanders in Belgie (en Duitsland)..

SanderVreibik 01-02-19 | 20:00

Het klimaat hoeven we niet te ‘redden’. Veranderen doet het ook zonder ons wel, dat is een doorlopend proces.

Reageer