Autobahn

'Tech hub' Barcelona haat innovatie, jaagt Uber stad uit

Vlak nooit de politieke invloed van oude, starre organisaties uit, zeker niet in de knoflookgordel. Het Catalaanse regering buigt voor de oude taxibranche, en maakt diensten als Uber het leven onmogelijk.

Hoewel het verdienmodel erachter vooral heel gunstig is voor het hoofdkantoor, kan je niet ontkennen dat apps als Uber, Lyft en Grab de taxibranche heftig hebben opgeschud. Het gemak waarmee er nu een taxi pal voor je deur stopt is ongeëvenaard, en de kosten zijn vaak ook in orde. De traditionele taxibranche weigert echter met zijn tijd mee te gaan, en zet in veel gevallen vol in op het verjagen van de moderne ride hailing services. We zagen het in Frankrijk, in Italië, en ook in Spanje, waar boze taxichauffeurs het stedelijke wegennet van de twee grootste steden lamlegden.

In Spanje is wetgeving over dit soort taxidiensten in handen van lokale overheden, en die van de regio Catalonië blijkt maar wat graag te knipmessen naar de eisen van de oude branche: vanaf vandaag geldt in Barcelona en omstreken een regel dat een via Uber of het lokale Cabify (1 miljoen gebruikers in Barcelona) opgeroepen auto niet binnen 15 minuten van het boeken mag komen opdagen. Iedereen die wel eens zo'n dienst heeft gebruikt begrijpt dat hen het werken hiermee compleet onmogelijk gemaakt wordt, en in een reactie hebben beide partijen dan ook hun activiteiten in de stad opgeschort. UberX heeft het hiermee nog geen 10 maanden volgehouden in Barcelona.

MWC

De opmerkelijke nieuwe regel komt slechts weken voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona, wat algemeen als dé techbeurs van het oostelijk halfrond wordt gezien. Het is onduidelijk hoeveel chauffeursbanen er precies getroffen zijn door de maatregel, maar gebruikers kunnen nu weer lekker ouderwets naar een taxistandplaats kachelen, en met onwrikbare chauffeurs soebatten over al dan niet te korte ritjes. Nice going, Barca.

Reacties

Kenome_Jodas 31-01-19 | 20:01 | 1

Barca moet zijn Barça. Maar, die popiejopie aanduiding geldt niet voor de stad Barcelona maar voor de club FC Barcelona.
Verder heb ik in Barcelona nooit gezeik gehad over te korte ritjes en zijn de prijzen dusdanig dat ik nooit ga liggen te lopen soebatten over de prijs.
Ben jij er al eens geweest Feitsma?

Sr. Gerard 01-02-19 | 20:04

Hij bedoelt Barna.

Sans Comique 31-01-19 | 21:29 | 1

Waar staat de ijzeren wet in steen geschreven dat innovatie altijd een goed ding is? Dat innovatie moet want nou ja, innovatie, hè?

MisterMr 02-02-19 | 07:26

Ikzelf denk dat dat internet wel eens een hype kan worden.

Gironimo 31-01-19 | 21:51 | 1

Feitsma, wat een ongeinformeerd artikel! Dit beleid heeft juist te maken met liberalisering. In 2017 moest je 133k EUR betalen voor een taxi licencie in Barcelona. Men heeft echter sinds 2009 - met het oog op liberalisering - naast taxi licenties ook VTC licenties (prive chauffeur) uitgegeven voor minder dan 100 EUR administratie kosten. Chauffeurs die rijden voor Uber en Cabbify gebruiken deze licenties en spelen uiteindelijk voor taxi. Je snapt dat dit leidt tot valse concurrentie en boze taxi chauffeurs. Je zult een dus enig overgangsbeleid moeten creeren... www.elmundo.es/economia/2018/08/01/5b...

Sr. Gerard 01-02-19 | 23:19

De taxi’s zijn een vorm van openbaar vervoer, gereguleerd door de respectievelijke stads- en regiobesturen en door de nationale regering, met als doelstelling hun onderdanen te beschermen... Een "ouderwetse" taxivergunning was generatieslang ook een soort van pensioenfonds, de 67.000 taxivergunningen zijn in handen van 60.000 individuele personen. De vergunningsuitbaters mogen één loonchauffeur hebben met een minimumloon van 975€.
Nou komen dus de belangen van 25 commerciële organisatie boven het belang van genoemde 60.000 eigenrijders én de 40 of 50.000 in loondienst, dik 100.000 mensen die allemaal hier ter plekke belasting betalen over hun inkomsten, Cabbify en Uber maken overal verlies behalve in de diverse belastingparadijzen. Het minimumloon van hun chauffeurs ligt bij 850€.
Tot nu toe gingen de vergunningen in handen van de multinationals van 100 op 50.000, ongeveer hetzelfde bedrag als de 67.000 oude vergunningen in waarde naar beneden zijn gegaan.

issieookweer 01-02-19 | 03:06

In Barcelona naar een taxistand lopen? In vrijwel elke straat waar je ook bent, hoef je maar je arm op te steken en er stopt er een voor je neus., binnen een paar minuten.

Mag ik hier de laatste alinea en de laatste zin van Kenome_Jodas 31-01-19 | 20:01 herhalen?

Lebowski72 01-02-19 | 08:44 | 1

Een kernfusie centrale bouwen is innovatie. Een app voor een taxi innovatie noemen slaat nergens op.

MisterMr 02-02-19 | 07:27

Onzin. Een industrie veranderen is innovatie.

zimmerschwanz 01-02-19 | 09:15

Uber is het verkeerde soort "innovatie". Als dit het nieuwe bedrijfsmodel gaat worden dan worden we allemaal werkslaven van een paar handige techjongens die zichzelf profileren als hip en hedendaags. Maar in essentie ben je uiteindelijk een heel domme loonslaaf zonder allerlei oudedagsvoorzieningen. Dit moeten we niet willen, trek hun vergunning maar in. Dan nog liever in een Turkenbak in Amsterdam.

Satria 01-02-19 | 10:47

Autobahn lijkt (weer) erg aan de kant van Uber te staan...

2voor12 01-02-19 | 10:59

Uber is een race to the bottom. Je zal maar gewoon taxichauffeur zijn met een peperdure licentie en je ziet de Uber-cowboys ver onder de prijs zien rijden.

Reageer