Autobahn

'Pierre Gasly eigenlijk te snel gepromoveerd naar Red Bull'

Red Bull Racing krijgt dit jaar te maken met een relatief onervaren coureur in de vorm van Pierre Gasly. Daarop moet het team zich aanpassen, want de promotie van de Fransman kwam sneller dan voorzien.

Na het vertrek van Daniel Ricciardo zat Red Bull even met de handen in het haar. Wie moest de stoel van de ervaren coureur innemen? Uiteindelijk werd er gekozen voor een talent uit het zusterteam Toro Rosso: Pierre Gasly. Achteraf gezien was dat misschien een keuze die te snel is genomen. Nu heeft de relatief onervaren Fransman grote schoenen te vullen en een teammaat die een stuk beter rijdt dan hij doet. Gelukkig ziet teambaas Christian Horner ook in dat Gasly wellicht te vroeg naar Red Bull is gekomen, maar wil dat graag compenseren door hem de ruimte te geven om zich in het team te nestelen. 

Red Bull staat er bekend om keihard om te gaan met coureurs die niet naar verwachting presteren. Gasly wordt hierop een uitzondering: "I think Pierre is a very quick driver and it is up to us to give him a little bit of time to get up to speed. It [his promotion to Red Bull] is faster than we would have originally liked to elevate him into the team, so Max [Verstappen] will be very much taking on the role of the experienced senior driver and Pierre is going to have to go up against a very competitive teammate," aldus Horner tegen Motorsport.

Max Verstappen

Naast dat de Franse coureur het moeilijk krijgt om zijn plek binnen het team te veroveren, gaat hij het ook lastig krijgen met Max Verstappen. Wellicht niet op vriendschappelijk gebied, maar wel als het op prestaties aankomt. Maar dat maakt het volgens Horner juist weer makkelijker voor het team. Er is nu immers een overduidelijk verschil in ervaring en kunnen tussen de coureurs. Daardoor kunnen ze makkelijker de verwachtingen van beide coureurs aanpassen. 

Daarnaast denkt Horner dat Max Verstappen helemaal klaar is voor het aankomende seizoen, en dat hij beter dan ooit gaat presteren. "You are always learning and he is such a young driver. I think that what we have seen is that all drivers make mistakes. We have seen that with experienced drivers as well this year, and I think that as he is gaining more and more experience he is applying that extremely well."

Reacties

Gerf 31-01-19 | 18:00 | 1

Misschien dat ze Gasly wat onderschatten? Of gewoon wat downplayen.
Het lijkt mij toch ook een puike coureur.

odolstoornis 01-02-19 | 10:10

downplay lijkt me waarschijnlijker. Je hebt namelijk helemaal niets aan een coureur die ongemotiveerd raakt, omdat zijn team hoge verwachtingen schept en deze niet realistisch haalbaar zijn. Je kan beter verrast worden met goede prestaties dan verrast worden met slechte.

Halal gehaktbal 31-01-19 | 19:12

"Sneller dan voorzien"? Alles draai om snelheid in dat wereldje en dan dit niet voorzien? Ik vind het wat kort door de bocht.

slopertje 31-01-19 | 23:06 | 1

RBR had gewoon Kvyat weer weer terug moeten nemen en Gasly nog een jaartje STR.
Ik vind Kvyat een ondergewaardeerde coureur, ook Mak heeft fouten gemaakt maar dat wordt met de mantel der liefde bedekt.

odolstoornis 01-02-19 | 10:19

Totaal niet mee eens. Kvyat is best een mogelijkheid voor tweede rijder, maar niet vanuit het niets. Hij heeft inmiddels sinds 2017 niet meer gereden, omdat hij in dat seizoen al 2 seizoenen behoorlijk uit vorm was en op een rare manier afscheid heeft moeten nemen van BEIDE teams van Red Bull in korte tijd. Behalve dat, alles wordt weer nieuw voor Kvyat.

Gastly heeft nl. al wel de nodige ervaring en connecties met Honda. Kvyat heeft wel, denk ik, de potentie om Gastly te vervangen als Gastly écht structureel zwaar ondermaats presteert. Maar tegen die tijd heeft Kvyat ook laten zien wat hij nog kan, én heeft hij weer ervaring.

Ik vind dit een logische keuze geweest. En Max en Daniil kan je niet vergelijken. Ja, ze maken beiden fouten, maar één daarvan presteert vér boven de verwachtingen en dat is niet Kvyat. Vandaar dat Max zijn foutjes (ook niet altijd) vaker door de vingers worden gezien.

Reageer