Autobahn

Britse autoproductie keldert met ruim 9 procent

Met de steeds dichterbij komende Brexit in beeld, is de autoproductie in het Verenigd Koninkrijk afgegleden naar de laagste stand in vijf jaar. In 2018 werden er op het eiland 9,1% minder auto's gemaakt. Erger nog: de investeringen halveerden bijna.

Dat de Britse auto-industrie wel eens betere tijden heeft gekend was helder, maar nu zijn er cijfers die het ietwat sippe sentiment ondersteunen: volgens cijfers van de Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) werden er vorig jaar 1,52 miljoen auto's gemaakt, een daling van ruim 9 procent ten opzichte van 2017. Als oorzaken worden regelwijzigingen, dieselonzekerheid, een afnemende vraag uit Europa en China, maar ook minder vertrouwen vanwege de nakende no-deal Brexit genoemd. In de woorden van SMMT-topman Mike Hawes:

The bottom line is that it’s a deeply depressing figure. Product cycles always have an effect. WLTP [emissions changes] affected production. Diesel uncertainty - not just in the UK but also in Europe, but particularly Germany and France - was a factor. Furthermore, there is falling business and consumer confidence here and elsewhere, and UK manufacturers are exposed to the global market.

De investeringen in de Britse auto-industrie zakten naar 588,6 miljoen pond. Het was voor het eerst sinds 2012 dat dit bedrag onder de 1 miljard lag.

Grootste dalers

Het geplaagde Jaguar Land Rover blijft de grootste fabrikant, ook al daalde de productie met bijna 16 procent tot 449.000 auto's. De grote dalers:

  1. Vauxhall: -15,9% 
  2. JLR: -15,6%
  3. Nissan: -10,7%
  4. Toyota: -10,4%

MINI ging tegen de trend in: in de fabriek in Oxford werden 243.183 auto's gebouwd, een stijging van 7 procent. 

Reacties

Mr.Crowley 31-01-19 | 15:41

Wie zeght dat het met Brexit te maken heeft?
We weten dat de autoindustrie moeilijke tijden voor de boeg heeft. Alles moet binnen 10 jaar electrisch en dat gaat nog heel wat problemen opleveren.

Harry Turtle 31-01-19 | 16:13

JLR heeft echt zwaar te leiden onder het slechte diesel imago.
En Bentley is slachtoffer van gigantische WLTP fuckup van VAG.
Maar schuld van Brexit roepen is veel makkelijker dus dat doen de echte populisten dan ook de hele tijd.

Leukautootje 31-01-19 | 16:32

Hier kun je rustig de politiek de schuld van geven, maar moeilijk de Brexit. Engelse auto's hebben al jaren een slechte reputatie en de Jaguar I-Pace maakt het er niet beter op.

Freert Gilders 31-01-19 | 17:12 | 1

Allemaal weer de schuld van Brexit natuurlijk. Lekker op de propagandastoel hier bij Autobahn.

De enige reden dat dat hele verhaal zo stroef loopt is omdat GB een grote betaler is aan Brussel en dat ze die niet kwijt willen. Dus komt Brussel met een haast onmogelijk voorstel zodat de Britten niet weg kunnen. EN de media lult alles maar mee met Brussel.

Hoop op een harde Brexit en dat ze met China en Rusland zaken gaan doen, naast de VS. Gaat vast helemaal goed komen dan.

botbot 31-01-19 | 17:34

Wat heeft Brussel te maken met de afspraken die het VK met Noord Ierland gemaakt heeft?
Waarom profiteert de auto industrie niet van de aanstaand Brexit?

Reageer