Autobahn

Range Rover SV met klapstoelen komt toch niet

Weet u nog dat Jaguar Land Rover de Range Rover SV Coupé aankondigde en niemand echt wist wat ze ervan moesten denken? Ja, achteraf wist het bedrijf dat dus ook niet. Daarom komt hij helemaal niet.

Vorig jaar maart kon het niet gek genoeg bij Jaguar Land Rover. De designers mochten doen wat ze wilden en kwamen eerst met een gigantische SUV met te weinig deuren. Omdat het om een lekker exclusief model ging was het extra leuk om hem gelimiteerd uit te brengen. Er zouden er 999 van gemaakt worden tegen een stukprijs van bijna vier ton. Al die leuke ideeën zijn nu nergens meer, JLR heeft de hele auto geschrapt.

Wat de achterliggende reden is laat de Britse autobouwer niet weten. Maar met een beetje creatief nadenken komen we op twee mogelijke redenen uit: 1, de auto trok niet genoeg kopers om hem winstgevend te maken, en 2, het past in het plaatje van de bezuinigingen die JLR aan het doorvoeren is. Die 2,5 miljard pond besparing moet ergens vandaan komen.

Maar gelukkig was er ook nog een beetje goed nieuws: "Our Special Vehicle Operations division is continuing to develop exciting cars that push the boundaries of luxury, performance and capability – the all-new Jaguar F-PACE SVR is weeks away from its first deliveries and we have many more new models in development."

Reacties

Bastiat 31-01-19 | 12:25 | 2

M'n pa had ooit een jaartje een Range Rover 3-door wagon. Mooiste terreinwagen ooit, die Classic RR. Helaas ook zo ongeveer de meest onbetrouwbare auto ooit. En zoop 1 op 2. Het is niet voor niets dat zo ongeveer de gehele Engelse auto-industrie failliet is gegaan of over is genomen. Blijf het ergens wel verbazingwekkend vinden dat een volkje dat zo over de wereld heeft geheerst en tot op de dag van vandaag in de racerij heerst, zoveel onbeschrijflijk onbetrouwbare auto's wisten te maken.

who cares? 01-02-19 | 00:46

Het wisselt en is beter geworden. Ik heb nu 7 jaar een Disco 3 uit 2005. 170.000km mee gereden, nu 330.000km op de teller. Nog nooit mee stilgestaan.

MisterMr 02-02-19 | 07:41

Dat 'het wisselt' is precies wat er mis is. Duitse en Japanse auto's hebben een veel constantere kwaliteit. Tuurlijk gaat er wel eens iets mis, de service is waar het om draait. En JLR hebben wel veel oude techniek aan boord.....

who cares? 01-02-19 | 00:49

2 of 4 deuren, de RR (range rover, niet rolls route) is een prachtige auto, zeker in vergelijking met gedrochten als de Bentayga, Cayenne of die nieuwe Rolls.

Reageer