Autobahn

Appen op de fiets: 95 euro boete

Wie na 1 juli 2019 nog als fietsend met zijn/haar smartphone in de weer is, riskeert een boete van 95 euro. Volgens ingewijden wordt de sanctie morgen in de ministerraad besproken.

Dat het kabinet iets wil doen aan het smartphonegebruik op de fiets is al langer duidelijk, en terecht. Je zou ze de kost geven die - temidden van druk auto-/bus-/tramverkeer - volledig in hun mobiele bubbel zitten en niets meer meekrijgen van wat er om ze heen gebeurt. Volgens het AD - een verlengstuk van het OM en spreekbuis van het SWOV, dus het zal wel kloppen - gaat morgen een voorstel van 95 euro boete voor appen op de fiets door de ministerraad. Voor automobilisten is de sanctie 240 euro.

We hopen alleen wel dat oom Agent, als de boete er komt, in de geest van de wet gaat handelen, en alleen de ergste gevallen beboet. Het risico bestaat altijd dat een in de basis goed instrument vervalt tot ordinaire cash grab om de gaten in de begroting te dichten. De wet verbiedt per 1 juli sowieso "om tijdens het besturen van alle voertuigen een mobiel elektronisch apparaat vast te houden". Een prima regel lijkt ons zo, maar nu de handhaving nog: we herinneren u er fijntjes aan dat van alle boetes slechts 3 procent door een mens wordt uitgedeeld.

Reacties

joran v d s 31-01-19 | 09:57 | 2

Krijg ik met een dronken kop op de fiets dan ook een lagere boete dan in de auto? met de fiets kun je immers minder schade veroorzaken

Satria 31-01-19 | 10:01

100 euri

odolstoornis 31-01-19 | 14:24

tip: Gewoon niet met je dronken kop aan het verkeer deelnemen. Hoef je ook geen zorgen te maken of de boetes wel eerlijk verdeeld zijn.

Cen Bramer 31-01-19 | 12:23

#flappdrol

Sinclair 31-01-19 | 12:40 | 1

Altijd vreemd gevonden dat andere verkeersdeelnemers wel boeteloos op hun telefoon konden spelen. Nu de voetgangers nog.....

potsenmakkert 31-01-19 | 14:53

Nee hoor, dat is niet vreemd, dit is beleid dat ingegeven wordt door 'wij voelen dat telefoongebruik op de fiets slecht is voor de veiligheid'. En in plaats van daar eerst eens onderzoek naar te doen gaat de overheid weer voor de makkelijkste optie: meteen verbieden. www.holland-cycling.com/blog/291-bike-...

Als je over de laatste 20 jaar het aantal fietskilometers bekijkt en het aantal doden zie je dat het verkeer veiliger wordt, niet onveiliger, ook niet in de meest recente jaren.

vanFleppensteijn 31-01-19 | 15:01

"om tijdens het besturen van alle voertuigen een mobiel elektronisch apparaat vast te houden".

Dat gaat nog een leuke discussie worden bij de Hoge Raad. Volgens een uitspraak is 'vasthouden' bijvoorbeeld ook het om de pols bevestigen van iets (in het geval waar het destijds om ging een mobiele telefoon), maar blijkbaar zijn de dwazen die deze definitie bedacht hebben te onnozel om te begrijpen dat er ook smartwatches zijn. Dit zijn dus mobiele elektronische apparaten en dus zouden deze verboden worden.

Aan de digitale galg met de bedenker van die nieuwe definitie!!

Reageer