Autobahn

Mercedes: u wilt een halve Mercedes kopen anders bent u af

Sneller, hoger, sterker - maar dan voor uw auto.

Wie in de nieuwste Mercedes A-klasse heeft gezeten en in de jaren daarvoor alleen het Leukere SnelSpul heeft gereden, weet wat hij (m/v/x) heeft gemist. Er heeft een ware revolutie plaatsgevonden aan de onderkant van de premiummarkt. Wat voorheen de paupere Mercedes A-klasse was, is op een aantal belangrijke fronten uitgerust op dezelfde wijze als de toppers van de Helmut Kohl-klasse. Deutschland siegt auf allen Fronten.

Maar schijn bedriegt, want terwijl de bodemmodellen tegenwoordig opties bieden die je op de Intensive Care niet eens krijgt, vraagt Mercedes-Benz daar wel serieus geld voor. Dat noemt men in de medische wetenschap 'BMW o/g Porsche-infectie'. Op een bepaald moment betaal je zelfs nog voor de lucht die zich in de auto bevindt. Mercedes ziet wat deze perfide praktijk voor de winstmarge doet. En Mercedes buigt.

'The buying process won't be over for Mercedes-Benz owners after they take their new car home. The luxury brand has introduced a new feature via its Mercedes Me application that allows owners to purchase optional features after the car has left the dealer. (...) Mercedes-Benz didn't say how the feature could expand in the future, but we imagine it could be offered for many additional items, especially as cars are stuffed with more connectivity and technology.'

Wij vertalen voor u: Mercedes heeft gezien wat de meerwaarde is van de nobele school der After Market But In-House. Meer kopen nadat de auto de showroom heeft verlaten. We kunnen er lullig over doen en zeggen dat veel van die shit standaard gemonteerd had moeten zijn, maar dan was de instapper duurder geweest. Dus ja, eigenlijk is dit zowel mooi als duur.

Reacties

Martin, Aston Martin 31-01-19 | 22:13 | 1

Moet je voor de gein de review kijken van Doug Demuro over de CLA 45 AMG..... niet best en dan gaat het niet over de sportieve kant van de auto.

Bijbetalen voor climate control, geen dual zone, geen navigatie? Wat een propositie zeg...

issieookweer 01-02-19 | 03:19

Die man verwoord precies dat, wat zo onbenullig is: aboluut onbelangrijke bijzaken zoals dual climate zone,, handregeling van de temperatuur ("shocking") en, helemaal SHOCKING, geen zonnedak. Hoe die wagen rijdt is gewoon bijzaak. Waardeloos.

Harry Turtle 31-01-19 | 23:43

Wel beter voor je bijtelling

issieookweer 01-02-19 | 03:11 | 4

Als ik ooit een auto zou kopen waar connectivity inzit, sloop ik er meteen de antenne uit want ik wil niet dat dat ding zich over het internet met ziijn makers in verbinding stelt en vertelt wat ik doe en waar ik het doe. Als hij dan niet zou rijden, zoals b.v. een Tesla, dan maar die auto niet. Heel eenvoudig.

Nuchternederland 01-02-19 | 08:18

Mijn vrouw heeft er 1 besteld voor haar werk (A180d), en vanuit haar werk wordt er een kastje in geplaatst dat alle ritten registreert, voor werk of privé.
Ook al rijdt ze hem ook privé en zou ze dat geen ruk aan moeten gaan, toch verplicht.
De truc is dat er boven de 12.000 km per jaar privé, extra aan haar bedrijf betaald moet worden. Bedrijf is best een grote naam in NL, en marktleider in haar branche, dus geen incidentele doorgeslagen idioot met Orwell-neigingen...
Oftewel, het maakt helemaal niet uit of haar auto connectiviteit heeft of niet, dat wordt sowieso verplicht ingevoerd.
Wil ze dit niet, moet ze een andere baan zoeken...

beschuitfluiter 01-02-19 | 08:34

Dat is verplicht via eCall systeem maar goed; doe je best

Diederik Vlegel 01-02-19 | 08:56

@Nuchternederland

Of je zegt gewoon nee tegen je leaseauto en koopt zelf wat je wel hebben wil.

Nuchternederland 01-02-19 | 10:40

@Vlegel, nee, als je een salesbaan hebt, en de werkgever biedt daarvoor een leaseauto aan, dan krijg je geen kilometervergoeding. Dus geen optie. Verplicht slikken. Of solliciteren.

GPZ550 01-02-19 | 08:44 | 1

Mijn vorige auto had geen navigatie, dat was 1200 euro extra. Maar wel zat de hardware en de software in de auto. Met een klein stukje software heb ik de beveiliging gekraakt van het media systeem en kon ik navigatie in de auto gebruiken. Alleen oude kaarten uit 2014 of zo stonden erop, voor die meuk zou ik zeker niet 1200 euro neertellen. Waarna ik google maps heb geinstalleerd. Werkt perfect en ook stembediening had ik. Hoe cool is dat om in de auto ok google te gebruiken.

nieuwe_Deen 02-02-19 | 16:22

Dan nog is de hardware verouderd en kunt u beter Google Maps op uw telefoon draaien.

jip_86 01-02-19 | 08:46 | 1

Mooi toch, als mijn voorganger geen zin had in Android auto en ik wel kan dat geregeld worden. Vroeger had je dan pech.

issieookweer 01-02-19 | 10:28

Draai het eens om: als je voorganger geen moer om privacy gaf en Android geïnstalleerd had, had dan nu jij pech.

Bijtendehond 01-02-19 | 11:47

Net zoiets als VAG (vroeger?) dus. Je mocht al blij zijn als de standaarduitvoering elekrtrisch bedienbare ramen en centrale portiervergrendeling (mechanisch, bediening met de sleutel) had.

Reageer