Autobahn

Slechts drie automodellen ongevoelig voor keyless autodiefstal

Het is heel handig om de auto vanaf een afstandje te openen en te sluiten met de sleutel. Dat vinden inbrekers ook. Uit onderzoek blijkt nu dat vrijwel alle auto's met afstandsbediening hiervoor gevoelig zijn, slechts drie voertuigen zijn ongevoelig.

Het internet staat vol met video's van criminelen die bij de voordeur van een huis staan te scannen op een signaal van een autosleutel. Deze kunnen ze vervolgens klonen of versterken en met een ander apparaat aan de auto doorgeven waardoor de deuren openen. De rest van de diefstal is dan een piece of cake. Tenzij u een Jaguar i-Pace, een Range Rover of een Land Rover Discovery (nieuwere modellen) heeft. Dan kan de dief signalen klonen tot hij een ons weegt, de auto gaat echt niet open.

De auto's van fabrikant Jaguar Land Rover zijn de enige drie die goed uit de diefstaltest van de ADAC komen. De Duitse evenknie van de ANWB heeft 237 populaire automodellen getest op inbraakgevoeligheid met de bekende kloontruc. 234 ervan faalde keihard.

Vanzelfsprekend pleit de ADAC ervoor dat u uw sleutel goed opbergt en buiten bereik van scanners houdt. Daarbij wijst het erop dat in aluminiumfolie wikkelen niet helpt. Een klein scheurtje hierin zorgt ervoor dat het signaal toch naar buiten komt. Volgens de instantie is er dan ook maar een mogelijkheid: het instructieboek van de auto (ja, die zit erbij) erop naslaan en het hele systeem uitschakelen. Of u bewaart uw sleutels gewoon in een afgesloten koekblik. Dat kan ook.

Overigens zijn autofabrikanten zich bewust van het grote probleem en proberen ze zelf ook met oplossingen te komen. JLR heeft deze blijkbaar al gevonden en in de laatste modellen toegepast, maar van andere fabrikanten wachten we nog op oplossingen. BMW en Mercedes zijn bezig met het toevoegen van bewegingssensoren aan de sleutels. Daardoor geeft de sleutel alleen een signaal af als hij bewogen wordt. Een stilliggende sleutel doet dat dus niet.

Reacties

Geheelnaarwaarheid 28-01-19 | 17:18 | 3

Waarom niet gewoon een aan/uit knop/schuif op de sleutel?

Gummibrösel 28-01-19 | 17:57

Kut. Nu kan ik het niet meer patenteren. Je wordt bedankt.

Dwergmaster 28-01-19 | 18:21

Bewegings sensor in de sleutel. Geen signaal uitzenden tenzij beweging wordt waargenomen.

J4914 28-01-19 | 18:34

@Geheelnaarwaarheid Waarschijnlijk omdat het concept van 'key-less' gaat om het feit dat je je sleutel in je zak/tas kan laten zitten. Zodra je dat schuifje zelf moet gaan omzetten is het complete punt weg. Heb zelf een tijd rondgereden in een Mini met dit systeem en kan vertellen dat het een luxe is die snel went. Nu weer een 'normale' remote en merk toch dat ik altijd even sta te kloten als ik mijn handen vol heb.

Majoor Pikindewind 28-01-19 | 18:00 | 2

Er komt een moment dat men in gaat zien dat al die 'gemakken' helemaal geen vooruitgang betekenen.
Mijn nieuwe oldtimer moet je gewoon met een sleutel openen en daarna met een andere sleutel starten. Succes voor diegene die dat op afstand probeert.
Hetzelfde met contactloos betalen. Dat werkt dus niet met mijn pasjes..... Wanneer er iemand in de rij achter mij staat te kreunen en steunen terwijl ik mijn pincode intoetsen, doe ik hem bewust 2x fout en ga ik even 'goed staan nadenken' over de juiste pincode.

Martin, Aston Martin 29-01-19 | 02:33

Lul toch niet zo slap met je vroeger was alles beter: vroegah kon je autos nog met een schroevedraaier in het slot opendraaien.

Hiesjes 29-01-19 | 15:25

Ooit van schroevendraaier methode gehoord? Was erg populair in de vorige eeuw. Schroevendraaier er in en gewoon hele slot draaien tot de deur open gaat, effe paar draden uit de stuurkolom hengelen en je bent weg.

CasaMan 28-01-19 | 18:26 | 2

Pff we appen allemaal moeiteloos end-to-end encrypted over het internet maar de autoindustrie heeft moeite om een veilige sleutel te maken? wtf. Ze willen natuurlijk dat de sleutel van grote afstand werkt maar anders doe je gewoon de niet zo kritische functies (toetjes, lampen, verwarming weet ik veel) over de lange afstand. Maar de deuren en contact over een kortere afstand (max. 1 a 2 m) met 2-weg communicatie en versleuteling.

J4914 28-01-19 | 18:38

De auto-industrie loopt al jaren 'achter' (kijk maar naar de gemiddelde kwaliteit van een smartphonecamera t.o.v. een achteruitrijd-camera). Reden is grotendeels dat die tech maar een paar jaar mee hoeft terwijl een auto veel langer goed moet blijven werken. Oh, en 2-weg comm vergt weer meer stroom: met een lege remote staat op een donkere parkeerplaats blijft kut.

Hiesjes 29-01-19 | 15:26

Een gestolen auto wordt weer snel vervangen door een nieuwe, dus fabrikanten hebben niet echt een prikkel om betere methoden te ontwikkelen. Eerder het omgekeerde.

TP 1984 28-01-19 | 19:56

Dan stop er maar beter hang en sluit werk in en maak het boeltje maar weer ouderwets analoog.
Als men de auto in wil is een flinke steen in de meeste gevallen toch nog steeds voldoende, en die zie ik voorlopig nog niet uit het straatbeeld verdwijnen.

who cares? 28-01-19 | 21:41 | 2

Ik heb een autosleutel en die doe ik in een daarvoor bestemd gaatje rechts naast het stuur en dan draai ik met de klok mee aan de sleutel en dan start de motor. Moet ik hulp zoeken?

De gelaarsde kat 28-01-19 | 21:55

Heb ik ook en ik moet zeggen dat het fantastisch werkt. Alleen links naast het stuur, maar dat went op den duur.

who cares? 28-01-19 | 22:25

911 bravo!

Jan Slot 28-01-19 | 21:57

pfff een knopje indrukken op de sleutel? Dat klinkt als vermoeiend veel werk, vind ik sinds m'n auto uit zichzelf open gaat als ik er op af loop.

captainobvious 28-01-19 | 22:29

Alsof die Jaguar sowieso wil rijden. Die kutdingen vallen echt bij bosjes uit op het ogenblik, Jaguar zit met de handen in het haar. Niet verder vertellen, is geheim.

owikzegmaarwat 29-01-19 | 02:01

als ik automaker was kwamen die elektronische dingen er helemaal niet in, gewoon een sleutel, naar de auto lopen en die fucking sleutel in het sleutelgat douwen zoals vroegah. die electrische shit is echt overbodige luxe die een auto alleen maar duurder maakt. maargoed ik ben geen econoom het is vast dom wat ik zeg, reactie op mijn post in 3....2...1....

lekkeraustralie 29-01-19 | 12:53

Mijn auto staat nooit op slot. Maar dat kan alleen hier. Voor de rest: mr. Bean had de beste oplossing.

Reageer