Autobahn

Jawohl, Bugatti gaat een SUV maken

Bugatti: 'Nein, nein, nein, gaan we absoluut geen SUV maken!'

De man boven in beeld is geen Italiaans topmodel, maar Stephan Winkelmann, een sartoriaal verfijnde Duitser die Bugatti leidt. Bugatti is een van de laatste automerken die geen SUV maakt. Zelfs Rolls-Royce maakt tegenwoordig verhoogde stationwagons, dus Bugatti's positie is bijzonder. En bijzonder zal-ie blijven, want Herr Winkelmann benadrukt in een communiqué dat er absoluut geen SUV komt.

In verband met Bugatti's naderende 110e verjaardag maakt het bedrijf bekend dat het met 'a few surprises' en 'the presentation of further models' komt. En dan: 'Although speculation is rife and the time appears to be appropriate, “there will be no SUV from Bugatti”, says Stephan Winkelmann. He adds that an SUV would not do justice to the brand or its history.'

Tja, het komische duo 'brand & history', daar geeft dus helemaal niemand om. Hadden we al gezegd dat Rolls-Royce een SUV maakt? Mooi, dan voegen we daaraan toe dat iedereen en zijn elitaire automakende moeder altijd heeft ontkend met een SUV te komen - om er vervolgens toch eentje te presenteren. Wij denken dat Bugatti op een bepaald moment ook voor de bijl gaat. 

De voornaamste reden voor deze speculatie is dat Bugatti het zich, als kindje van VW dat zich blauw betaalt aan miljardenclaims, niet langer kan permitteren om op de creditcard van VW de exotische mooiboy uit te hangen. Er moet geld verdiend worden. Dat blijkt ook uit de manier waarop de Chiron in de markt is gezet (€2,4 miljoen/stuk): het ding is gemaakt om in tegenstelling tot de Veyron, daadwerkelijk geld op te brengen. Als er iets opium voor de winstmarge is, dan is het wel een SUV. Daar zetten wij voorlopig ons geld op in. Bugatti binnenkort vast ook.

Reacties

hendrikjandetuinman 25-01-19 | 20:38

Bugatti is een vrouw: nee betekent ja

getzappad 25-01-19 | 21:29 | 1

Bugatti maakt al heel lang niets meer. Dit is gewoon een hele aparte volkswagen niets meer
en niets minder.
En kan alleen betaald worden door individuen die nooit fysieke arbeid als hun dagelijkse
bezigheid hebben gehad. Dat ze er veel plezier mee mogen hebben.

Hemmenaar7 25-01-19 | 22:16

topsporters

Dr. Zyxel 25-01-19 | 22:03 | 2

Zucht, ze hebben al lang een SUV gemaakt Hilderink..
De Bentley Bentayga

Dr. Zyxel 25-01-19 | 23:19

Sorry te veel gedronken, zie het verschil niet meer tussen een bugatti en een bentley

alufoliegroothandel 26-01-19 | 02:46

10 tegen 1 dat als die suv komt dat het een Bentley met een Bugatti grill is. Dit gaat net zo uitgemolken worden als Porsche met zijn viercilinders.

Dr. Zyxel 25-01-19 | 23:18 | 1

Zelfs Bugatti zelf noemt het een SUV.
www.bentleymotors.com/en/models/benta...
Dus stukje kan de prullebak in en ff ekes opnieuw beginnen.

hendrikjandetuinman 26-01-19 | 03:45

Da's Bentley

mr.Cam 26-01-19 | 08:58

Bugatti wordt net als alle VAG/Porsche-merken een Volkswagen-basis met opgeplakte glimmertjes en een aardig interieurtje. Een echte autoliefhebber loopt daar natuurlijk al eeuwig omheen want niet origineel en vooral nep en sexloos als een hoer. Bentley rijders zijn wat dat betreft de meest stompzinnige mensen, aangezien ze bereid zijn om een paar ton meer neer te leggen voor een met weinig smaak opgesmukte Volkswagen Pheaton of Touareg om hun gewonde ego te compenseren. Mooi om zo langzaam het verval van die oude autofakers mee te mogen maken. Het begint toch wel veel op de engelse ziekte te lijken. History repeats.

Reageer