Autobahn

Man krijgt $1,2 miljoen na stelen eigen auto

Een Amerikaanse man werd twee jaar geleden opgepakt omdat hij volgens een oplettende dame een auto aan het stelen was. Dat bleek zijn eigen auto en nu krijgt hij $1,2 miljoen aan schadevergoeding, want zo werkt het rechtssysteem.

Twee jaar geleden stond een man rare dingen te doen bij een auto. Een dame die het zag vond dat nogal vreemd, belde de politie en vertelde hen dat ze een man zag inbreken in een voertuig. De politie ging op onderzoek uit en kwam de man iets verderop al rijdend in de auto tegen. Hij werd nogal hardhandig gearresteerd terwijl hij claimde dat het zijn eigen auto was. 

Later bleek ook daadwerkelijke dat de autodief, Lawrence Crosby, helemaal geen autodief was. Hij was iets aan het repareren op zijn dak waardoor het voor de dame leek alsof hij een auto aan het stelen was. Toen de politie hem later tegenkwam, was hij simpelweg aan het testen of zijn reparatie gelukt was. De hardhandige arrestatie, waarbij Crosby meerdere malen hard geslagen werd, was dan ook totaal overbodig. 

De politie van Evanston, Illinois, stond bij het uitkomen van dit nieuws natuurlijk met het schaamrood op de kaken, zeker omdat Crosby het er niet bij liet zitten en samen met zijn advocaat de dienders voor het gerecht wilde slepen. Deze rechtszaak heeft de 'dief' gewonnen waardoor hij op een flinke som geld kan rekeken. Deze komt volgens Crosby's advocaat uit om een niet lullige $1,2 miljoen. Dat is toch makkelijk rijk worden. En hij mag blij zijn dat ze hem niet eerst hebben doodgeschoten voordat ze vragen stelden.

Reacties

niet-creatief 25-01-19 | 16:54

Mag niet heh, being black on a Friday night.

Vitaly Chernobyl 25-01-19 | 18:36 | 2

Tja, de Amerikaanse politie is bijna net zo stom als de Nederlandse, dus dan kan je dit soort dingen wel verwachten. De man doet netjes wat 'm wordt opgedragen en is geen moment bedreigend of wat dan ook; Ze duiken er meteen bovenop.

De varkens hadden eerst in het US voertuigenregister kunnen kijken wie de eigenaar van de auto was; als die kwa ras, leeftijd en pasfoto (op te halen uit het DMV)) lijkt op de meneer die netjes de auto stopt en uitstapt zou je je ook als mens kunnen gedragen.

Maar ja, het zijn agenten.

Cthulhutec 26-01-19 | 09:44

Schrijft de crimineel......

Vitaly Chernobyl 26-01-19 | 13:52

Sterke argumentatie!

Sr. Gerard 26-01-19 | 01:33

"He is now seeking more than 50,000 dollars in damages."
Da's redelijk gelukt, niet?

dooiestruik 26-01-19 | 19:38

Als die agenten hun werk hadden gedaan had hij geen 1,2 miljoen. Het gevolg dat er meer raar gaan doen rondom hun auto in de hoop daar een slaatje uit te slaan.

Reageer