Autobahn

Renaultbaas Carlos Ghosn treedt af om fraudebeschuldiging

Na bijna twee maanden in het gevang is Carlos Ghosn gebroken: hij is teruggetreden als CEO van Renault. Eerder werd hij er al bij Nissan en Mitsubishi uitgegooid, nadat hij werd gearresteerd op verdenking van miljoenenfraude in Japan.

Carlos Ghosn mag dan klein van stuk zijn, als autobaas is hij een hele grote. Hij was niet alleen CEO en chairman van Renault, maar ook chairman bij Nissan en bij Mitsubishi. Tot vorig jaar was Ghosn zelfs ook nog CEO van Nissan. Vandaag maakt Renaults grootaandeelhouder Frankrijk bij monde van minister van Financiën Bruno le Maire bekend dat Ghosn terugtreedt. Le Maire drong er de afgelopen dagen al op aan dat de CEO weg zou gaan. 

Dat De Braziliaans-Libanees-Franse topman een grote was, bewijst ook het feit dat zijn taak bij Renault door twee mensen overgenomen wordt. In eerste instantie is dat Thierry Bolloré, die nu al als interim-CEO optreedt, maar waarschijnlijk wordt die functie straks definitief. De baas van Michelin wordt genoemd voor Ghosns andere functie bij Renault: voorzitter van de groepsdirectie. Deze Jean-Dominique Senard had zijn vertrek bij Michelin al aangekondigd.

Carlos Ghosn kweam in problemen nadat justitie in Japan hem beschuldigt van allerlei financiële malversaties. Zo zou zijn zus op de loonlijst staan, zou hij gokschulden hebben willen onderbrengen bij Nissan en zou hij zichzelf veel te veel geld hebben uitgekeerd en daarover geen belasting hebben betaald. Je vraagt je toch af wat het uitgavenpatroon van iemand met vijf topfuncties moet zijn, als zelfs vijf CEO-salarissen niet genoeg zijn om je kosten te dekken.

Update 14:38

Zoals verwacht heeft Renault Jean-Dominique Senard benoemd tot chairman en Thierry Bolloré bevestigd als CEO.

Reacties

Pedro el Negro 24-01-19 | 11:32 | 2

Heb zeker respect voor em, maar het wijst wel op mafia tacktieken. Hoe is het mogelijk om 4 organisaties aan te sturen, zonder hondsloyale onderdanen? Maw, hij heeft de bedrijfstructuur helemaal rond hem heen gebouwd, dat kun je in je eigen fam bedrijf prima doen. Maar in een multinational, ook al hadden ze idd kortdaat beleid nodig. Is dat mischien geen goede langetermijnstrategie.

Pedro el Negro 24-01-19 | 11:36

Dat en de realisatie van de Jappaners dat ze aan het korste eind van de schaalvoordelen zitten. Zal wel bijgedragen hebben aan de palei revolte. Verder denk ik dat Nissan/Mibubishi veel harder kan innoveren, zonder zich zorgen te maken over de rest van de groep. (ev) Het oude keiretsu denken, zal hopelijk ook gemoderniseerd zijn. Buy (nissan/mitshubishi) ter zijne tijd, en renault is ook best een kleine buy.

Pedro el Negro 24-01-19 | 11:38

Dat ze zover gaan, en en 2 maanden in voorarrest gooien. En wie weet wat nog meer dalijk. Poe Poe, zouden hier ook meer zon rechtsysteem moeten hebben. Maar dan nog zielig

zurekomkommer 24-01-19 | 14:50 | 1

Met zo een geschiedenis, waarom blijven bedrijven zo een eikel aannemen ?

prototyp 24-01-19 | 17:52

omdat daar vaak hetzelfde soort eikels de baas zijn en ook van sjoemelen houden?
zie je in de politiek ook, die eikels zijn onsterfelijk...maakt niet uit wat ze flikken ze hobbelen gewoon weer door naar het volgende dikke salaris.
die kunnen alleen uit de ivoren toren vallen als de anderen die er zitten geen zin meer in ze hebben bijvoorbeeld door slechte reclame

Reageer