Autobahn

Gerechtigheid. Ook Fastned mag winkeltje bij laadstation bouwen

2019 kan wel eens het jaar van Fastned gaan worden. Niet alleen zijn er steeds meer batterijmobielen op straat om klant te worden bij de stopcontactboer, ook het recht begint steeds meer in de richting van de startup te vallen. Vandaag was het weer raak.

Nadat lagere rechters Fastned wat wonderlijke uitspraken gaven, kon het bedrijf onlangs eindelijk weer aankloppen bij 's lands hoogste bestuursrechter: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dat imposante college van sigaarrokende heren (m/v) is er om geschillen tussen de overheid en alle anderen te beslechten. Als de Raad van State klaar is met een uitspraak, wordt er niets meer aan veranderd, dan is het gewoon waarheid geworden (of je het er nou mee eens bent of niet). Fastned had zo'n kwestie om voor te leggen bij de Afdeling.

Vandaag sprak de Raad weer eens een hoop waarheid uit. In dit geval ging het om waarheden die iedereen zo kon zien aankomen, maar blijkbaar was het voor de ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur en Milieu wat minder voorspelbaar: Fastned mag van de rechter bij zijn laadstations langs de snelweg ook een winkeltje en een wc-inrichting plaatsen.

Volstrekt logisch

De uitspraak is niet heel wonderlijk. Exploitanten van een benzinestation mogen bij hun verkooppunt van dinosaurussap een winkel en een wc neerzetten. Sinds kort mogen ze er ook een stopcontact voor rijders van batterijmobielen bij plaatsen, wat verbazingwekkend is: daar had Fastned immers al de vergunning voor.

Om dat onrecht tegen te gaan, wilde Fastned ook een winkel bij hun laadpalen zetten, maar dát mocht dan ineens weer niet. Dankzij de Raad van State mag Fastned nu wel beginnen met het verkopen van koffie en het aanbieden van sanitaire voorzieningen. In zijn uitspraak van vandaag vernietigt de Afdeling het beleid van de minister om Fastned vergunningen te weigeren. 

Het bedrijf is heel gelukkig met de uitspraak en oprichter Michiel Langezaal zegt in een persbericht: "Dit is heel goed nieuws voor elektrische rijders. Zij willen ook een kop koffie drinken en naar het toilet gaan, net als mensen met een benzine-auto." En inderdaad, als Nederland echt wil dat alle auto's in 2030 emissievrij zijn, moet je een aanbieder van oplaadstations niet te veel in de weg gaan zitten.

Reacties

027 23-01-19 | 16:52

Vraag me af of ze er nou echt blij mee zijn dat deze procedure gewonnen werd want dit argument begon ooit als verweer tegen de laadpalen bij benzinestations. Nu ze dit punt dan gewonnen hebben: maak er wat van!!

Guttuhputtut 23-01-19 | 17:26 | 6

Ik rij nu al 8 jaar dagelijks langs zo'n Fastned laadstation op de A13, er stond nooit iemand. De laatste maanden zie ik af en toe een EV daar opladen (dat wel), maar ik denk dat die gewoon naar de pomphouder of BurgerKing er vlak naast loopt. Wat een sneue bende dit bedrijf.

bitflip 23-01-19 | 18:12

Nuttige EV's zoals Tesla's hebben een eigen laadnetwerk dat vaak nog gratis te gebruiken is ook. Andere EV's konden er niet altijd laden vanwege beknibbelen op de oplaad opties & de kleine batterypacks.

Die situatie begint nu te veranderen, en fastned gaat als first mover nu als eerste profiteren.

loze stijl 23-01-19 | 18:51

Ik weet niet beter dan dat de superchargers van Tesla alleen gebruikt kunnen worden om Tesla's van vonken te voorzien. Niet altijd= derhalve nooit bruikbaar voor andere EV's

bitflip 23-01-19 | 19:32

Had wellicht specifieker moeten zijn, maar "er" betrof hier fastned stations, het onderwerp van 't artikel.

-=PyP=- 23-01-19 | 23:43

Je bent zelf sneu!

Reagurend_Nijlpaard 24-01-19 | 05:45

Early adopters starten altijd langzaam, ook omdat ze tegengewerkt worden door achterhaalde of bekrompen ambtenaren ene regels.

Dit is een beetje hetzelfde als rond 1900 zeggen dat auto's best wel zielig zijn en nooit wat gaan worden, want er zijn er maar zo weinig van, snelwegen zijn er nog niet en pompstations heeft nog nooit iemand van gehoord.

Pepp1 24-01-19 | 07:54

Ik moet zeggen dat ik er - op de gratis eerste maand na - ook nooit laad. Zoals vroeger met de benzine/diesel auto en tanken aan de snelweg: Het is leuk dat het kan, maar als je een beetje economisch wilt rijden dan doe je dat liever niet.

Alexander des Burgus 23-01-19 | 17:34

Vind de artist impression van het tankstation toch een beetje karig. Als je een toch een halfuur moet wachten, dan wil je toch een beetje gezellig erbij zitten, toch?

Leukautootje 23-01-19 | 18:13

Mooi dat zelfs de Nederlandse rechters dit niet fout hebben kunnen laten lopen, al hebben er aardig wat behoorlijk hun best voor gedaan.

W_F 23-01-19 | 19:12 | 3

Het is aftellen tot het moment dat de stations met dinosaurussap één voor één gaan sluiten wegens te veel winkels en te weinig overgebleven auto's op fossiele brandstoffen. Of een speciale routeplanner die je via de nog overgebleven stations met diesel stuurt.

MisterMr 23-01-19 | 19:20

Nou, dat duurt nog wel even. De overheid kan niet zonder de accijnsopbrengsten. Maar het gaat wel die kant op. Daarom hulde dat FastNed deze overwinning geboekt heeft.

Zwizalletju 23-01-19 | 20:17

De 2030 stop gaat niet gebeuren , allemaal onmogelijke luchtfietserij vanwege een denkbeeldig probleem.

KapiteinKlein 24-01-19 | 09:23

Een denkbeeldig probleem? Hahaha

Dumpert_Reaguurder 23-01-19 | 19:30

Ik rijd via de A16 of A29 naar mijn werk. Op beide wegen is er zo'n FastNed laadstation. Nog nooit, maar dan ook nog nooit een auto aan de stekker gezien........

FeddeSonnema 23-01-19 | 19:46

Uitspraak niet gelezen?
RWS moet de vergunningaanvraag opnieuw beoordelen. Die winkels zijn er nog lang niet

kloopindeslootjijook 23-01-19 | 19:52 | 1

stapelbedden voor een powernapje en werkplekken. Als je toch moet wachten...

koeberg 23-01-19 | 20:22

Gratis Wifi, een verkooppunt voor koffie en broodjes en een toilet. Werken doe je in je auto, powernap ook.

koeberg 23-01-19 | 20:29

Doekje voor het bloeden. Het blijft absurd dat de overheid een concessie uitschrijft voor laadpalen naast benzinestations en dan een paar jaar later, wanneer de nieuwe partij alle investeringen heeft gedaan, het benzinestation ook een vergunning geeft om stroom te leveren.

Doctor Honoris Causa 23-01-19 | 21:08

Niet stiekum tegen de laadpaal pissen he

Blasfemie 23-01-19 | 23:24

De enige elektrische wagens met bestaansrecht zijn golfkarretjes.

Duffe 23-01-19 | 23:38 | 1

Wat een belabberd artikel. Ze mogen helemaal nog geen winkels bouwen. Het enige dat deze uitspraak betekend is dat de aanvraag om een winkeltje te bouwen opnieuw moet worden beoordeeld (en die kan dan weer negatief uitpakken). Bovendien gaat deze uitspraak slechts om één specifieke locatie.

Verkantekeert 24-01-19 | 09:27

Eindelijk iemand die niet klakkeloos berichten voor waar aanneemt.
Als Fastnet wel zijn zin gaat krijgen van rechter zullen heel wat oliemaatschappijen wat geld gaan terugvragen omdat zij wel voor hun concessie moeten betalen. Ben trouwens ook benieuwd of de Fastnet locaties over 15 jaar ook aanbesteed gaan worden.

KapiteinKlein 24-01-19 | 09:26

Als er aparte laadstations langs de snelweg komen snap ik best dat Fastned een winkeltje erbij wilt. Maar nu zijn alle Fastned laadpalen nog te vinden bij al bestaande benzinestations, dus om dan ook een winkeltje bij die laadpalen te bouwen is een beetje overdreven. Dan ontstaat er een wildgroei van winkeltjes.

Johnny66 24-01-19 | 09:27

Ook nog nooit iemand daar gezien . De media , en ook de gesubsidieerden, willen mij maar doen geloven dat er wachtrijen bij de EV dealers staan .Alleen.... De particulier koopt niet . De automotive maakt zich grote zorgen , met de EU die hen maar blijft aanjagen . Immers , de auto is DE boosdoener van het milieu.

Verkantekeert 24-01-19 | 09:29

Opties bij laadstations om de tijd te doden.
Tennis, badminton, daten, prostitutie, drugs dealen.....
Ik noem maar wat....

Runabout 24-01-19 | 10:57

Fastned heeft geinvesteerd in fraaie maar ook dure overkappingen en toegangswegen, laadpalen (met een beperkte levensduur) en vooral ook fors in zware netkoppelingen. De omzet is nog minimaal.

Een exploitatievergunning van een tank(laad)station naast de snelweg is echter eindig. Wat is de waarde van voorloper Fastned als één ieder (Shell en consorten) tzt (binnen x jaar) op deze percelen mag gaan bieden en wat als RWS besluit de percelen (fossiel, stroom en waterstof) ongedeeld aan te besteden.

Het business model van Fastned kan dus wel een extra boost gebruiken. Het valt ook niet mee te werken met een beperkt betrouwbare overheid die vaak haar oren laat hangen naar de multinationals.

Reageer