Autobahn

Gele hesjes besparen Franse hardrijders bakken met geld

De afgelopen maanden maakten we een aantal keer melding van de grote hoeveelheid flitspalen die gesloopt is door boze Fransen. Inmiddels is er ook een berekening van wat die sloopwoede allemaal kost oplevert.

Ongeveer zestig procent van de vaste flitspalen in Frankrijk is inmiddels onklaar gemaakt. De tien zaterdagen waarop de gele hesjes hun woede toonden, gaven een mooie aanleiding om de gehate bermkassa's van Grand Frère een kopje kleiner te maken.

Frankrijk had tot 17 november 3.275 vaste flitsers om de snelheidslimieten mee te handhaven. Inmiddels is bijna tweederde daarvan niet meer in werking. De kasten zijn ofwel in de fik gestoken, danwel zijn de lenzen dichtgeverfd, of het hele apparaat is gewoon met groot materieel uit de grond getrokken. Het is een flinke aderlating voor de Franse staatskas. De regering Macron had met de onderdrukking van de onderdanen en het invoeren van een lagere maximumsnelheid op de Routes Nationales juist meer geld op willen halen in 2019.

De begrote inkomsten uit flitsboetes waren voor 2019 €1,23 miljard. Maar nu ongeveer tweeduizend van camera's niet werkt 'kost' dat €430 miljoen, volgens berekeningen van Le Parisien. Het bedrag loopt zo hoog op omdat de reparatie van alle toestellen ongeveer een half jaar zou duren (het is Frankrijk hè). Dat is nog geen half miljard, maar ook de machientjes kosten geld: €82,3 miljoen aan nieuwe flitsapparatuur. Bij elkaar dus wel ruim €500 miljoen down the drain voor Frankrijk.

Reacties

Beffel0Bill 23-01-19 | 17:01 | 1

Zonde van al die verspilde euri
Hadden ze beter op mijn bankrekening kunnen storten

TuurlijkNiet 23-01-19 | 20:59

Ironisch genoeg moeten uiteindelijk de gele hesjes de schade toch zelf betalen, want de overheid heeft praktisch alleen belastingen als inkomstenbron.. Het kan ook zijn dat de subsidie met 500 miljoen wordt verlaagd..

prutser83 23-01-19 | 17:05 | 6

Hoezeer ik ook een schurfthekel heb aan bekeuringen blijf ik me wel afvragen of dit de juiste manier van protesteren is. Repareren en vervangen van de palen wordt ongetwijfeld gefinancieerd uit algemene middelen dus daar draait de complete maatschappij voor op. En het gemis aan inkomsten zal ook wel ergens anders gecompenseerd worden. Als klap op de vuurpijl zou het me niet verbazen dat de nodige palen vervangen worden door modernere exemplaren die nog meer overtredingen vast kunnen leggen. Onder de streep schieten die frambozen er waarschijnlijk niet veel mee op...

Beffel0Bill 23-01-19 | 17:17

@prutser83
Je hebt helemaal gelijk
Slopen van openbaar eigendom is oliedom
Daar draaien we weer met z'n alle voor op
Die slopers zijn echt de lichten
Naar mijn mening sukkels
Voor de gein moeten we de auto/huis/weet ik wat te grazen nemen
Moet je kijken wat er dan gebeurt .....

Noltie 23-01-19 | 17:28

Het een van de weinige manieren waarop je invloed kunt uitoefenen. Staken kost meer en hindert andere Fransen nog meer in het dagelijks leven, wat geen sympathie wekt, net als het vastzetten van snelwegen dat niet doet. Op deze manier hinder je de staat om verder boetes te innen, de kosten voor vervanging zijn te overzien en je mede-Fransen zullen er niet zo om malen want ‘vrrrroem’.

Al met al een aardige compromis.

issieookweer 23-01-19 | 21:16

Prutser, daar ligt toch het probleem. De bevolking wil, dat ze niet meer zo uitgeperst wordt en vernielt de middelen daartoe met de intentie, dat die dan ook niet meer terugkomen. Maar dan komt het gehoorzaamheidscomplex van de slappe bevolking op, dat jij in jouw commentaar zo duidelijk verwoordt: doe het maar niet, want later zullen we weer braaf zijn en deemoedig accepteren, dat die gehate dwang weer ten volle terugkomt, en dat kost ons zelf geld, dus waarom zouden we protesteren als we uiteindelijk niet character genoeg hebben om niet alles tre slikken wat een machtswellustige elite ons opdringt?

Alles in de trant van: Lang leve de EU en de servitude van de NLse regering, want dan kan ik zo heerlijk klagen.

dexter79 23-01-19 | 21:40

Men zit qua belastingheffingen al min of meer op de top van de 'Laffercurve', helemaal in Frankrijk, dus nog meer belasting heffen gaat niet lukken (zie ook de uitstroom van de top 1% bij de laatste belastingverhoging in Frankrijk, waardoor de belastinginkomsten onder de streep daalden. Overheidsbezit schade toebrengen betekent dus wel degelijk een probleem voor de overheid in plaats van een probleem voor de belastingbetaler.

prutser83 24-01-19 | 09:22

"Het een van de weinige manieren waarop je invloed kunt uitoefenen"
Ik vind het vooral weinig creatief en het getuigt meer van een drang om dingen te slopen en het zoeken naar een excuus om de vandalist uit te hangen, in plaats van een schreeuw om verandering of van machteloosheid. Je blijft simpelweg met je poten van andermans spullen af, of het nou staatseigendom als een flitspaal of een willekeurige geparkeerde auto die je in de fik steekt: dat doe je gewoon niet en je schiet er uiteindelijk geen klap mee op. Demonstreren en vandalisme zijn toch echt twee compleet verschillende dingen.

Noltie 24-01-19 | 22:14

In een democratie bezit de staat technisch gezien niets. Het is van het collectief, dus het volk geeft en het volk neemt.

BoerinFrance 23-01-19 | 17:41 | 3

Correctie op uw cijfers: er is voor 500 miljoen aan apparatuur vernield en de staat loopt 460 miljoen mis aan boete-inkomsten, dus dit grapje alleen kost al bijna 1 miljard. Paar jaar geleden hebben de fransen ook alle flitspoorten die al waren aangeschaft en geplaatst, om vrachtauto's tol te laten betalen, gewoonweg afgeschaft, ze staan er nog wel, maar werken niet, óók 1 miljard Euros schade post voor de staat.
In de steden staat 10% van de winkeliers op de rand van het faillissement en 100.000 man worden er werkeloos door die gele idioten die nu al 10 zaterdagen achter elkaar de centra van de grote steden in brand steken en plunderen. Het lijkt hier Timboektoe wel, wat een drama..
Maandag 5 februari hebben die gele idioten weer een algemene staking aangekondigd omdat ze een generaal pardon willen voor alle pluderaars en politie-in-elkaars-rammers. Hoe bedenk je het?
Oplossing van deze simpele boer in Frankrijk: ieder weekend als ze weer de boel plunderen in de steden met scherp schieten en er stuk of 100 afknallen, wellicht dat dat helpt.

ZomaarEen 23-01-19 | 19:13

??
€82,3 miljoen aan nieuwe flitsapparatuur
De camera's die niet werken 'kosten' €430 miljoen aan boeteopbrengst tot ze vervangen zijn

Samen 512,3 miljoen Euro

ZwarteDag 23-01-19 | 19:54

Oplossing is simpel, ieder weekend een stuk of 100 import boeren afknallen, wellicht dat dat helpt.

F. Jacobse 23-01-19 | 22:46

Juist! Dat is de oplossing, in de praktijk opgeleiden.
Toen de boeren in de jaren '90 in Nederland demonstreerden ook 100 per dag afschieten. Vrachtwagenchauffeurs? 100 per dag.
Verpleegkundigen? 50 per dag want beetje nodig.
Leraren? 100 per dag want praktijk opgeleiden redden zichzelf wel.
Kortom iedere demo gewoon domweg alles abknallen!
Stemrecht voor iedereen. Wat een stukje uitvinden.

ademende aarde 23-01-19 | 18:21 | 3

@BoerinFrance
U is deel van t probleem.

JaquesDeMolay 23-01-19 | 18:51

Nee hoor.. Voor de boeren in Frankrijk is er een speciale kleptocratie opgericht waar Frankrijk en Duitsland van alle welvarende mensen in Europa geld stelen zodat de Franse boeren (en buitenlui) 300 dagen per jaar kunnen staken...

BoerinFrance 23-01-19 | 19:55

@ ademende aarde: U is jaloers... haha
@ JaquesDeMolay: zonder boeren heeft u geen vreten

issieookweer 23-01-19 | 21:20

@aarde: helemaal gelijk. die man heeft, als ik zo zijn commentaar BoerinFrance 23-01-19 | 17:41 lees, een nogal egocentrisch gerichte mentaliteit.

TP 1984 23-01-19 | 20:01

Als alle flitspalen worden opgeheven scheelt het reparatiekosten van al flitspalen en ongelukken.
En dan vallen de 1,23 miljard euro aan inkomsten wel weg, maar komen ze terug via besparing.

Materiaal wat er dan simpelweg niet is, heeft ook geen kosten.

Laat die struikrovers maar op onbekende plekken de laser gebruiken, dan heb je de echte notoire hardrijders eerder te pakken, omdat ze vaak volledig bekend zijn met de locaties van flitspalen en kan de beschaafde burger ook nog eens wat geld besparen zonder nutteloze boetes te betalen van 5 km te hard op een trajectcontrole midden in de nacht e.d.

TuurlijkNiet 23-01-19 | 21:06 | 1

In Frankrijk (net als in Duitsland) zijn boetes tot 10km/h (op provinciale en snelwegen) ontzettend laag (paar euro). Ben een keer in 2007 in Duitsland geflitst met 8km/h te hard. De boete (met foto) was inclusief administratie kosten 17,50 euro..

issieookweer 23-01-19 | 21:24

De Duitsers volgen het principe van Zweckdienlichkeit, het in eerste instantie wijzen op een begane fout, het doel in Nederland is daarentegen winstmaximatie.

hangtiet met knoop 23-01-19 | 22:35

Je kunt de staat heel hard raken. Je hoeft alleen maar de maximum snelheid aan te houden. Doe ik al jaren. Ik betaal namelijk al genoeg belasting.

Reageer