Autobahn

Aston Martin Valkyrie nog dikker met AMR Track Performance Pack

Een van de snelste hypercars die zijn opwachting maakt is de Aston Martin Valkyrie. Maar blijkbaar was die nog niet snel genoeg, want zijn makers komen nu met het optionele AMR Track Performance Pack dat hem 8% sneller maakt.

Ben je toevallig een van de 150 uitverkorenen die de Valkyrie mogen kopen? Dan mag je jezelf nu nog gelukkiger prijzen, want je mag nog meer geld naar Aston Martin overmaken. De Engelse autobouwer heeft hun eigenste 'Q by Aston Martin' ingeschakeld om de Valkyrie nog dikker en sneller te maken door er een AMR Track Performance Pack op te schroeven.

Volgens Aston Martin moeten de optionele onderdelen het circuit-gevoel beter overbrengen naar de auto waarmee de boodschappen gehaald mogen worden. Het pakket bestaat uit onder andere een andere voorkant die voor meer downforce zorgt, een extra set van alle andere panelen, lichtgewicht titanium remmen, op het circuit ingestelde vering en matzwarte magnesium velgen met koolstofvezel aero-disks (wieldoppen). Met alle extra's moet de auto zo'n 8% sneller zijn dan de toch al snelle 'normale' Valkyrie.

Er zit alleen wel een heel groot nadeel aan de upgrade: het installeren van het AMR Track Performance Pack zorgt er namelijk voor dat de Valkyrie niet meer de straat op mag. Hij verandert effectief in een track-only auto, en dat is maar net iets wat je moet willen.

Vanzelfsprekend kan een fortuinlijke koper van Astons hypercar ook bij Q aankloppen voor andere aanpassingen zoals een volledig op de wensen aangepast interieur, of een ander kleurtje op de buitenkant. En zelfs als dat nog niet genoeg is, dan heeft Aston Martin al aangegeven dat kopers nog even geduld moeten hebben, er komen nog meer opties aan. De auto moet een van de meest aanpasbare auto's ter wereld worden. Wie had dat gedacht van een hypercar...

Reacties

Doctor Honoris Causa 23-01-19 | 10:30

Bedankt voor de nuttige informatie. Ik hou het in mijn achterhoofd.

Gerf 23-01-19 | 11:32

Wordt het die met die gele of die met oranje lijntjes... Moeilijk, moeilijk, alijd weer die keuzes moeten maken. Ik ben er nog niet uit.

sauruss 23-01-19 | 13:38

Hmmmm... tja, als ik er dan niet meer mee naar de Appie kan dan zeg ik d ebestelling weer af. Weet iemand of dit alleen met bon kan of heb je sowieso 30 dagen of zo om hem zonder opgaaf van reden terug te brengen?

Gazzerop 23-01-19 | 19:06

Hup voor de brexit er nog even zoveel mogelijk uitvoeringen uitpoepen. Slim hoor bloody britts.
Het ding is aartslelijk (en daarin ben ik ervaringsdeskundige) en komt daarmee in de buurt van die achterlijke Senna McLaren. Ook al zo'n merk dat niet verlegen zit om de ene 'speciale' uitvoering na de andere.

lekkeraustralie 24-01-19 | 00:14

Dus die auto staat binnenkort in tientallen bij de schadeherstel/total loss boeren. Teveel mensen die denken dat ze echt kunnen rijden worden direct gestrafd. Zo'n auto kan alleen echt tot zijn maximum worden gebruikt door een professionele (top) coureur. Ben een loser met teveel geld ? gewoon in de garage voor de kijk en investering.

Reageer