Autobahn

'Max Verstappen is heel erg goede scheidsrechter'

Vorige week zaterdag bezocht Max Verstappen voor het eerst een Formule E-race. Zijn komst naar Marrakesh was niet geheel vrijwillig: de Limburger moest zich melden voor zijn FIA-taakstraf. Max deed echter wel zijn best als assistent steward.

Officieel FIA-steward Vitantonio Liuzzi kreeg vorige week zaterdag een bijzondere assistent-scheidsrechter mee op race control bij de ePrix van Marrakesh: Max Verstappen. De 21-jarige Formule 1-coureur moest zich bij de raceleiding vervoegen om eens te zien wat de stewards allemaal doen tijdens een race. In het verleden had Max meermaals commentaar op de werkzaamheden van de regelkenners, maar toen hij in Sao Paulo een duw aan Esteban Ocon gaf, was de maat bij de FIA vol. De internationale motorsportbond gaf hem een tweedaagse werkstraf. 

Verstappen heeft een goede indruk achtergelaten bij het uitvoeren van de werkstraf. De Italiaanse ex-Formule 1-coureur Vitantonio Liuzzi was vol lof: "Verstappen verdient zeker een pluim. Zijn houding en benadering was zeker heel evenwichtig. Vanaf het begin toonde hij zich heel geïnteresseerd in het werk van de stewards. We hebben hem meteen betrokken en vroegen hem keer op keer om een mening te geven op wat er op het circuit gebeurde. Persoonlijk kende ik hem al goed, en ik heb hem nu als nog volwassener gezien. Kortom:  heel andere Max."

Liuzzi doet zijn verhaal in een interview met het Italiaanse magazine Motorsprint. De Italiaan komt woorden tekort om de professionaliteit van Verstappen te onderstrepen: "Hij was er vanaf zeven uur in de morgen tot aan het einde van de race. Max nam geen pauze en was continu enorm gefocust. Ik zag er de ware Max Verstappen."

Reacties

Deviant 21-01-19 | 18:46 | 1

Ik was laatst in Marrakesh, het was net alsof ik in Zoetermeer liep alleen wat warmer.

rolandet 21-01-19 | 22:45

Ik ben wel eens in Spijk geweest. Het komt wel dichtbij zo

WanKwats 21-01-19 | 19:10 | 1

En waarom zit een ex-F1 piloot daar, en die prutser van een Connolly bij de F1?

Watching the Wheels 22-01-19 | 10:25

Omdat het politiek is, zoals bijna alles. Daarom komt Vietnam ook erbij op de racekalender. Ze proberen landen in de Amerikaanse invloedssfeer te trekken via dat "Freedom racen". Vroeger gooide de VS vooral bommen en nu proberen ze het ook op andere wijze.

Fiets 22-01-19 | 09:18

Wel goed dat hij zich niet laat kennen maar er vol voor gaat.

Theo Reet 22-01-19 | 09:38

Benieuwd hoe Max dit in zijn voordeel gaat gebruiken. Als je weet hoe stewards denken, kun je dat maximaal uitbuiten

Reageer