Autobahn

Honda wil Mercedes en Ferrari nog dit jaar verslaan in F1

De afgelopen seizoenen waren voor Honda niet hun meest glorierijke periode in de Formule 1.  Na een jaartje Toro Rosso moet dat allemaal anders zijn voor jaar 2019: Honda wil Renault voorbij en op jacht naar Ferrari en Mercedes.

Max Verstappen krijg komend seizoen voor het eerst sinds hij in de Formule 1 rijdt een andere krachtbron dan Renault (of TAG Heuer) achter zich. Hij en teamgenoot Pierre Gasly worden in hun Red Bull Racing-bolides voortgestuwd door Honda-power. 

De Japanners hebben duidelijke doelen voor ogen voor dit Formule 1-seizoen. Ambitieus als ze zijn willen ze nog voor de eerste race begint al beter zijn dan Renault: "At least we would like to start from third within the manufacturers, then try to catch the frontrunners up during the season." De huidige technologieleiders Mercedes en Ferrari kunnen hun borst dus natmaken voor een Japanse uitdaging.

Honda maakt zich daarbij geen illusies dat hun motoren probleemloos op jacht kunnen naar de titel van snelste krachtbron. Zowel Honda als Red Bull Racing (en Toro Rosso) verwachten dat ze meer motoren moeten wisselen dan reglementair is toegestaan. Daar hopen ze wel strategische momenten te kunnen kiezen (circuits waar hun chassis het verschil kan maken).

Honda durft nog geen moment aan te wijzen waarop ze een van de twee koplopers kunnen inhalen. Racebaas Masashi Yamamoto zegt erover tegen Motorsport: "We are not really keen to say a specific time, but Mercedes and Ferrari have loads of knowledge of the grey areas [of the rules], so they are still ahead of us."

De Japanners draaien inmiddels alweer vier jaar mee in de Formule 1 en hopen nu de goede weg te hebben gevonden. Yamamoto is hoopvol: "We think we are now finding the right direction and where to go – much clearer than last year, or two years ago. So we think we can speed up our development."

Om te voorkomen dat ze weer tegen problemen aanlopen heeft Honda ervoor gekozen om dezelfde motor die ze vorig jaar gebruikten verder te ontwikkelen. Die motor bleek steeds beter te werken en dan is opnieuw beginnen niet verstandig.

Reacties

Mellemaa 18-01-19 | 11:44

Ik denk dat Williams of McLaren dat ook wel wil

beschuitfluiter 18-01-19 | 12:07

Ik wil zo veel...

Maar goed; ik hoop écht dat ze meteen goed mee kunnen komen. Tweede helft van vorig seizoen was al een stuk leuker om te kijken.

Mali 18-01-19 | 12:33

Ik hoop iig op een spannend seizoen.

fredje1971 18-01-19 | 12:42 | 5

Maar ze kijken nog steeds na de Pk's van 2018 van Mercedes en Ferrari dus lopen ze nog achter de feiten aan want Mercedes en Ferrari zitten ook niet stil denk dat ze over de 1000pk kunnen komen

Mali 18-01-19 | 12:49

Mercedes en Ferrari hadden al meer dan 1000pk. Ik ben zeer benieuwd. Honda is in het verleden zeer succesvol geweest. Alles is mogelijk.

KapiteinKlein 18-01-19 | 12:58

De vraag is alleen wanneer het technologisch niet meer haalbaar is om meer vermogen te genereren. Ik kan mij voorstellen dat iig Mercedes al best dichtbij die grens zit.

Mali 18-01-19 | 13:26

Op een gegeven moment krijg je diminishing returns. De team gaan sowieso dichter bij elkaar zitten.

Onderbuik 18-01-19 | 14:51

Mooie term die kende ik nog niet. Is dat hetzelfde als de wet van de remmende voorsprong?
Hoe dan ook, hopelijk zijn Ferrari en Mercedes niet veel verder gekomen met hun motorvermogen. (Of ze gaan te ver in het grijze gebied en krijgen een strandje).

TuurlijkNiet 18-01-19 | 14:57

Mercedes maakt vooral het verschil met de hybride systemen. Juist het opladen en de ontlading van de accu's en de elektrische aandrijving is hetgeen wat nu onder een vergrootglas ligt..

Ik neem aan de de elektromotor een bepaald maximaal vermogen mag hebben en bepaalde afmetingen, maar als jij een elektro motor weet te ontwikkelen welke sneller dat vermogen weet aan te spreken of bter het vermogen kan overbrengen op de assen en het wegdek (omzetting van energie naar acceleratie) dan kun je daarmee het verschil maken..

Elektronica wordt steeds belangrijker. Dat de elektronica van Mercedes goed is, is natuurlijk ook voor een deel te verklaren omdat zij zeer ruime ervaring hebben met hybride systemen in straat auto's met veel vermogen en daarnaast proceduren zij ook gewoon V6 motoren voor de weg. betwijfel of Renault nog V6 motoren aanbied en Ferrari zit in V10 en V12 motoren..

Uiteraard zijn V6 motoren uit de F1 en voor op de weg niet direct met elkaar te vergelijken. Maar ik denk dat een 3 liter V6 hybride motor met turbo(s) op 19.000 rpm wat betreft vermogen niet heel erg ver zal onderdoen ten opzichte van een F1 motor. We hebben allemaal weleens de YouTube filmpjes gezien waarbij M3s' en AMG's meer dan 1000PK hebben..

Onderbuik 18-01-19 | 14:51

Eh strafje, of standje

Reageer