Autobahn

Pierre Gasly 'wil net zo goed als Max Verstappen worden'

Nieuwkomer binnen het Red Bull Racing-team Pierre Gasly is maar wat blij met zijn positie naast Max Verstappen. Hij ziet de Nederlander als perfecte referentiepunt, maar denkt er niet aan om als tweede rijder te rijden.

Op dit moment is Max Verstappen een van de meest getalenteerde coureurs in de Formule 1, en van die positie wil Fransman Pierre Gasly graag gebruik maken. Hij gaat vanaf dit jaar naast Max rijden en hoopt daardoor veel te leren: "Afgaande op zijn prestaties dit jaar is Max duidelijk een van de beste en meest getalenteerde jongens op de grid, al is het altijd lastig vergelijken met Lewis Hamilton of Sebastian Vettel. Dus het is voor mij perfect om hem als referentiepunt te hebben. Ik weet zeker dat het nuttig voor me zal zijn, als ik wil blijven leren in de Formule 1 en mezelf wil blijven verbeteren. En ik vind het altijd goed om een snelle teamgenoot te hebben, want dat is de manier waarop je het maximale uit jezelf kunt halen."

Gelukkig voor Gasly hoeft hij niet direct op het top van zijn kunnen te presteren binnen het team, dat heeft teambaas Christian Horner al laten weten. De Franse coureur krijgt rustig de tijd om te acclimatiseren binnen het team, iets wat hij volgens eigen zeggen ook nodig zal hebben. "Aangezien ik van Toro Rosso kom, krijg ik bij Red Bull te maken met andere doelen en een andere, meer Engelse, cultuur. Dat zijn dingen die wat tijd in beslag nemen en Max behoort, zoals ik al zei, zeker tot een van de snelste jongens in de paddock, dus ik ben enorm opgetogen dat ik naast hem kan rijden. Maar dat is ook de manier om beter te worden. Dus ik vind het wel een spannende tijd voor mezelf en kijk ernaar uit om te beginnen en dan zien we wel hoe ik in het begin presteer. Maar je mag wel verwachten dat het tijdens het seizoen steeds beter zal gaat."

Dat wil overigens niet zeggen dat Pierre de eerste paar races op z'n dooie gemakje gaat rijden. Hij geeft aan dat als de auto het kan, hij zal vechten voor een podiumplek en zelfs de winst. Hij heeft immers geen intentie om als tweede rijder te gaan rijden. Daar wordt niemand vrolijk van, als we de Fransman mogen geloven.

Reacties

sheldon cooper 17-01-19 | 15:42 | 3

Hopelijk zien we ze samen racen volgende jaar in Nederland.

Boemibol 17-01-19 | 17:27

Zolang het niet op Zandvoort is ok

loze stijl 17-01-19 | 17:45

@Boemibol: Jij woont in of rond Assen en wilt graag op de fiets naar het circuit aldaar?

Goldenduckie 17-01-19 | 18:13

Iedereen met een beetje verstand Wil geen GP in Zandvoort.

Maar helaas hebben we zoiets als een koningshuis met belastingvoordeel

small_town_dude 17-01-19 | 15:54 | 3

'Net zo goed'. ik hoop beter, zeker naast de auto komt hij nu al volwassener over dan Max. Als hij dat in de auto ook kan laten zien dan hebben we een nieuwe winnaar. Anders wordt het wel sneu in het kinderteam RB.

aero911 17-01-19 | 17:09

Je hebt helemaal gelijk! Max kan het best zo snel mogelijk naar de DTM, daar komt hij het best tot zijn recht. En je hebt ook gelijk v.w.b. de keuze voor zulke jonge coureurs, hoe jonger ze in een topteam terecht komen des te slechter ze in de toekomst gaan presteren. Ik ben blij dat eindelijk iemand het eens goed inziet.

Deviant 17-01-19 | 17:27

Ja Max heeft helaas de losse handjes en temperament van zijn vader, ik denk dat het daarom wel beter is als Max een meer ervaren coureur als collega heeft zodat er wat volwassenheid in het team is.

Boemibol 17-01-19 | 17:28

Die rijdt gewoon elke qualificatie een halve seconde achter Max.

dilbert20 17-01-19 | 18:04 | 1

Hoog van de t9ren blazen terwijl hij bij torso Rosso het amper van Harley kon winnen, dan kun je 3nkel maar op je boek gaan!

Sonja27 17-01-19 | 18:15

En jij bent sneller dan je klavier?

fredje1971 17-01-19 | 19:50

small_town_dude blablablabla ga effe op een andere site verder de smurfen ofzo

Reageer