Autobahn

Toyota over ringrecord met Supra: 'waarom zouden we?'

Ein-de-lijk een autofabrikant die ook zo zat is van de onmogelijke hoeveelheid ringrecords van de afgelopen tijd. Toyota denkt dat ze snel kunnen zijn op het Duitse circuit, maar ziet het nut van een recordpoging simpelweg niet in.

Vorig jaar ging er geen dag voorbij of een autofabrikant had weer een nieuwe categorie voor een Nürburgringrecord gevonden. Het was eerder een wedstrijd om als eerste in de categorie 'tweedeurs V8 aangedreven roestige kruiwagen met voorwielaandrijving en een stokbrood in de achterbak' een ronde neer te zetten, dan om de gevestigde orde het vuur aan de schenen te leggen. Daarom zijn we er nu klaar mee, net als Toyota overigens.

Na de introductie van de nieuwe Supra moest iemand natuurlijk vragen of het in de planning lag om met de BMW Z4 Supra een recordpoging te doen. Een echt antwoord kwam er niet op. Hoofdengineur Tetsuya Tada liet vallen dat het misschien wel een keer zou gaan gebeuren. Hij was stelliger over de tijd die de auto 'zeker' neer kan zetten op het legendarische circuit: "On the old course, it’s very easy to break eights – 7:50, 7:40. It will do that easily." Daar moeten we het voorlopig maar mee doen.

Vanuit het oogpunt van de fabrikant is het volledig logisch ook om niet naar de Nürburgring te gaan. Om er een record neer te zetten moeten ze letterlijk een eigen categorie verzinnen, want op alle andere vlakken gaat de Supra geen hoge ogen gooien. Daar is hij simpelweg niet krachtig genoeg voor. 

Als je voor een ringrecord gaat, doe het dan goed en rij letterlijk iedereen zoek zoals de meneer in de Porsche hieronder doet (overigens kan de Aston Martin Valkyrie het waarschijnlijk nog sneller)

Reacties

alufoliegroothandel 17-01-19 | 18:44 | 1

Het snelste rondje met een lelijke auto zouden ze winnen. Al hoewel ik niet zo zeker ben dat ze van een Porsche Boxter zouden winnen.

dz5b604 17-01-19 | 18:46

Boxter lelijk? Misschien de eerste modellen, maar de boxter is een mooi autootje sinds de 718 generatie.

dz5b604 17-01-19 | 18:45

Moeten ze natuurlijk eerst toestemming aan BMW vragen.

cneaker 17-01-19 | 23:37


Toyota's tuning devisie heet gewoon voor de lol GRMN ?!?
(GRMN = G.azoo R.acing tuned by “M.eister of N.ürburgring"

CamaroHans 18-01-19 | 11:01

Ze kunnen het beter zelf doen omdat er toch íemand gaat zijn die het gaat doen. Straks zet een niet zo goede coureur een belabberde tijd neer en denkt iedereen dat ie niet sneller kan. Ze kunnen beter Alonso maar even laten kijken wat ie er mee kan...

Flappie2006 18-01-19 | 14:11

Heerlijke BS, zijn al tig keer op de ring geweest.
youtu.be/K_1Dj0OrxYE
www.japanbullet.com/auto-moto/a-2019-...

lekkeraustralie 19-01-19 | 13:57

Er wordt hier al veel getest met veel verschillende autos bij 'The bend'. Pracht circuit en nieuw/veilig. Nu nog niet erg bekend en daarom zie je hier heel veel dingen die je op de schleife niet ziet. Ik woon een tikje tever (maar 300km) van dat circuit en ook beetje bezig, maar ik zie interessante fotoos en filmpjes.

Reageer