Autobahn

Kopen: de Mini van Mr Bean

De ene na de andere iconische filmwagen vliegt je om de oren, maar een klein kek karretje uit een van 's werelds populairste series zie je niet vaak. Tot nu, want deze Mr Bean Mini staat te koop.

Meestal zijn het de dikke bakken met grote motoren die bekend worden uit klassieke films. Vooral de Amerikaanse muscle cars doen het hierin goed, de kleinere Britse wagentjes komen niet vaak voor, en dat is erg logisch, want heel bijzonder zijn ze ook eigenlijk niet. Desalniettemin is het heel leuk om de zwart-groene Mini van comedy-held Mr Bean voorbij te zien komen.

Nu is de klassieke Mini al een heel tof autootje om te hebben, maar dat gaat vaak gepaard met typisch Engelse klachten als slechte bouwkwaliteit, rare motorische klachten en roest. Dat laatste blijft toch raar, want in een regenachtig land als Engeland zou je als autobouwer extra zorg moeten dragen voor de roestvrijheid van de afgeleverde auto's. In het geval van deze Mini hoeft de koper zich gelukkig geen zorgen meer te maken over de oxidatie van de metalen onderdelen, hij is volledig gerestaureerd en heeft een hele nieuwe laklaag gekregen.

Onder de kap vinden we nog steeds het originele 998cc benzineblok dat in prima conditie verkeerd. Ook dit gedeelte van de auto heeft de nodige liefde van de eigenaar gekregen, want alle pakkingen en afsluitingen zijn vernieuwd. Daarnaast is de kleine brommer voorzien van een Stage 1 performance-package dat ervoor zorgt dat er iets meer paarden uit het vooronder komen dan voorheen. Ook oogt de upgrade een stuk agressiever, voor zover mogelijk natuurlijk.

Eigenlijk is deze Mini van top tot teen aangepakt en kunnen we waarschijnlijk wel zeggen dat u geen op dit moment geen betere versie zult vinden. Zeker geen in de Mr Bean-kleuren. Er is alleen een nadeel: de auto is een replica van het origineel, maar daar is de prijs dan ook wel weer naar. De verwachte prijs ligt tussen de £6000 - £8000 oftewel tussen de €6.769 en €9.025.

Reacties

Halal gehaktbal 20-01-19 | 11:03 | 2

"roest. Dat laatste blijft toch raar, want in een regenachtig land als Engeland zou je als autobouwer extra zorg moeten dragen voor de roestvrijheid van de afgeleverde auto's." Haha, u hebt nog nooit van British Leyland gehoord? Alles wat ze aan auto's hebben gemaakt was qua plaatwerk om te janken.

Reagurend_Nijlpaard 20-01-19 | 11:44

BL: Socialisme op z'n best.

kloopindeslootjijook 20-01-19 | 19:11

Reagurend_Nijlpaard 20-01-19 | 11:44
Deze UAZ draait al sinds 1965 mee of zo. Maar ze verkopen em wel weer in Nederland.
Gemaakt om niet kapot te gaan, voor de rest slaat het in Nederland nergens op, behalve voor hipsters natuurlijk.
Russisch 4x4 busje, rijdt in Siberie bij -50 graden ook door.
www.uaznederland.com/modellen/bukhanka...
Het probleem in de UK is misschien dat er minder extreme omstandigheden zijn dan in USSR van weleer..

Tapu 20-01-19 | 11:07 | 1

Ik mis de bevestigingsbeugel voor het hangslot. Het is dus geen betrouwbare replica van het origineel.

Hunebedbouwer 20-01-19 | 14:04

En de bevestiging voor een sofa op het dak, alsmede de afstand bediening .

germ 20-01-19 | 20:39 | 1

Dat die passagiersdeur bovenaan netjes sluit en onderaan een dikke kier heeft lijkt mij toch een minder goed teken. Deur is hartstikke krom zo te zien.

       «« 21-01-19 | 01:03

Heb je wel eens een mini van dichtbij gezien? Dit is standaard bij mini's! En als je erachter rijdt, gaan ze ook allemaal scheef over de weg, omdat de achter frames er scheef onder zitten!

doetmenax 21-01-19 | 10:41

Ik heb een van de originele uit de films nog eens gezien in Nederland in een schuur.
Niet in heel goede staat maar nog met de hangsloten en (schutting)deurbeslag op de deur en andere grappige details en foto's als bewijs.

Reageer