Autobahn

VIDEO. Dakar-deelnemer rijdt toeschouwer aan, wordt gediskwalificeerd

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar doorrijden nadat je iemand hebt aangereden doe je niet. Ook de organisatie van de Dakar bestraft dit hard en heeft een trucker gediskwalificeerd nadat hij doorreed, terwijl hij een omstander had aangereden.

Als toeschouwer bij een rally heb je enige verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid. Het is uiterst onverstandig om op de route/weg te gaan staan om de voorbijkomende auto's van dichtbij te kunnen bekijken. Het is extra gevaarlijk als die auto's vrachtwagens zijn. Toch deed iemand precies dat tijdens de Dakar van dit jaar. Hij besloot op de route te gaan staan en kon niet snel genoeg wegkomen toen er een truck met een noodgang aankwam. De sukkel struikelde en de trucker denderde over zijn been. Het jammere is alleen dat de trucker na het incident lekker doorkachelde. 

Dat soort gedrag accepteert de organisatie van de Dakar niet en daarom werd vrachtwagencoureur Andrey Karginov na afsluiten van de vijfde etappe gediskwalificeerd. Op de beelden is ook duidelijk te zien dat Andrey zich door het ploegje toeschouwers ploegt. De coureur beweert alleen stellig dat hij niets gemerkt heeft van de aanrijding, iets wat enigszins geloofwaardig is gezien de omstandigheden van een race als deze.

"Andrey naturally didn’t see this - it was an ascent and all you can see through the windshield is the sky and the top of the mountain – so he only found out about the accident upon arriving to the bivouac," aldus Andrey's teambaas.

De aangereden man werd snel afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis waar hij werd behandeld aan zijn gebroken bovenbeen. De coureur is toch nog even poolshoogte gaan nemen bij het slachtoffer. Had hij dat gelijk gedaan, dan had hij de Dakar uit mogen rijden...

Social

Reacties

SanderVreibik 15-01-19 | 21:13

Wauw, wat actueel.

Magna Carta 15-01-19 | 21:50

Artikel stond al een dag of 5 klaar, maar men was vergeten op "publiceren" te drukken? Hoe dan ook, mooi meisje op de foto.

Angerfish 15-01-19 | 23:22

Bizar dat die mensen daar gaan staan en het überhaupt verwachten dat het goed gaat terwijl je daar vertwijfeld voor een vrachtwagen staat te dansen tijdens een rally. Bizar dat de deelnemer gediskwalificeerd is voor het doorrijden van een ongeluk waarvan het zeer waarschijnlijk is dat hij het helemaal niet gemerkt heeft. Bizar dat hij dan weer niet gediskwalificeerd zou worden als hij direct naar het ziekenhuis gegaan zou zijn voor een ziekenbezoek. En bizar dat autobahn een linkje in het artikel plaatst naar een artikel over een andere coureur die er niets mee te maken heeft.

zurekomkommer 15-01-19 | 23:28

Onzin, die toeschouwers zijn gewoon te simpel voor woorden.

Duffe 16-01-19 | 00:45

Op de route gaan staan is nogal relatief bij Dakar. Alles binnen zicht is de route.

Reagurend_Nijlpaard 16-01-19 | 11:02

"Laten we precies op het laagste punt gaan staan waar het het best begaanbaar is, terwijl die race dingen langs komen". Domme keuze, domme uitkomst.

Hunebedbouwer 16-01-19 | 11:09 | 1

Nu staan die Russen er wel om bekend dat de 'Dakar' voor hen alles of niets is.
Ze moeten en zullen dat winnen, daar moet alles voor wijken. Niets ontziend. Tenminste, dat hoor je andere deelnemers vaak beweren, zeker de motorrijders.
Ze zijn ook volledig in dienst van de Kamaz fabriek, als full time coureurs. Ze rijden alle rally's, testen zowat dagelijks.
Dat kan iemand als De Rooy niet, die heeft ook nog een eigen bedrijf, zoals veel andere deelnemers.
die nietsontziende mentaliteit zie je overigens niet alleen bij hen, maar ook in het auto klassement. Iemand als Carlos Sainz doet dat ook.

Pedro el Negro 16-01-19 | 14:12

Ehe drm mag mijn dochter ook niet met Sainz Jr. thuiskomen. Kuch

Reageer