Autobahn

'Straf Max Verstappen is slecht voor Formule E'

Afgelopen weekend was Max Verstappen een van de stewards bij de Formule E e-prix van Marrakesh. Hij was er voor straf en de PR-mensen komen er nu pas achter dat dat misschien niet de handigste publiciteit was.

Coureur Sam Bird, teamgenoot van Robin Frijns en derde finisher in de race, was de eerste die zijn mond opentrok over de straf die Max Verstappen zaterdag uitzat bij de Formule E. Hij verwoordde het bij Autosport als volgt: "I mean, to call coming to a Formula E race community service I think does Formula E a bit of a disjustice. This is an amazing category, and people pay to come and watch us, it shouldn't be a punishment to come here."

PR-matig is het natuurlijk extreem dom om een klasse als straf aan te wijzen. Zeker als het een startup is (Formule E is net begonnen aan zijn vijfde seizoen), die nog moet uitvinden hoe je races zonder geluid interessant moet maken.

De organisatie lijkt hetzelfde idee te hebben. Ze deden geen enkele poging om de aanwezigheid van Max Verstappen uit te melken. Het spreekt voor hun vertrouwen in de eigen klasse, elke andere raceklasse had de komst van de Formule 1-wonder boy aangegrepen voor een PR-aanval. 

FIA

De FIA lijkt zich echter van geen kwaad bewust en liet een communiqué uitgaan met daarin wat citaten van Verstappen: "It’s interesting to see it from the other side – normally you can’t spend an entire day with the stewards!" Vooral het uitroepteken achter de zin wijst op een keurig geregisseerd persbericht.

Verstappen heeft natuurlijk enorm veel geleerd van zijn ervaring als assistent scheidsrechter: "Everybody does their own job during a [motorsport] weekend, and it’s good to really see what it takes to make these important decisions – sometimes a decision might not be nice for a certain person but it has to be taken and you have to follow the rules."

Gelukkig is Max ook gewoon menselijk (en daarom kijkt hij nauwelijks naar Formule E): "I’ve of course followed Formula E a bit on TV but I’ve never been in the paddock, and I really enjoyed the day." Gelukkig voor Formule E redt Max de situatie door plezier te beleven in zijn strafdag.

Reacties

ScumbaggusMaximus 14-01-19 | 10:03

... om naderhand op Ziggo TV eerlijk te verklaren dat dit een moetje was voor de FIA buhne en dat hij liever F1 rijdt dan in de stofzuigerklasse.

GPZ550 14-01-19 | 10:53 | 1

Als ik als taakstraf een dagje assistent steward mag zijn dan heb ik daar wel een strafblad voor over.

harry19612 14-01-19 | 13:31

Weet je wat een strafblad inhoudt?

Guido 14-01-19 | 10:53 | 1

Lijkt me anders heel makkelijk positief te spinnen. Al met al weten alle F1-fanaten nu tenminste dat er een F-E bestaat. En de taakstraf zal hebben bestaan uit meelopen met een ervaren commissaris, niet dat de kleine Max nu opeens verantwoordelijk was voor de hele race.

Harry Turtle 14-01-19 | 13:44

Bird is dan ook gewoon een zeikwijf.

fredje1971 14-01-19 | 13:15 | 2

Formule E is gewoon slecht voor de hele autosport je kan beter met je eigen Carrera Go gaan spelen dan na de Formule E gaan kijken is toch een schande voor de autosport.

Techtalent 14-01-19 | 15:41

Heb jij je carrera Go set nog dan?

Racert33 14-01-19 | 16:56

hoezo is het een schande voor de autosport? Ik was daar in Marrakech en ik ben zeker overtuigd. Ik ben afgelopen jaar ook bij de F1 geweest en FE wint zeker wat betreft aankleding en beleving voor de fan. (laat staan prijs kwaliteit, voor 5 euro kan je een dag lang actie zien bij de FE)

De actie op de baan is veel beter, de auto's zitten binnen een paar seconde van elkaar en iedere ronde is er wel iets te zien. Je kan je twijfels hebben bij de fanboost en de attack mode maar het levert hele interessante races op. zeker de attack mode, die moet iedereen namelijk verplicht gebruiken. Er zit heel veel tactiek achter wanneer je zo'n aanval nu precies goed kan plaatsen.

Titia Heidekonijn 15-01-19 | 12:48

Vreemder vind ik de taakstraf waar anderen gewoon geld mee moeten verdienen, zoals plantsoenendienst.

Reageer