Autobahn

Robin Frijns pakt tweede plaats in Formule E Marrakesh

Voor de tweede keer in zijn carrière pakt Limburger Robin Frijns een podiumplaats in een e-Prix. De race in Marrakesh had een gezapig verloop tot de laatste paar minuten, waarin de BMW's elkaar het leven zuur maakten, waardoor Frijns door kon stoten.

Straf-steward Max Verstappen mag provinciegenoot Robin Frijns feliciteren met de tweede plaats in de e-prix van Marrakesh. De race met de veredelde stofzuigers had een verloop dat niet heel spannend was. Al in de eerste rondes verloor het veld Stoffel Vandoorne, Pascal Wehrlein en Gary Paffett. 

Frijns startte vanaf p8 en stoomde langzamerhand op naar de vierde plaats. Hij maakte daarbij handig gebruik van zijn twee toegewezen Attack Modes. Het duurde echter tot ongeveer acht minuten voor het einde van de race voordat hij het podium kon beklimmen. De twee BMW's van Antonio Felix da Costa en Alexander Sims rijden elkaar echter bij bocht zeven van de baan. Sims, die tweede lag, probeerde zijn teamgenoot buitenom uit de te remmen, waarop da Costa bedacht dat hij nóg later kon remmen. Dat kon hij echter niet. Het tweetal raakt elkaar, waardoor Frijns en zijn teamgenoot Sam Bird (die vanaf pole startte) handig kunnen passeren. 

Sims weet nog wel aan te sluiten, maar een safetycar (die hij zelf heeft veroorzaakt) zorgt ervoor dat hij nog maar één raceronde heeft om Bird te kunnen passeren. Dat lukt hem, ondanks de Attack Mode, niet. De Belg Jerome d'Ambrosio (Mahindra) wint de race, gevolgd door Frijns en Bird.

De Nederlandse inbreng in Marrakesh is overigens groot. Naast podiumfinisher Frijns, is Nyck de Vries aanwezig. De Fries rijdt komende dagen de rookie test in de Envision Virgin Formule E-wagen. Daarnaast is Formule 1-coureur Max Verstappen aanwezig. Hij dient een straf uit als assistent Steward (jurylid) bij de race. Verstappen kreeg de straf voor de aanvaring die hij na de GP van Brazilië had met Esteban Ocon.

Reacties

gato 13-01-19 | 12:43

Leuke straf.

aero911 13-01-19 | 13:18

Mooi! (waarom reageer ik hier eigenlijk?)

BIEEEEER 14-01-19 | 10:17 | 1

Ik hheb niks tegen elektrische formule wagens. Maar jezus wat een slechte uitvoering. De constructeurs hebben niks toe te voegen aan de buitenkant van de wagen. Ze racen alleen maar op saaie straten circuits. Vervolgens is er nog een fan-boost voor degene met de leukste glimlach en bestaat er zelfs aan mariokart-style attack mode voor als je de buitenbocht neemt.

Doe mij maar formule 1 waarbij de constructeurs en coureurs de belangrijkste factor zijn in het winnen van een race.

Racert33 14-01-19 | 16:59

je bedoeld een klasse waar 1 a 2 teams de dienst uitmaken tegen een klasse waar iedereen binnen een aantal seconde zit en waar iedere race met zekerheid spanning heeft? Nee precies laten we kijken naar een race waarvan je vooraf al weet welk team gaat winnen!

De FE is niet perfect, maar in 5 jaar tijd komt er al meer innovatie vandaan dan de F1 in jaren heeft laten zien. Juist zoiets als die attack modes zorgt voor interessante races en je hebt altijd iets te zien in de race.

Reageer