Autobahn

Honda: Wij hebben helemaal geen problemen met F1-motor

Gewoon doorlopen mensen, er is helemaal niks aan de hand met de motorontwikkeling bij Honda. De Japanners downplayen de berichten van dr. Helmut Marko over wat moeizaamheden bij de samenwerking met toeleveranciers.

Eerder deze week gooide dr. Helmut Marko een bommetje over de ontwikkeling van de Formule 1-motor voor Toro Rosso en Red Bull Racing. De Oostenrijkse strateeg vertelde dat de Japanners een probleem hadden met AVL. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het draaien van zware simulaties waarin motoren tot het uiterste gedreven worden.

Honda reageert nu bij Auto Sport Web dat die citaten van Marko een misverstand moeten zijn. Honda heeft wel met AVL onderhandeld, maar het bleek dat het bedrijf niet kon leveren wat Honda wilde hebben. Daarom is het nooit tot een deal gekomen. Evengoed nieuws, maar het is minder brisant dan een ruzie tussen Honda en AVL. Sterker nog, Honda en AVL werken op andere vlakken nog gewoon samen.

De trillingen die de motor bij bepaalde toerentallen geeft zijn nog steeds aanwezig, maar het probleem wordt niet erger aldus de Japanse ontwikkelaars. Volgens Honda hoeft het ook geen bezwaar te zijn dat ze nu geen deal met AVL hebben, ze zijn ervan overtuigd dat ze het probleem zelf ook wel kunnen oplossen.

Reacties

prototyp 11-01-19 | 17:10 | 2

weer een hoop paniek om niks.
een verkeerd geinterpreteerd half verhaal wat vervolgens door de volgende weer half gehoord word en weer verder verkeerd geinterpreteerd word.
De enigen die er toe doen in dit verhaal zijn honda en avl, uitspraken van andere partijen zijn niet relevant en zijn er alleen voor sensatie en het bevuilen van bedrijfsnamen.
Marko hoort dit soort verhalen niet met autobild te delen, red bull heeft daar niks aan en de rest ook niet en zoals je ziet gaat iedereen er weer mee aan de haal voor een eigen verhaal.

PantyHamster 12-01-19 | 10:02

Autobild moet zich er niet mee bemoeien!

TP 1984 12-01-19 | 17:19

Autobild wil er slechts ook beeld bij hebben, anders hebben ze geen bild meer.

dooiestruik 11-01-19 | 18:26 | 1

Zouden er nog wel Japanners aan dit project werken? Zo niet, dan zou ik mij wel zorgen maken.

CamaroHans 12-01-19 | 11:02

Bij Mercedes werken ook geen Japanners.

fredje1971 11-01-19 | 19:15

Dit gaat niet goed zegt mijn gevoel denk dat Red Bull al bezig is met het uit stappen in e F1.

loze stijl 12-01-19 | 07:34

De red Bulls hebben nog geen meter met de Honda-blokken gereden en Marko trekt nu al voorbarige ( negatieve) conclusies.
Iets in me knaagt dat dit niet goed gaat komen. Laat 17 Maart, 07:10 maar snel komen.

WG 12-01-19 | 09:19

Of het is een bewuste tactiek om verwarring te zaaien en zand in de ogen te strooien?

lekkeraustralie 12-01-19 | 14:33

Als er geen nieuws is, moet je het maken.

Reageer