Top. Italiaanse wedkantoren zien Max Verstappen eerder wereldkampioen worden dan Ferrari-duo

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Als je Italië zegt, zeg je Ferrari. Waar ze normaal gesproken Ferrari voor en Ferrari na zijn, in het land van de laars, is dat voor 2019 bij de gokkantoren in ieder geval niet zo. Ze schatten Max Verstappen hoger in dan het huidige Ferrari-duo.

Volgens Corriero Dello Sport, één van Italiaans grootste sportkranten, voorzien de wedkantoren eerder een wereldkampioenschap voor Max Verstappen in 2019, dan dat ze ofwel Sebastian Vettel of Charles Leclerc met de bokaal zien staan aan het einde van het seizoen.

Maar Verstappen is niet dé topfavoriet. Dat is, niet geheel onlogisch, Lewis Hamilton. De quotering voor de Britse vijfvoudig wereldkampioen ligt tussen de 1.72 en 1.82. Op de tweede plaats volgt de Nederlander, die aankomend seizoen voor het eerst met de Honda-motoren rijdt. De quotering voor Verstappen ligt op 3.75, twee meer dan Lewis Hamilton.

Daarmee blijft hij Sebastian Vettel, vorig jaar tweede in het kampioenschap, wel voor. De Duitser krijgt een quotering tussen de 4.25 en 4.50. Teamgenoot Charles Leclerc' quotering ligt tussen de 8.00 en 11.00.

Pierre Gasly erg laag

Waar de Italianen dus veel vertrouwen hebben in Verstappen(quotering van 3.75), zijn ze een stuk minder zeker van Pierre Gasly. De Fransman heeft er anderhalf jaar bij Toro Rosso opzitten en echt imponeren heeft hij nog niet kunnen doen, zo oordeelde Nico Rosberg eerder deze week. Dit zou zomaar eens de reden kunnen zijn dat de quotering van Gasly dan ook erg hoog ligt: tussen 29.00 en 34.00!

Reacties