Autobahn

Franse flitsers nu voor zestig procent gesloopt door gele hesjes

Bij de grootschalige Franse protesten tegen van alles wordt niet alleen Parijs gesloopt, maar worden ook positieve sloopwerkzaamheden verricht. De minister van Binnenlandse Zaken bevestigt dat inmiddels ruim 60% van de flitsers uit de running is.

Al maanden schoppen boze Fransen het hele land in de soep omdat ze teleurgesteld zijn in alles. Alle overheidsbezit is daarbij vogelvrij verklaard en dat is soms zonde, maar af en toe komt het ook ons wel goed uit. Jammer zijn de vernielingen aan de Arc de Triomphe, want dat is toch best wel een tof ding. Het met vuur, verf of duct tape onklaar maken van flitsinstallaties langs de wegen is minder zonde. 

Minister Christophe Castaner van Binnenlandse Zaken bevestigde gisteren in een persbericht dat het land inmiddels zes op de tien flitsers moet missen. In december was het nog ongeveer de helft van de snelheidscamera's, maar toen werd het aantal niet officieel bevestigd.

Volgens de boze gele hesjes zijn de bermkassa's geen veiligheidsbevorderende maatregelen, maar apparatuur om geld van de armen te stelen. De grote haat voor de fototoestellen is ingegeven door de snelheidsverlaging van 90 naar 80 km/u die de regering Macron doorvoerde.

Année Blanche

Hoewel de boze Fransen vast allerlei sympathie kunnen oproepen over de woede tegen de overlords, gaat er toch iets fout. Niet omdat ze als een stel terroristen door de stad trekken (nou ja ook daarom), maar voornamelijk omdat het een nogal hypocriete "geef ze een vinger, dan nemen ze je hele hand"-club is. Emmanuel Macron mag dan een klassieke autoritaire Franse leider zijn, hij houdt zich wel aan zijn woord. En juist daarom hebben de gele hesjes kilo's boter op hun hoofd. 

Macron is van belastingstelsel gewisseld en daardoor betalen de Fransen over 2018 geen inkomstenbelasting. Helemaal niets. Nul. Moet u zich eens voorstellen dat u boos word als u net een cadeau van duizenden euro's heeft ontvangen (Rutte, we krijgen nog 1.000 euro). Sorry, wij weten ook niet waarom de Nederlandse media dit feit hebben laten liggen.

Deze kanttekening daargelaten: fijne reis door Frankrijk. Trap het pedaal lekker in (maar bij de péage staat oom agent natuurlijk wel gewoon klaar).

Reacties

Kleiduivenmoordenaar 11-01-19 | 12:24

Net nog naar Spanje geknald. Heen en weer door La France uiteraard en inderdaad veel verbrande of gesloopte flitsers gezien. Met de app Coyote kan je gewoon je 8 cilinder laten brullen daar trouwens.

Gazzerop 11-01-19 | 12:37

Sinds wanneer houdt die Macron zich aan z'n woord? Sinds het hem dun door de broek loopt door deze oproer?
Want was het niet juist de reden om op straat te gaan omdat de beste man NIET deed wat hij beloofde?

Lt-Kol Kilgore 11-01-19 | 12:44

tot je op een patrouille van de Gendarmerie botst uitgerust met een Subaru en een speedgun. Doorgaans onderaan de helling en ze zijn snel.

kapotte_stofzuiger 11-01-19 | 13:58

Kan je des te sneller naar de dichtstbijzijnde geldautomaat rijden. Of gaat die beloofde bankrun niet meer door?

Hunebedbouwer 11-01-19 | 14:39

Je zou denken dat het niet kan, maar de (snelheids) controles zijn in France nog strenger dan hier in NL.
Komt ook doordat het verbaliserende korps 10% van het boetebedrag mag houden. Kunnen ze een leuk eindejaarsfeestje van bouwen.

Diederik Vlegel 11-01-19 | 15:57 | 1

Hoe kan je een jaar zonder inkomstenbelasting draaien? Door de staatsschuld nog verder uit de klauwen te laten gieren en de rest van Europa ervoor op te laten draaien?
Dat land is echt volledig verloren.

Kunnen we aub gewoon met Noordwest-Europa en alle landen waar ze Duits praten (en eventueel Tsjechie) gewoon een eigen unie opstarten.

Deviant 11-01-19 | 17:25

Frankrijk moet inmiddels zoveel immigranten onderhouden dat het hele land op omvallen staat, bij ons zal het over een paar jaar echt niet anders zijn in dit tempo.

Houellebecq 11-01-19 | 16:32

Hé Goes, zeker het Vak Frans de deur uitgedaan toen je over de drempel van het lokale VMBO stapte. De belastingplichtige Fransoos betaalt gewoon LB over 2019; er zijn slechts e njele verdiensten die éénmalig niet worden belast om een onevrnredige belastingdruk te voorkomen.

prototyp 11-01-19 | 17:30

Le Goes kannez pas lees francais geloof ik.
enne die blitzkisten komen na dat hesjes gezeur gewoon weer nieuwe uit de staatskas dus de frambozen naaien zichzelf weer eens. lekker sociaal met zn allen niks hebben is wat ze willen.

Reageer