Autobahn

Mobiele flitser staat bijna altijd bij Rotterdam

Woonachtig of werkzaam in de regio Rotterdam? Dan bent u mooi de pineut. De flitsers van Nederland houden daar het vaakst een oogje in het zeil. Dat blijkt uit cijfers van Flitsmeister.

In en om Rotterdam is doorrijden al jaren uit den boze. De wegen zitten daar zo vol met verkeer dat je er überhaupt vaker stilstaat dan rijdt, maar toch wordt er in die regio het vaakst geflitst. De bermjagers staan 40% van hun tijd rondom de havenstad te controleren op snelheidsovertreders. De overige 60% wordt verdeeld over de rest van het land. 

Volgens commercieel directeur Jorn de Vries van Flitsmeister is juist die toenemende drukte in de regio aan te wijzen als schuldige voor het toenemende aantal meldingen van flitsers. Door het grotere aantal voertuigen op de weg neemt het aantal overtreders en het aantal boetes risico ook toe en daarom wordt er vermoedelijk vaker gehandhaafd. 

In de regio zijn de A4, A13, N209 en de Maasboulevard notoire flitslocaties waar u dus even op de snelheid moet letten. Komt u nooit in Rotterdam, dan moet u vooral rondom Arnhem en Breda van het gas af. Overigens wordt er op snelwegen relatief weinig geflitst aangezien er maar drie snelwegen in de top 10 staan. Dat geeft aan dat u echt nergens veilig bent voor lasergunners en mobiele bermkassa's.

Reacties

WatMoetJeNu 11-01-19 | 15:43 | 1

Grappig, ik rij al meerdere Jaren dagelijks (in de spits) over de ring van Rotterdam, maar werkelijk waar maar een zeldzaamheid dat ik een flitser zie (ik ben ook al ruim 7 jaar snelheidsboetevrij, ondanks een vrij zware rechtervoet).
De maasboulevard heb ik wel regelmatig een mobiele controle zien staan, maar die staan dan ook echt overduidelijk, als je die niet ziet, mag je wat mij betreft je rijbewijs inleveren.
Andere plaatsen waar wel eens een flitser staat is op de A13 bij afslag Delft-Zuid en richting Den Haag net na de trajectcontrole.
Op de A4 heb ik 1 keer een flitser zien staan, bij de afslag Den Haag zuid.
Maar ik zie echt zelden flitsers op dat traject,

Wibowob 11-01-19 | 16:28

Dus....

Dan is het zo als jij zegt?

Flitsmeister heeft de data aangaande meldingen voor mobiele flitsers in huis.
Ze kunnen er niet naast zitten.

Albert_Zweistein 11-01-19 | 17:04

Ik ben op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018, aan de kant gezet door een motoragent omdat ik mijn cruisecontrol op een stuk snelweg bij Lent, voor Nijmegen, net enkele seconden te laat uitschakelde. Ik was de borden 100 en 80 net gepasseerd en had nog 120 op de klok. Veertig kilometer per uur te hard. Het OM zou een passende boete voor mij bedenken, die dan zo tussen de EUR 400 en EUR 500 uit zou vallen. Toch heb ik nog niks gehoord. Wat denken jullie? Kan ik deze nog verwachten? Op een enkele Wet Mulder overtreding na ben ik een voorbeeeeeldig automobilist ;-)

prototyp 11-01-19 | 17:23 | 1

blijkbaar rijden daar de meeste ezels die zich elke dag aan de zelfde steen stoten.
de overheid word al jaren slapend rijk van die domkoppen, prachtig.
elke dag racen ze vol stress hetzelfde stukje heen en terug naar de baan die ze liever niet hadden, om vervolgens zo veel mogelijk van hun salaris aan de overheid te geven.
Je word al afgeperst via de belastingdienst, waarom zou je dan vrijwillig nog eens >10 euro per km/u aftikken om vooraan mee te rijden?

Albert_Zweistein 11-01-19 | 17:45

Ehm, omdat je verantwoordelijkheidsgevoel hebt en op tijd op je werk wilt zijn om centjes voor de baas te verdienen die hij dan aan het einde van de maand weer voor een heeeeel klein beetje aan jou door kan geven zodat je je Rabo woekerhypotheek voor je Vinexhutje op je postzegelkaveltje kunt blijven betalen?

kloopindeslootjijook 11-01-19 | 19:07 | 1

Met zelfrijdende auto's is dat feest wel mooi voorbij.
Gaan al die flitspalen en camera's dan weer weg?

kloopindeslootjijook 11-01-19 | 19:55

en de lantarenpalen en de wegwijzers en de snelwegreclame (we gaan netflix kijken onderweg) en stoplichten en afkruisborden en matrixborden. Dat gaat een hoop elektriciteit en geld schelen. Kan de wegenbelasting dan lager?

pooii 11-01-19 | 19:54 | 1

@Albert_Zweistein je mag een jaartje of drie geduld hebben. Dan weet je of ze je vergeten zijn.

Aardbeienshake 12-01-19 | 00:05

Nee joh, bij lichte verkeersovertredingen moet de eerste melding binnen vier maanden bij je op de mat liggen.

Reageer