Zoon FIA-baas Jean Todt: 'Ook Max Verstappen maakt fouten'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Nicholas Todt, zoon van FIA-baas Jean Todt, is er achter gekomen dat superhelden niet bestaan. De 41-jarige Fransman is van mening dat de FIA een goede beslissing heeft genomen om een minimaal leeftijd in te voeren om in de F1 te treden.

In 2014 bestond zo'n dergelijke regel nog niet. Als je goed genoeg was, was je oud genoeg. De reden dat er nog niet zo'n regel was? Niemand was op zo'n jonge leeftijd zó goed, dat hij al kon meedoen in de Formule 1. Tot daar in begin 2015 ineens Max Verstappen debuteerde in de koningsklasse van de autosport, op slechts zeventien jarige leeftijd.

Veel oudgedienden waren tegen het debuut van de tiener, die te onervaren zou zijn om in de F1 mee te kunnen. Bij elke mogelijkheid werd dan ook zijn, te jonge, leeftijd aangekaart. Inmiddels is er dus een minimaal leeftijd van achttien jaar ingesteld, plus moet een nieuwe rijder voldoen aan een strengere superlicentie. 

Todt is blij met de keuze die zijn vader heeft gemaakt om deze regel in te voeren, aangezien hij ziet dat de coureurs steeds jonger het diepe in worden gegooid. Nicholas Todt is adviseur van verschillende Formule 1-coureurs waaronder Charles Leclerc en Daniil Kvyat. Hij is blij dat er met de nieuwe regels meer veiligheid is gekomen.

"Ze maken nu eerder de overstap naar de Formule 1, maar ze zijn nu ook beter voorbereid. Vroeger was het apart als een coureur veel aan fitness deed en goed oplette op zijn voeding, zoals Michael Schumacher deed. Nu is dat is vanzelfsprekends", zo begon de Fransman tegenover het Duitse SpeedWeek.

Als adviseur en manager snapt Todt dat het ontzettend belangrijk is om op jonge leeftijd iemand te hebben die snapt wat je nodig hebt en niet iemand die van je probeert te profiteren. Daarbij gebruikt hij een vrij opmerkelijk voorbeeld. 

"Slecht advies kan jonge rijders duur komen te staan. Ze komen in een nieuwe omgeving en het is belangrijk dat ze op één persoon kunnen vertrouwen die ze beschermt tegen fouten en ze laat leren van hun fouten. Er bestaan in het echte leven geen superhelden, ook Max Verstappen maakt fouten", aldus Todt.

Reacties