Honda bouwt geen nieuwe motor voor Red Bull in 2019 maar borduurt voort op huidige concept

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Max Verstappen en Pierre Gasly rijden in 2019 niet met een compleet nieuwe Honda-krachtbron. De Japanse fabrikant heeft blijkbaar zo veel vertrouwen in haar huidige concept dat daar op voortborduurt wordt. Dat laat Toyoharu Tanabe weten aan Motorsport.com.

Tanabe is begin 2018 aangesteld als technisch directeur van Honda F1 Team en afgelopen seizoen heeft de Japanse fabrikant flinke stappen gemaakt. Om een nieuw debacle als in 2017 te voorkomen(Honda had een compleet nieuwe motor gebouwd die totaal niet betrouwbaar was), hebben ze er nu voor gekozen om verder te gaan met het 2018-concept.

Dit betekent overigens niet dat Red Bull Racing aankomend seizoen de motor van vorig seizoen krijgt. Slechts het concept wordt overgedragen naar 2019. De onderdelen zijn allemaal compleet nieuw en er zijn veel updates aan de motor toegevoegd. 

Technisch directeur Toyoharu Tanabe laat weten dat er voor deze optie is gekozen, om zo de betrouwbaarheid van de 2019-krachtbron te waarborgen. Daarnaast was Honda zo tevreden over de resultaten in 2018, dat ze vol vertrouwen voortborduren op dat concept.

"Wanneer je het concept van een motor rigoureus aanpast, is het erg lastig om betrouwbaar te zijn. Wij hebben veel vertrouwen in ons huidige design en nemen het dus mee naar 2019. Daarnaast krijgen we natuurlijk te maken met een compleet nieuw team voor ons, met een compleet nieuwe auto. Het is daarom fijn dat we een bekend concept kunnen integreren in de auto, omdat Toro Rosso al ervaring heeft met onze motor. Zij kunnen met Red Bull communiceren over eventuele valkuilen en zorgpunten. Daarop kunnen zij hun chassis aanpassen. Als je met een compleet nieuwe motor aanzet, kan hier veel minder makkelijk op ingespeeld worden", aldus de Japanse baas.

Reacties