Autobahn

Honda blijft bij oude vertrouwde motor voor Red Bull

Nu Red Bull Racing klant is geworden bij Honda willen de Japanners het zichzelf niet al te moeilijk maken. In plaats van een nieuwe motor voor 2019 kiest de leverancier dan ook voor de oude vertrouwde motor die Toro Rosso ook gebruikte.

De verwachtingen liggen erg hoog voor de samenwerking tussen Honda en Red Bull Racing. Beide partijen schreeuwen van de daken dat ze samen het beste team ooit zijn en dat ze dingen realiseren waar je alleen maar van kunt feesten. Maar nu het puntje bij paaltje begint te komen en beide partijen iets aan de wereld moeten gaan tonen neemt de positieve toon in de communicatie iets af. Honda laat nu bijvoorbeeld weten dat ze liever doorontwikkelen aan het motorblok waar Toro Rosso al een jaar mee rijdt, dan dat ze een nieuwe bouwen. Het oude blok heeft nog voldoende potentie volgens de Japanners.

Honda weet de keuze voor het oude motorblok overigens heel goed te onderbouwen. Zo hebben ze veel meer kennis en kunnen ze dus betere betrouwbaarheid garanderen. Geen onbelangrijk onderdeel in de Formule 1. Daarnaast denkt de fabrikant dat de motor nog meer power kan leveren dan dat hij nu doet. Waardoor het in theorie dus ook de Ferrari's en Mercedessen kan bijhouden.

"We weten nog niet precies waar het limiet van het blok ligt omdat we nog niet op een hoog genoeg kennisniveau zitten. Maar elk jaar zijn we gegroeid in kennis en hebben we de ervaring als verbeteringen toegepast. Dat doen we ook met wat we geleerd hebben in 2018. Daardoor denk ik dat het vasthouden aan het huidige blok zeker geen verkeerde keuze is," vertelt Honda's technische F1-baas Toyoharu Tanabe.

"Als je het concept van de motor teveel verandert, dan is het erg lastig om betrouwbaarheid te behouden. Op dit moment voelen we ons het beste bij het huidige design en is het voor ons makkelijker om dit blok zo goed mogelijk in de auto's te bouwen."

Overigens doet Renault precies het tegenovergestelde van de Japanners. We zullen dus snel zien we de juiste richting heeft gekozen. We hopen voor Max Verstappen dat het in ieder geval niet Renault is.

Reacties

KapiteinKlein 10-01-19 | 15:44

Toro Rosso rijdt nog naar 1 jaar met een Honda motor.

jip_86 10-01-19 | 15:53

Was dat dan ook de motor waar iedereen zo halleluja over loopt te roepen? Of is het toch een Renaultje; veel roepen en toch bij het oude blijven.

Blonde Nel 10-01-19 | 15:58 | 2

Dat gaat niks worden met die bestaande motor. In Toro Rosso bleek hij niet heel betrouwbaar.... En veel te weinig power. Waarom zou dit na de winterstop nu ineens geheel anders zijn?

CamaroHans 10-01-19 | 16:33

Misschien hebben ze er in de winterstop wat aan gedaan? Misschien ook niet en hebben ze gewoon vakantie genomen, kan ook natuurlijk.

wezzer8 11-01-19 | 17:42

CamaroHans is een baas!

Tapioca pudding 10-01-19 | 17:03

Als ze we een andere motor waren gaan bouwen dan waren de claims van afgelopen jaar van de progressie in betrouwbaarheid en snelheid niets waard geweest in 2019. Het is dus geen verrassing dat ze doorontwikkelen.

fail 10-01-19 | 17:53

Het wordt gebracht alsof dit nieuws is. Alsof Honda nu net, twee maanden voor het seizoen heeft besloten om toch maar geen nieuwe motor te bouwen.

mr_awesome 10-01-19 | 18:18

Wat een onzin bericht, logisch nadenken is veel liefhebbers gelukkig niet vreemd.

Wekkertje 10-01-19 | 20:31

" Zo hebben ze veel meer kennis "
???

Reageer