Max Verstappen: 'Vettel, Alonso, Ricciardo en ik waren net zo makkelijk kampioen geworden als Hamilton in die auto'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen is één van de meest getalenteerde Formule 1-coureurs van het huidige paddock. Volgens kenners zijn Lewis Hamilton en Sebastian Vettel de enige coureurs die zich met hem kunnen meten. Dat ziet Max zelf ook.

De Nederlander wil dan ook liever niet al te vroeg in één team zitten met de vijf- en viervoudig wereldkampioen. Maar dat heeft niks te maken met zijn zelfvertrouwen, zo maakt hij even later in het gesprek duidelijk. Daarnaast wil Max het liefst wereldkampioen worden met het team dat hem de kans gaf Formule 1 te rijden, Red Bull Racing.

"Als ik aan mijn eigen carrière denk, lijkt het me niet slim om nu al naast Hamilton of Vettel te zitten. Maar als ik geen andere keus had, zou ik het zonder na te denken doen. Maar ik denk dat ik ook kampioen kan worden met Red Bull, zo lang we maar het juiste pakket bij elkaar krijgen", aldus Verstappen.

Max, die afgelopen jaar vierde werd in het klassement op het kampioenschap, weet zeker dat hij net zo makkelijk wereldkampioen had kunnen worden als Lewis Hamilton, mocht hij ook in de Mercedes W09 gereden hebben. Overigens denkt hij dat niet alleen over zichzelf.

"Ik denk dat Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo en ik net zo makkelijk kampioen hadden kunnen worden, met zo'n auto", zo sloot de 21-jarige Limburger af.

Reacties