Nico Rosberg twijfelt over rijdersduo Red Bull: 'Verstappen is top, Gasly... ik weet het niet'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Aankomend seizoen zal de wereld voor het eerst kennis maken met het Red Bull-rijdersduo Max Verstappen en Pierre Gasly. De Nederlander heeft inmiddels bewezen races te kunnen winnen, over de Fransman weten we nog niet zo veel.

Dat laatste is een reden voor twijfels bij voormalig Formule 1-wereldkampioen Nico Rosberg. Een stoeltje bij Red Bull Racing betekent dat jet vanaf het begin moet presteren, anders heb je Dr. Helmut Marko in je nek zitten. Voormalig Mercedes-coureur Rosberg ziet niet direct aanleiding om te verwachten dat Gasly dicht bij het niveau van Verstappen gaat zitten.

"Verstappen is top, maar Gasly... ik weet het niet. In de anderhalf jaar dat hij bij Toro Rosso rijdt, heeft hij niet veel indruk bij mij gemaakt", aldus Rosberg tegenover het Italiaanse Autosprint. De Duitser vond het duo Verstappen-Ricciardo een stuk sterker, maar laatstgenoemde is overgestapt naar Renault. "Ricciardo en Hülkenberg zijn daarentegen een sterk duo, dat weet ik. Maar de auto is weer een stuk minder", zo ging Nico verder.

'Verstappen heeft Ricciardo mentaal kapotgemaakt'

De reden dat Ricciardo is vertrokken naar een team dat duidelijk een stuk verder naar achter staat op de grid, is volgens Rosberg te wijten aan Max Verstappen. Afgelopen jaar versloeg de 21-jarige Nederlander zijn teamgenoot op alle fronten en de Australiër wilde eenzelfde situatie in 2019 voorkomen, zo denkt Nico.

"Ik zie geen andere reden om Red Bull te verlaten voor een team dat een seconde langzamer is, dan dat Verstappen hem mentaal kapot heeft gemaakt. Mocht Daniel dit jaar weer verloren hebben van Max, dan loopt zijn imago als toprijder gevaar, maar ik snap zijn keuze niet helemaal", zo sloot Rosberg af.

Reacties