Autobahn

Elon Musk ziet Tesla Roadster echt vliegen

Ergens vorig jaar liet Elon Musk vallen dat hij de Tesla Roadster zou gaan uitrusten met Rocket Boosters. Dezelfde als SpaceX gebruikt voor het landen van raketten. Nu zegt de CEO alleen dat de Roadster ermee kan vliegen. Letterlijk.

Elon Musk is in zijn Twitterfeed gekropen en gooit weer allemaal rare dingen de wereld in. Blijkbaar zijn degenen die zijn tweets moeten goedkeuren in slaap gevallen, of even high als de Teslabaas zelf is. Hij beweert nu namelijk dat de Tesla Roadster kan vliegen. En daarmee bedoelt hij niet dat hij extreem hard kan optrekken of rijden, maar echt vliegen. Als in een kwart mijl recht omhoog.

Vorig jaar twitterde Musk al over de toevoeging van Rocket Boosters aan de Roadster. Dat werd toen nogal lacherig ontvangen, maar de optie is echt te kiezen in de optielijst van Tesla's nieuwe supercar. Dat die boosters mogelijk een kwartslag kunnen draaien om samengeperst koud gas direct naar beneden te stuwen klinkt heel grappig, maar wellicht is Elon gek genoeg om het ook realiteit te maken. Er zijn in ieder geval al enkele believers gespot die hopen de optie op hun nieuwe Roadster te krijgen.

Social
Social
Social
Social
Social
Social

Reacties

IkH68 10-01-19 | 16:22

Nah dat hoeft van mij nou ook weer niet, vliegende auto's! Auto's moeten rijden en vliegtuigen moeten vliegen. Laten ze dan eerst maar vliegtuigen milieu vriendelijk laten vliegen voor ze auto's laten vliegen!

Johnny66 10-01-19 | 16:33 | 9

ik pas.

IkH68 10-01-19 | 17:00

Ik pas ook! Slap gelul dit...! De infrastructuur is er niet eens op voorbereid om iedereen elektrisch te laten rijden, laat staan dat we ineens gaan vliegen! En hoe ga je 'n noodstop maken in de lucht? Het is niet te hopen dat je er net onder loopt als twee auto's op elkaar vliegen!

Goldenduckie 10-01-19 | 17:49

Wat heb ik een hekel aan zulke argumenten. Als je eerst moet wachten tot de infrastructuur en wet- en regelgeving toereikend is kun je.nooit met innovatieves.komen. het een volgt het andere namelijk altijd op. (Treinen, auto's, vliegtuigen)

IkH68 10-01-19 | 18:12

Joh wat heb ik 'n hekel aan mensen die innovatie zo geweldig vinden... En waar je in de praktijk geen hol aan hebt. Maaruhh ga jij morgen lekker vliegend naar je werk.

Goldenduckie 10-01-19 | 18:17

Wie zegt dat ik dit perse een geweldige innovatie vind. Ik zeg gewoon puur dat ik je argumentatie slecht vind. Misschien lijk je toch meer op musk dan je denkt, die heeft soms ook een (te) rijke fantasie ;)

Broek der Broeken 10-01-19 | 18:32

Ik had nooit verwacht dat ik het ooit zou zeggen, maar ik ben het met Johnny66 eens.

IkH68 10-01-19 | 19:01

Wat is er verkeerd aan mijn argumentatie dan? Ik bedoel alleen maar dat vliegende auto's onzin zijn. Neem bijvoorbeeld elektrisch rijden, het maakt mij niet uit of ik elektrisch of met verbrandingsmotor van A naar B rij. Maar de voorzieningen voor elektrisch rijden zijn nog niet zover dat het in mijn geval en vele met mij, praktisch is. Ik woon 4 hoog in 'n flat en als er voor de deur geen plek is en hem op de hoek van de straat moet parkeren, heb ik een oplaadsnoer van 400 meter nodig! En als iedereen dat doet, breek je je nek over de verlengsnoeren op straat. Dus de innovatie elektrisch rijden is prima, maar als de voorzieningen er niet voor zijn heb je er geen hol aan. En wat die vliegende auto's betreft, veel mensen kunnen niet eens auto rijden, laat staan dat die lui gaan vliegen!

Johnny66 10-01-19 | 22:31

In het land der blinden is 1 oog koning.

Hires 11-01-19 | 01:49

@IkH68: een kabel van 400 m, nee, dan heb ik ook geen interesse, niemand lijkt mij. maar is dat niet gewoon een proces die doorlopen moet worden? Denk aan self sustaining huizen die energie opwekken en nieuwbouwhuizen die standaard een oplaadpunt meekrijgen, waarom ook niet. Dat het er nu niet is, snap ik. Maar geen argument dat het er in de toekomst niet zou kunnen komen.
En inderdaad, veel mensen kunnen inderdaad niet eens auto rijden! Maar. Die zijn er ook.

bitflip 11-01-19 | 07:40

Vliegen is niet echt het doel maar daar ontkom je niet aan gezien banden/wielen de limiterende factor zijn in de nieuwe roadster.

TP 1984 10-01-19 | 20:07

Volgende week kun je er ook mee over het water met het external airbag parachute system die als een capsule de auto verpakt wanneer je uit de lucht dreigt te vallen, zodat je alsnog in levende lijve uit kunt stappen. De feature kan ook worden ingeschakeld voor als je net de veerpont hebt gemist zodat je alsnog door kunt kachelen met je rubberen omhulsel en thrusters. Zelfs binnen 4 seconden aan de 100 zeemijlen per uur, bam jonguh!

lcb 10-01-19 | 21:29

95 berichten sinds 01.01.2019. 11,5% daarvan gaat over Tesla. Het enige wat
Tesla/Musk goed doen is gratis reclame produceren. De inhoud is bijna altijd luchtfietserij.

alufoliegroothandel 10-01-19 | 21:45 | 1

Hoe is het eigenlijk met die metro van Musk. Eh ik bedoel Hypersoep.

ZomaarEen 10-01-19 | 22:29

Uitmuntend. Kon werkelijk niet beter.
Er zijn in 2018 in Hawthorne al 4 mensen (incl Musk zelf) mee vervoerd.
Het hele file probleem om de wijde omgeving van de tunnel is daarmee volledig opgelost.

En ik ga er maar even vanuit dat het bij 4 mensen is gebleven sinds de opening op 18 dec vorig jaar aangezien het internet niet bijna bezwijkt onder alle video's en foto's die door mensen die een ritje door de tunnel hebben gemaakt worden geupload.

TuurlijkNiet 11-01-19 | 00:53

Hij heeft op zich wel gelijk. Er vliegt momenteel zelfs een Tesla Roadster door de ruimte!

Hires 11-01-19 | 01:45

Mobiele telefoon. Ook zo'n nutteloze innovatie. Oh nee, achteraf toch stiekem weer niet. Aangezien niemand er één had is een feit, omdat de mobiele telefoon simpelweg niet bestond. maar nu wel. Ik zie Chriet nog rijden op zijn fiets, met op het stuur een groot KPN apparaat dat dan er voor zou moeten zorgen dat wel 'mobiele en draadloos zouden kunnen bellen'. Wtf? No way! Dat gelooft toch niemand, haha! Vliegtuigen, auto's, plastic... allemaal innovaties die niet meer zijn weg te denken. En ze zijn er gewoon. Alle science fiction is zo goed als werkelijkheid geworden. Het is jammer dat Elon alles al ropet voordat het product/innovatie zich uberhaupt bewezen heeft.. daar gooit hij zijn eigen glazen mee in. Maar het is toch mooi dat hij er op gebrand is door te zetten en de passie vindt om mooie dingen te maken? Met vallen en opstaan, kinderziektes, miljarden euro's, ja ook dat. Ik zie ze ook graag vliegen hoor! Feitelijk maakt het me echt niet uit; het slaat alleen nergens op om er tegenin te gaan. Toch?

HD50 11-01-19 | 12:04

self sustaning huizen? perpetuummobieldromen.

Reageer