Autobahn

Staking bij VDL Nedcar verboden door rechter

De rechter heeft de geplande staking bij VDL Nedcar verboden, omdat die een ernstige bedreiging voor de werkgelegenheid zou kunnen opleveren. De rechter geeft de bedrijfsleiding daarmee gelijk in haar kort geding.

De werknemers van het Limburgse VDL Nedcar hebben wat weg van rupsje nooitgenoeg. Eindelijk floreert de fabriek van automobielen eens. Uiteraard komt dat door noeste arbeid en zuunigheid. En dus wordt er geld verdiend, door personeel en bazen. In plaats van gelukkig te zijn met de situatie dat ook Nederland een vorkje meeprikt op het wereldwijde bord van de autohandel, is het personeel echter telkens weer boos. 

Binnen zeven maanden legden de werknemers al negen keer het werk neer en de tiende en elfde werkonderbreking waren aangekondigd. De bedrijfsleiding vroeg de rechter echter om een volgende staking te verbieden. Het lijkt niet in de hoofden van de vakbondsleiders door te dringen dat VDL Nedcar een contractfabriek is. Het is er zelfs een die afhankelijk is van slechts één (1) klant: BMW. Als de pünktliche Duitsers hun auto's niet op tijd krijgen, lopen ze zo naar een van de andere fabrieken om wagens te bestellen.

Daarmee zetten 1.500 zeikende werknemers de banen van 6.000 man op het spel. Van je collega's moet je het hebben. De rechter is gelukkig verstandig en heeft de staking verboden, waardoor we voorlopig nog een Nederlandse autofabriek hebben.

In de Telegraaf reageren de vakbondslieden als aangeschoten wild. Omdat het zo grappig is citeren we de complete alinea uit de wakkere krant: "Ron Smeets van CNV vindt het een vreemde uitspraak, want volgens hem gebruikt VDL het werkgelegenheidsargument al een hele tijd. Dit terwijl personeel afgelopen jaar toch al meerdere keren het werk heeft neergelegd."

Ja slimpie, en juist omdat je de hele tijd aan het staken bent, kan het de klant wel eens de neus uit gaan komen. VDL Nedcar is immers net met BMW in onderhandeling over voortzetting van het contract na 2022. De economie draait op volle toeren en als je je werk vervelend vindt, solliciteer je toch gewoon bij een ander bedrijf naar een andere functie? Dat moet je in ieder geval doen als je de toko naar de filistijnen staakt. Staken had zin in 1843, maar in 2019 moet je echt eens wat beters verzinnen.

Ter herinnering hieronder even een beeld uit 2012. Hebben we toen (midden in de crisis) met zijn allen betaald. Graag gedaan.

Reacties

stunter 10-01-19 | 00:37 | 6

met het verkeerde been uit bed gestapt meneer Goes?

CamaroHans 10-01-19 | 09:20

Omdat?

Cen Bramer 10-01-19 | 10:57

Stunter, je bent een rund, als je met het eten van 24.000 mensen stunt!

Sorry kids en vrouw, vanaf maandag naar de voedselbank, want papa wil 15 euro meer voor z'n werk .

Bello de Hond 10-01-19 | 11:44

is alleen maar 15 euro per maand... nou weer ff rekenen. Schat jou een jaartje of 35... nog 33 jaar werken .... maal 15 euries ecluxief inflatie en volgende cao verhogingen is..... kleine 13068 euries... noem het pineuts...

Bello de Hond 10-01-19 | 11:44

Of stop je over 6 maanden bij VLD en heb je een werkgever gevonden die 15 euro meer betaald ???

Cen Bramer 10-01-19 | 11:56

Ik zou die €792.000 over 33 jaar niet op het spel zetten voor €13068 .
Maar het zal wel Limburgse slimheid zijn ofzo. "M'n broodheer is een lul, omdat ie mij €2000 geeft iedere maand." Oh en dat argument over de winst: 1.) Als het behalen van winst steekt, begin je toch lekker zelf ene onderneming, kun je ook winst maken. 2.) In de CAO staat een keurige winstdeling. Maar als je zorgt dat de winst daalt door te staken, valt er ook weinig te delen.

Oh en on-topic: het is "houdt nedcar open", even in de gaten houden voor over een paar weken op het nieuwe spandoek.

Bello de Hond 10-01-19 | 12:16

Daar heb jij ook een punt in maar daarom verschillen wij van menig op de manier hoe je dat moet invullen....

VW, alles ist vorbei 10-01-19 | 08:15 | 3

Het is wellicht om je werknemers tevreden te houden, in welke sector dan ook.
Bij Nedcar is vaker wat te doen met ontevreden werknemers, dan gaat het om andere dingen dan loon.

CamaroHans 10-01-19 | 09:22

Zoals ook in het stuk staat: als je zo ontevreden bent, ga dan ergens anders heen, werk genoeg nu.

VW, alles ist vorbei 10-01-19 | 09:44

Dan wordt het probleem voor bijvoorbeeld Nedcar nog groter,
het lost niks op, om als bedrijf weer nieuwe werknemers te gaan werven, op te leiden, die na een tijdje weer vertrekken, omdat het elders beter, leuker is.
Dit is alleen goed voor uitzenders, ed.
Maar goed, dit begrijp jij zelf ook wel.

DatInternetDingetje 10-01-19 | 12:28

Wat een stierenpeop! Als je spreekt over personeel wat van de ene naar de andere werkgever loopt heb je het over marktwerking.
Als er naast VDL een ander bedrijf zit wat hetzelfde personeel voor dezelfde arbeid meer geld geeft zal iedereen die VDL niet lief vind zijn biezen pakken.

.... maar dat gebeurt niet. Dus is er geen andere werkgever die meer geeft voor minder. Er is geen andere werkgever die liever is etc.

Je kan dan natuurlijk gaan zeiken over meer, meer, meer, maar als er geen alternatief is moet je gewoon je broodmolen houden en aan het werk gaan.

Het alternatief is dat BMW toedeledokie zegt en het werk ergens anders onderbrengt. VDL doet dan het licht uit en half Limburg ligt weer aan de geelhonger want het is allemaal zo slecht voor elkaar daar.

Je zou bijna denken dat het een mentaliteitsdingetje is..

Bello de Hond 10-01-19 | 09:39 | 2

Joh ... mensen opkomen voor een loonsverhoging in groep staat gelijk aan crimineel gedrag... volgens de samenleving. Je moet voor jezelf opkomen... tuurlijk mensen zo is nederland ook groot geworden door mensen die alleen aan zichzelf dachten.
Want ja discussies over homo's en andere vormen van sex is veel hipper om over te praten. Je zal het maar voor afgrijselijke eisen staan die de vakbonden eisen... Loonsverhoging en inspraak over je werktijden... bah moet ik niet over zeuren joh... straks staan we allemaal in de stad om opgehaald te worden door een busje om ergens in de donker krochten van de samenleving een kleine vergoeding bij elkaar te schrapen.

Cen Bramer 10-01-19 | 10:50

Ik mist je al Bello! Maar daar ben je gelukkig weer.

Leg me nou eens een keer helder en duidelijk uit, waarom het geweldig is om 6000 banen op de schop te zetten voor 1,5% meer brutoloon?

Wat verdienen jullie daar in die fabriek? Laat het 2000 bruto zijn. Dan zetten jullie domkoppen 12*2000 = 24.000 per per soon op het spel, om er
12*2030= 24.360 van te maken waar 15% pensioenpremie vanaf gaat, waardoor je €306 extra hebt. Daarvan gaat 40% inkomstenbelasting af (€122,40). Hou je nog € 183,60 over.

€184 / 12 maanden = €15,33 netto.

Stel dat je partner niet werkt, je woont in een huurhuis en je hebt 2 kleine kinderen, dan krijg je met 2000 bruto €606 aan toeslagen. Met €2030 krijg je nog €592 aan toeslagen.
Hou je uiteindelijk €16 netto per maand extra over, met het risico dat BMW de tent dicht doet, of VDL er 45 man uit gooit om de kosten van €16*6000 personeelsleden goed te maken.
16 euro daar koop je idd 6,4 broden per maand voor. Reken maar eens uit wat er bij moet als je 70% van 2000 (je WW) krijgt!

Volgens mij zijn jullie knettergek en hebben jullie een enorm stuk plaatwerk voor de kop!


Bello de Hond 10-01-19 | 11:37

Ik geef je antwoord..

1.Ten eerste is geen 1.5 % maar 3.5% maar dat ter zijden.
2.Cao liep al in April 2018 af (2500 maal 3.5 %= al 87.5 euro maal 12 is al 1000 euro.(april 2019)
3Dan heb ik het nog niet op renteverlies en inflatie verloop van die 1000 euro ... maal zeg hem nog 20 jaar werken.
3.Pensioenverlies weet ik niet (ben te lomp om dat te berekenen maar weet al dat dat minder gaat zijn)
4. Winst VLD in 2017 dacht iets te horen van 185 miljoen...
5.Tja als je vrouw in deze tijd nog nog thuis zit en niet partime gaat werken dan leef je nog onder een steen uit de tijd van de batavieren... maar kan.
6. Jou motivatie snap ik ook zo wel maar goed jij bent kostwinnaar en zal het op deze manier willen leven.... bij mij niet wij werken allebei partime 32- uur.. en woon in een koophuis.... is erg aan te raden....

ET007 10-01-19 | 10:43 | 1

De werknemers van VDL Born lijken wel een beetje de zwarte schapen in dit artikel.
Dat vakbond FNV speelt wel een beetje een vies spel naar mijn mening en ook VDL verstopt zich hier met feiten.
Ikzelf heb er twee jaar gewerkt en heb uiteindelijk gekozen om ander werk te gaan zoeken.
VDL wilde het uiterste uit de kan wat betreft de werknemers en hun werktijden. Lange dagen, 6 dagen per week geen uitzondering en ook feest- en zondagen waren niet heilig.
Uiteraard was veel hierbij op vrijwillige basis, waarbij wel verteld werd dat wanneer je vaste baan wilde uiteraard gekeken werd naar je bereidwilligheid. Ik snap wel dat mensen zeggen: ben blij dat je werk hebt, waarbij ik kan zeggen dat mensen daar niet voor niets op de drugs zaten of massa's aan energiedrank wegslurpen. Je was kapot! Dagelijks was er sprake van (dreigend) geweld op de parkeerplaats. Op een bepaald moment klaagde zo ongeveer iedereen.
Doordat werkinstructies en beleid daar een grote farcade is, liep toen alles beetje door elkaar waardoor best wel gevaarlijke situaties onstonden en ook veel gifstoffen. Afzuiging werkte al slecht, maar ook vaak nog eens niet goed doordat er ook auto's met de motor liepen terwijl geen afzuiging. En zo is er meer. VDL nam veel onderhoud in eigen beheer .... lol.
Die onvrede onder het personeel was er gewoon door het vele werk en de naar mijn mening slechte omstandigheden.
Het slechtlopende FNV profiteert hiervan. Aanmeldingen zijn natuurlijk gestegen.

Bello de Hond 10-01-19 | 11:40

Klinkt een beetje zoals het bij ons gaat.... Geweldig leidinggevende en een visie totdat het druk wordt .... maar niet vooruit kijken en investeringen om te verbeteren en eventueel ontwikkelen van nieuwe producten...

ET007 10-01-19 | 10:48 | 2

Ik vind het goed dat de rechter deze misleidende actie van de FNV een halt toeroept. Want de CAO is niet het probleem bij VDL! Hooguit voor die paar vaste medewerkers die naar hun pensioen uitkijken. Die willen natuurlijk de hoofdprijs.

Cen Bramer 10-01-19 | 10:55

en laat dat nou net dta vakbondsvolk zijn.

Bello de Hond 10-01-19 | 11:40

KLopt...

Bello de Hond 10-01-19 | 11:47 | 3

En nog even voor allemaal... vandaag werd weer bekend dat de gemeentelijke belastingen weer omhoog gaan maar dat ter zijde.... is maar 15 euro toch ????

Cen Bramer 10-01-19 | 12:14

Die gaan voor de gehele gemeente omhoog. Heb je je buren al opgehitst om ook bij de Jumbo en de Blokker te gaan staken?

Kijk je wel eens de rijdende rechter? Is je wel eens opgevallen, dat de mensen die daar komen altijd buren zijn, maar ruzie hebben over iets onbenulligs? En dat er altijd 2 verliezers zijn?

Het zijn nooit twee samen vissende buurmannen die op zaterdag een biertje doen die ouwehoeren over een cm te hoge schutting.

tl;dr: Begin eens met je werkgever je vriend te maken. Hij is jou niets verplicht. Het is je werkGEVER en jij de werkNEMER. Een contract tussen twee volwassen partijen.

Bello de Hond 10-01-19 | 12:18

Hahaha... dan gooit hij mij op straat joh vind ik prima ben zelf verantwoordelijk voor mijn inkomen en dan ook hoe ik de situatie moet oplossen.... want liefde komt uit 2 kanten en niet uit 1 kant maar daar kom je nog wel achter....

Bello de Hond 10-01-19 | 12:21

En ik denk dat jij niet leeft zoals je eerst beschreef in een huurhuis met 2 kinderen want aan je comments te zien ben je wel slimmer als dat..... hoop ik voor je.

Lt-Kol Kilgore 10-01-19 | 11:51 | 1

In Genk staat een complete fabriek leeg, Ze hebben er jarenlang Mondeo`s in elkaar geschroefd, zo een BMW moet dan ook wel lukken. En aangezien er momenteel geen hond meer werkt, kan je er makkelijk het personeel aan de voorwaarden die jij stelt inzetten. De Vlaamse overheid kan wel wat regelen voor de belastingen etc...

DatInternetDingetje 10-01-19 | 12:33

Oh jee... nu beschrijft u de realiteit.
Moet u niet doen hoor, daar kunnen de tere zieltjes niet tegen. Die denken dat BMW niet over landsgrenzen kan kijken enzo.

Zouden die werknemers van VDL ook uit principe alles bij een duurdere buurtsuper dan de andere kopen omdat die andere buurtsuper niet aardig genoeg is of de juiste naam niet heeft of zo?
Nee, ze kopen bij de goedkoopste buurtsuper omdat .. goedkoopste. Laat BMW dat nou ook doen!

Bello de Hond 10-01-19 | 13:30 | 1

Ford gaat duizenden banen schrappen in Europa.... het gebeurt toch of je wil of niet...

Cen Bramer 10-01-19 | 13:59

En wat is de reden? "Labour cost reductions", oftewel te duur personeel.

Reageer